Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht

Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht: Een wintervakantie op Kreta is misschien niet uw eerste gedachte, maar Kreta heeft ook in de winter zeer veel te bieden. Alle archeologische opgravingen zijn te bezoeken, de musea blijven geopend, de natuur is op z’n mooist en het klimaat is zeer mild. Juist in de winter kunt u het echte Kreta leren kennen. De lokale bevolking is hard aan het werk op het land, olijven worden geoogst, wijn en Raki worden geproduceerd, dit ziet u in de zomer niet. Sinds 1999 zijn wij begonnen met een winterprogramma dat inmiddels zeer uitgebreid is. Naast ons complete programma voor de Kerstvakantie en Paasvakantie, bieden wij het gehele jaar door excursies en accommodatie. De appartementen en vakantiewoningen zijn verwarmd en goed geïsoleerd. Hieronder vindt u links naar de verschillende mogelijkheden op Kreta in de winter.

Laatste update: 13.08.22: Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht – wintervakantie op Kreta – Kreta heeft ook in de winter veel te bieden – mild klimaat in de winter op Kreta – Kerstvakantie naar Kreta Griekenland

 

Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht – Accommodatie

Auto en accommodatie op Kreta in de winter: In de winterperiode bieden wij u speciale aanbiedingen voor een appartement en een auto voor 1 prijs. U kunt uw auto afhalen op de luchthaven van Heraklion of Chania. We hebben ook veel (gratis) interessante autoroutes om Kreta met de auto of motor te ontdekken.

De hele winter op vakantie in Kreta: U kunt ook de hele winter in onze appartementen verblijven. Er zijn veel leuke en interessante dingen te doen in de winter in onze omgeving. Wij zijn niet voor niets het hele jaar geopend! We bieden ook de optie aan voor een langer verblijf op Kreta, overwinteren op Kreta is voordeliger dan u denkt. We hebben diverse winterprogramma’s voor een wintervakantie op Kreta, Griekenland, vanaf oktober tot mei! U kunt altijd bij ons terecht voor persoonlijke vragen.

Groepsvakantie op Kreta in de winter: We bieden ook winteraccommodatie op Kreta die geschikt is voor groepen: een compleet vakantiehuis voor 6-10 personen. Ook mogelijkheden tot 60 personen in de winter. Mail ons voor meer informatie voor een groepsaccommodatie in de winter op Kreta.

Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht – Het weer in de winter

Het weer in de winter op Kreta: Op Kreta spreekt men eigenlijk alleen maar over zomer en winter. De zomer is hier lang, april en mei heeft in het algemeen prachtig zomerweer met af en toe een minder zonnige dag tussendoor. Van april tot juni bloeien er op Kreta de mooiste bloemen. Van juni tot half oktober is het echt zomer. Van half oktober tot half december is het meestal een lekkere nazomer. Van half december tot eind maart is het winter, dat wil zeggen een winter met veel mooie zonnige dagen. Hier in Oost Kreta, aan de kust, is het nooit onder de 12 graden, maar in de bergen ligt dat natuurlijk anders. Er zijn regelmatig dagen van boven de 20 graden in de winter.

Gemiddelde weersvoorspelling voor Kreta: Januari: 11 graden, Februari: 12 graden, Maart: 15 graden, April: 18 graden, Mei: 23 graden, Juni: 25 graden, Juli: 27 graden, Augustus: 28 graden, September: 25 graden, Oktober: 22 graden, November: 17 graden, December: 14 graden, Let op: dit zijn gemiddelden van Kreta in de winter. Strandvakantie: april tot en met oktober. Actieve outdoor vakantie: hele jaar door. Bloem en planten in de natuur (bijvoorbeeld orchideeën) op Kreta: maart tot juni. Fietsvakantie: juni tot september. Wandelen: gehele jaar door, alleen zijn in de winter sommige bergkloven afgesloten.

Wandelen in de winter op Kreta: Vanaf november zijn de meeste zomertoeristen vertrokken, maar het weer kan nog geweldig zijn. De winter is een heerlijke tijd om erop uit te trekken.

Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht – Wat is er allemaal te doen op Kreta

Wintervakantie op Zorbas Island appartementen Kreta, Griekenland: U kunt op Zorbas ook een appartement huren in de winter. Het weer kan mooi zijn, maar er kan ook regen vallen. Kreta is in de winter mooi en groen. Er zijn nauwelijks toeristen en er is veel rust. De winter is uitermate geschikt om het eiland rond te reizen. De rust, die u vindt in de bekende toeristenplaatsen, is geweldig. U kunt echt zien hoe het Kretenzer leven in elkaar steekt. November, december, januari en februari zijn perfecte maanden om de bedrijvigheid in de bergen te bekijken. Iedereen is bezig met de olijvenoogst. In veel bergdorpen wordt dan ook Raki gestookt. Raki wordt gemaakt van de overblijfselen van de druivenoogst. Leuk om te zien!

Heraklion is ook een bezoek waard in de winter. Het archeologische museum is lekker rustig, maar ook Knossos kunt u deze tijd van het jaar in alle rust bekijken. Vanuit Zorbas winter appartementen organiseren wij diverse excursies, maar u kunt deze excursies ook zelf ondernemen met een huurauto of de bus. Wij adviseren u graag. De huurprijzen van auto’s zijn in de winter beduidend lager dan in het zomerseizoen. Dat scheelt soms de helft van de normale prijs!

Ook de maanden januari en februari zijn prachtig voor een wintervakantie. Zorbas appartementen liggen centraal op Kreta en het is een ideaal uitgangspunt voor dagexcursies met bus of auto. Maart en april laten een prachtig voorjaar zien. Vanaf half maart is Kreta een bloemenzee! Het lijkt wel of de bergdorpen ontwaken uit een winterslaap. Deze tijd is uitermate geschikt om rond te reizen. Vergeet ook niet dat het Griekse Pasen ook altijd in deze periode valt. Pasen in Griekenland wordt zeer uitgebreid gevierd: Pasen in Griekenland.

Excursies op Kreta: Winter en zomer excursie-informatie over Kreta, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden en snorkelen. Kortom, allerlei verschillende mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Elke dag winter nieuws uit Kreta: Elke 24 uur uploads op deze pagina. Nieuws en links naar vakantie op Kreta. Ook kunt u op deze pagina naar onze fotoboeken doorklikken.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie eiland van Europa.

Wintervakanties naar Kreta Griekenland overzicht