Excursies op Kreta Griekenland 2023: Op deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta. Wij bieden u mogelijkheden voor een vakantie op Kreta.

Nieuwe excursies op Kreta 2023: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Veel van onze gasten komen jaarlijks terug, dus zorgen wij continu voor vernieuwing. Gelukkig is Kreta een groot eiland, waarvan zelfs wij na zoveel jaren nog steeds niet ieder hoekje kennen. Daarom gebruiken wij de winter om op zoek te gaan naar nieuwe plekken, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een nieuwe excursie is niet in een dag uitgezet. Het is een tijdrovende klus, maar daar beleven wij zelf ook veel plezier aan.

Nieuwsbrief Zorbas Island 2023 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2023. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze nieuwsbrief voor 2023 warmen we u alvast op!

Agenda Zorbas Island  vakantie op Kreta – Seizoen 2023: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuw d welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd.

Wandelexcursies op Kreta – Actieve vakanties op Kreta – Excursies op Kreta- Bestemmingen op Kreta

Overzicht wandelvakanties Kreta: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. De fotoboeken en de films geven u een goede indruk over het individueel wandelen, groepswandelingen en de kloven. Alhoewel we ons op de onbekende en zelf uitgezette routes concentreren, kunt u bij ons, op verzoek, wel degelijk terecht voor de bekende kloven zoals Samaria en Imbros.

Wandelweek op Kreta – hike week: Een hele week wandelen op Kreta met een prettige accommodatie. We bieden u diverse wandelingen aan om Kreta op een andere manier te leren kennen. Inclusief zijn: alle wandelingen, transfers, ontbijt, diner en accommodatie. Er zijn zelfs mogelijkheden om in 10 dagen 8 wandelingen te maken met een tweedaagse wandeling, waarbij we onderweg overnachten.

Kloof hike op Kreta: Op deze pagina vindt u alle bekende en onbekende kloven die er zijn op Kreta.

Bootreis excursie Kreta: Een overzicht van alle mogelijke boottrips. Een boottocht met veel mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen naar Stalida en Agios Georgios? Of Dia eiland? Of Chrissi eiland in het zuiden? Of een boot huren op Kreta? Een pagina met alle boot- en vaarmogelijkheden op Kreta.

Fotoboek Zorbas Boot: Een overzicht van de foto’s en video’s die we gemaakt hebben tijdens de vele uitstapjes met de Zorbas boot.

Kamperen in een olijfgaard: Kreta is een vakantie eiland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Kreta gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie op Kreta is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk te vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging, kamperen in een olijfgaard in Griekenland

Nieuw in 2023 op Kreta – Excursies op Kreta Griekenland – Waar op Kreta is het het mooiste?

Hike en bike vakantie; avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta: we hebben een aantal nieuwe wandelingen en fietsroutes uitgezet. Hier geven we een overzicht van deze nieuwe mogelijkheden voor een hike en bike vakantie; avontuurlijke wandel- en fietstochten op Kreta. U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Maar we hebben ook GPS-mogelijkheden om deze routes individueel te doen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en/of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes.

outdoorvakantie op Kreta: Actieve vakanties op Kreta: We bieden een programma voor het hele seizoen. Een onvergetelijke vakantie in onbekende gebieden van Kreta.

Fotoboek excursies op Kreta: Een overzichtspagina met foto’s van vele van onze excursies op Kreta, waarbij elk onderdeel ook nog eens in een eigen album bekeken kan worden.

Excursie op Kreta – Snorkel- & duikexcursies op Kreta – Actieve excursies Kreta – snorkelen Kreta

Snorkelexcursie KretaEen excursie snorkelen op Kreta mag u niet missen. U krijgt snorkelles in het zwembad. De volgende dag gaan we snorkelen op een mooie locatie. Snorkelen in de directe omgeving of juist op een verlaten strand op Kreta.

Snorkelen op diverse locaties: Informatie over een snorkelvakantie in Griekenland. Wij geven u ook persoonlijk leuke tips voor snorkelen op Kreta.

Fotoboek snorkelen op Kreta: Een compleet overzicht van foto’s over snorkelen, waarin u allerlei soorten snorkelexcursies tegenkomt.

Overzichtspagina duiken en snorkelen: Op deze pagina hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijkheden voor duiken en snorkelen op Kreta. We bieden vele alternatieven voor een duikvakantie met verblijf, excursies op Kreta.

Duiken in Kreta: Informatie over een duikcursus van een dag, snorkelen of duiken voor gevorderden bij een professionele duikschool. Voor de onervaren duiker kunnen we een kosteloze introductiemiddag organiseren in het zwembad van Zorbas Island. U kunt dan kijken of u het leuk vindt om te gaan duiken op Kreta. Ook zijn er meerdere alternatieven voor de gevorderde duikers. Voor duikers hebben we een speciale aanbieding; 8 duiken op Kreta in combinatie met accommodatie. Wij bieden verschillende duiklocaties op Kreta, inclusief transport. Ook vindt u op deze pagina informatie over de Padi openwater cursussen, die er zijn op dit schitterende eiland.

Fietsexcursies op Kreta en fietsvakanties: We bieden u diverse fiets (MTB) opties. Een pagina met veel leuke informatie om er zelf op uit te trekken met onze fietsen. We bieden u ook fietstochten onder begeleiding van een gids, zowel voor de ervaren fietser, de recreatie fietser als wel de off-road mountainbiker.

Elektrisch fietsen op Kreta: Tijdens een fietsvakantie in Griekenland fietst u door de indrukwekkende natuur en maakt u kennis met de cultuur. U blijft lekker in beweging terwijl u de meest prachtige plekken ontdekt. Van natuurbewonderaar tot cultuurliefhebber: door ons gevarieerde aanbod in fietsroutes is er voor elk wat wils. Elektrisch fietsen op Kreta is echt in opkomst, omdat dit het fietsen in het bergachtige landschap wat aangenamer maakt. Bij ons kunt u al jaren een fietsvakantie boeken. Maar nu gaan we een stapje verder en bieden we ook elektrisch fietsen met verblijf op Kreta. E bikes op Kreta.

Onbekend Kreta excursie: Een verzamelpagina van onbekende gebieden op Kreta. Een verzameling van excursies die in geen enkel hokje passen: olijven oogsten op Kreta, kaas maken op Kreta, geiten melken, Griekse muziek workshops en wat dacht u van een dag Grieks leren koken?

Excursies op Kreta – Kookvakanties – Actief op Kreta – Koken op Kreta

Kookles op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Grieks keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Tevens hebben we ook kookworkshops van 1 dag. Kijkt u op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie.

Het Griekse kookboek van Zorbas Island: Hier vindt u  recepten uit de Griekse keuken van Zorbas Island. Deze gevarieerde en gezonde Griekse gerechten kunt u nu ook thuis klaarmaken. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie op Zorbas Island alle gerechten ook zelf proeven. Wij gebruiken altijd verse (biologische) lokale producten voor al onze Griekse gerechten. Tijdens onze Griekse kookworkshops leggen we u meer uit over de ingrediënten en de bereiding van de Griekse keuken. In Kreta beschikken we over bijzondere gerechten, dus willen we u graag mee laten genieten van onze Griekse geheimen.

Actieve excursies Kreta – Actieve vakanties op Kreta – Dagtochten Kreta

Weekprogramma excursies op Kreta in de zomer: Een overzicht van ons zomerprogramma voor de schoolvakanties op Kreta met o.a.snorkelen, voetbal, bezoek aan een pottenbakkerij op Kreta, dorpentour, GPS wandelingen,  waterpark, fietstochten, kortom: allerlei alternatieven voor leuke familie-excursies voor zowel de meivakantie, zomervakantie als de herfstvakantie.

Geocaching op Kreta: We hebben een aantal routes uitgezet in de omgeving. We hebben meerdere routes, die onze gasten kunnen doen. U kunt zelf een GPS meenemen of u krijgt een GPS van ons. Onze geocaches zijn verstopt in leuke compacte routes. Deze geocache routes zijn heel geschikt voor groepen of meerdere groepen, die gelijk onderweg zijn en elkaar dan ook tegenkomen onderweg. Ook de gewone wandelaar kan er gebruik van maken. geocache is leuk voor iedereen: individueel, familie, kinderen en volwassenen. Leuke excursies op Kreta.

Autoroutes Kreta Griekenland: Hier vindt u bijzondere autoroutes om de mooiste plekken te ontdekken op Kreta. U kunt door deze autoroutes met een huurauto heel veel van Kreta zien. Elke maand zetten we weer een paar nieuwe autoroutes op deze pagina. Met deze autoroutes ziet u  onderweg veel verschillende kanten van Kreta: archeologie, cultuur, flora & fauna, indrukwekkende berglandschappen, geologie, bezienswaardigheden, taverna’s en restaurants, snorkel locaties, afgelegen stranden etc. Alle routes worden zorgvuldig door ons samengesteld.

Puzzel tour op Kreta – auto puzzel rally – Geocaching op Kreta – GPS spoorzoeken op Kreta: Een avontuurlijke puzzel tour voor iedereen! Een leuke dag op Kreta, of je nu in een familie auto met 9 personen de puzzel tour doet of samen in een Fiat Panda! We maken een paar teams, die elkaar deze dag regelmatig tegen komen. Elk team krijgt dezelfde vragen en dezelfde missie: ontdek Kreta met een puzzel. De puzzel tour heeft vragen over mythologie, geschiedenis, natuur, geologie, etc. Deze puzzel tour op Kreta is uitgezet in een prachtig gebied, zodat u onderweg veel ziet. U heeft daarnaast ook genoeg te doen, zoals navigatie, geocaches zoeken, puzzelvragen beantwoorden en avontuur!

Paardrijden op Kreta: Mogelijkheden en links voor paardrijden op Kreta tijdens uw vakantie. Ook zijn er mogelijkheden in combinatie met verblijf op Kreta.

Excursies op Kreta – Off road rijden op Kreta – Jeepexcursies op Kreta

Quadsafari & buggytourQuad- of buggysafari, genieten van Kreta op een andere manier. Onze routes zijn zo uitgezet, dat u niet alleen bekend raakt met het quad rijden, maar ook met de onbekendere delen van Kreta, of dat nu off road is of op asfalt. Mocht u er zelf op uit willen trekken met de quad dan zijn er GPS routes beschikbaar en er zijn zelfs quad tours van 2 dagen en alternatieven als het rijden van Scootopia. Laat u verrassen en kom met ons mee.

Fotoboek quad, buggy en scootopia: Een overzichtspagina van alle mogelijkheden met de quad en safari’s.

Jeepsafari op Kreta: Een overzicht van al onze jeepsafari’s. Leuke tours, informatie en mogelijkheden; een foto album met veel leuke foto’s van onze jeepsafari’s op Kreta. Tevens bieden wij een 2-daagse jeepsafari aan. Tijdens een jeepsafari ziet u veel van het ongerepte Kreta, een dag vol actie, natuur en cultuur.

Meerdaagse jeepsafari: U ontdekt het Kreta waar anderen nooit zullen komen in 3 tot 7 dagen off-road in een jeep door Kreta.

Jeepsafari fotoboekKlik op deze link voor de leukste jeepsafari foto’s van Kreta door de jaren heen. Veel foto’s van verschillende jeepsafari’s op Kreta, Griekenland. Safari voor avontuurlijke trips door Kreta.

Santorini vanaf Kreta: Een overzicht van bootreizen en excursies naar het mooie eiland Santorini. Voor een dagtour of een nachtje daar verblijven, er zijn meerdere mogelijkheden.

Eilandhoppen naar de Griekse eilanden: Griekenland is een schiereiland in Zuid-Europa met veel daarbij behorende eilanden. De Griekse eilanden zijn onderverdeeld in verschillende groepen, archipels, waarvan de Cycladen toch wel de bekendste is. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en behoort niet tot een archipel, maar wordt vaak in een adem met de Cycladen genoemd. Doordat Griekenland zoveel eilanden heeft, is het een paradijs voor eilandhoppers. De combinatie van een vakantie op Kreta en eilandhoppen naar de Cycladen is een aanrader als u graag de Griekse eilanden wilt verkennen.

Watersport op KretaEen overzichtspagina van watersportmogelijkheden op Kreta, zoals met de speedboot, banaan, ringen, jetski, catamaran, kano, surfen, kitten of roeiboot, bekijk het op deze pagina.

Zeilen naar Griekse eilandenWe bieden mogelijkheden voor een zeilvakantie op Kreta. U kunt uw zeilvakantie zelf samenstellen. Ook opties voor andere Griekse eilanden. Zeilen en wandelen: Een leuke excursie met een combinatie van wandelen en zeilen op Kreta. Het eiland Dia ligt 12 kilometer voor de kust van Kreta en is vanuit vele locaties op Kreta te zien. Dia heeft aan de zuidzijde de vorm van een krokodil. Naast het Dia eiland ligt een nog veel kleiner eiland Paximadie (wat “gebakken brood” betekent). Dia is een prachtig mooi eiland, waar veel te zien is.

Vissen op Kreta: Er zijn ontelbaar veel leuke plekken op Kreta om te vissen. U kunt er zelf op uit gaan, maar ook zijn er mogelijkheden om met een boot mee te gaan voor een visvakantie op Kreta.

Pottenbakkerij op Kreta GriekenlandPottenbakken & cultuur op Kreta. We bezoeken pottenbakkers tijdens excursies op Kreta, u kunt ook deelnemen aan workshops pottenbakken op Kreta. Bij elke pottenbakker kunt u ook potten, divers aardewerk en kunst kopen. Terracotta potten op Kreta uit Thrapsano, workshops pottenbakken in Anopoli.

Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan. Ook gasten helpen mee! Een keer olijven oogsten met ons?

Excursies op Kreta – Zelfstandig Kreta ontdekken – Actieve excursie vakantie op Kreta

Wijnroutes op KretaDe opslag en wijnfabriek van Idaia is ook te bezoeken in de zomer. We geven u hier graag meer informatie over. U kunt ook in centraal Kreta diverse wijnroutes rijden. Dit zijn goed aangegeven routes met rode bordjes. Veel wijnfabrieken zijn het hele jaar door open:  u kunt daar proeven, kopen en kijken! Wijn uit Kreta is de laatste jaren steeds beter van kwaliteit. Er worden ook elke jaar internationale prijzen voor Griekse wijnen gewonnen! Zo heeft Idaia wijn ook diverse prijzen gewonnen. We hebben ook een overzicht van alle wijnroutes op Kreta, Griekenland.

Autoverhuur op Kreta: Hier vindt u informatie voor het huren van een auto tijdens uw verblijf op Kreta. De prijzen van een huurauto op Kreta lopen uiteen, maar het gaat erom dat u op vakantie veilig en zorgeloos met uw auto erop uit kan trekken. Vrije kilometers en een goede verzekering zijn erg belangrijk. Auto en accommodatie op Kreta. Een huurauto voor de leukste trips.

Fly-drive: We beschikken over diverse mogelijkheden voor een fly-drive vakantie op Kreta. U krijgt op de eerste dag een uitvoerige briefing over de tour.

Motor- en scooter-, quadverhuur: Informatie over motor-, scooter- en quadverhuur op Kreta; over de voorwaarden, verzekeringen etc. Ook zijn er mogelijkheden voor verhuur voor langere tijd, we helpen u graag op weg.

Excursies op Kreta – En nog veel meer opties voor een leuke dag uit

Kreta informatieve omschrijving van het eilandEen korte beschrijving van de bezienswaardigheden op Kreta; een pagina met veel kernpunten en foto’s.

Golf: Op deze pagina geven we aan welke opties er zijn om te golfen op Kreta, Griekenland. Golf op Kreta in combinatie met verblijf.

Knossos is het grootste Minoïsche paleiscomplex. Het paleis werd gebouwd rond 2000 voor Christus. Vermoedelijk werd het paleis verwoest door de vulkaanuitbarsting van Santorini, omstreeks 1450 voor Christus. Knossos is opgegraven door de Engelsman Sir Arthur Evans. Helaas heeft hij ook veel fantasie gebruikt met de wederopbouw van Knossos. Het labyrint en de Koningszaal zijn nog geheel intact. Knossos is het hele jaar door geopend.

Labyrint Themapark Kreta: De familie amusementsbestemming van Kreta. Geniet van een originele, interactieve en leuke dag voor de hele familie.

Aquarellen en schilderen op Kreta: Tekenen, schilderen en aquarellen: even wat anders dan gewoon op vakantie gaan op Kreta, een leuke workshop voor jong en oud.

Workshop bronsgieten: Op Kreta is een bronsgieterij waar vader en zoon nog op dezelfde manier als de oude Grieken het brons gieten. Het is mogelijk om hier een workshop te volgen en zelf iets te maken. Tijdens de workshop wordt gewerkt met Zamac (zilverkleurig mengsel) omdat dit sneller smelt en dus minder gevaarlijk is. De workshop duurt ongeveer 2-3 uur.

Urban fotografie: Wat is urban fotografie op Kreta? Bij urban fotografie worden er foto’s gemaakt van en in verlaten huizen en gebouwen. Bij urban fotografie maakt u foto’s met een sfeer van verlatenheid en vergane tijden. Op Kreta lijkt het soms ook of de tijd heeft stilgestaan. Het eiland Kreta heeft naast veel archeologische vondsten, ook een interessante cultuur en veel geologische schatten. Er zijn in de bergen veel verlaten dorpjes, oude kerken en ruïnes te vinden. Door de mooie lichtval op Kreta kunt u prachtige urban foto’s maken.

Wintervakantie excursie op Kreta en verblijf: De laatste winters was Kreta een van de warmste plekjes van Europa. Omschrijving van alle opties in de winter bij Zorbas Island appartementen Kreta en wat er te doen is op Kreta in de winter (alleen op aanvraag). We hebben zelfs een hele winter website. De laatste jaren is een vakantie naar Kreta in de winter steeds meer in trek: kijk maar eens op onze winterpagina waarom. Een compleet overzicht van wat u kunt verwachten tijdens een wintervakantie op Kreta.

Voor dagelijkse informatie over excursies in Kreta: onze site wordt constant geüpdate met nieuwe informatie over wandelen, wandelroutes, wandelen met accommodatie, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, pottenbakken, cultuur en natuur, boten verhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen en fly-drive.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.