vakantie griekenland in november

Vakantie Griekenland in november: November op Kreta een geweldige vakantie maand. Dit biedt exclusieve mogelijkheden zoals het bezoeken van rakifabrieken en het meemaken van de olijfoogst, wat elders in het jaar niet mogelijk is. Een unieke kans om Kreta, Griekenland, op weer een hele andere manier te zien. Daarbij kent Griekenland in november een zee-temperatuur van zo’n 24 à 25 graden. Vergeet alleen niet om een regenjas mee te nemen, want die kun je nog weleens nodig hebben. Dus, wil jij nog even lekker op een actieve buitenvakantie in Griekenland gaan voordat de winter echt aanbreekt in Noord-Europa?

Kerst en Oud&Nieuw op Kreta – Kerstvakantie Kreta Griekenland: Op deze Kerstpagina vind je informatie over Kerstmis en Oud&Nieuw op Kreta. We hebben een speciaal Kerst- en Oud&Nieuwprogramma samengesteld. Vier Kerst op Kreta; je hoeft niet na te denken over het kerstdiner en de inkopen te doen! Elke dag wordt het ontbijt en diner voor je verzorgd. Het complete programma voor Kerstmis en Oud&Nieuw op Zorbas Island is vrijblijvend.

Indoor activiteiten op Kreta: Maar wat voor activiteiten zijn er in november op Kreta, Griekenland, zo allemaal te doen? Denk bijvoorbeeld aan indoor excursies zoals het bezoeken van authentieke rakifabrieken. Ontdek hoe raki wordt gemaakt door het proces te zien, ruiken en het eindresultaat, uiteraard, te proeven. Een excursie die in andere tijden van het jaar niet mogelijk is, aangezien er alleen in de maanden oktober en november raki wordt gedestilleerd. Of leer bronsgieten bij de enige bronsgieter op heel Kreta op de manier waarop de Oude Grieken dit ook deden. Breng hierna een bezoek aan de tentoonstellingszaal waar hun zelfgemaakte beelden en sculpturen te bezichtigen zijn. Nog een leuke activiteit is een cursus pottenbakken bij een echte Griekse pottenbakkerij. November is dé maand om dit te doen, aangezien het aantal toeristen is afgenomen en je dus in alle rust, zonder drommen mensen om je heen, potten kan leren bakken. Zo is er ook op de dagen dat het regent nog genoeg te doen op Kreta!

Outdoor activiteiten op Kreta: Natuurlijk zijn er ook talloze outdoor excursies in november mogelijk. Door het zachte weer dat deze maand kent, kun je mooie fietstochten maken op zowel de elektrische fiets als de mountainbike. Dit biedt de kans om Griekenland op weer een hele andere manier te zien. Het ene moment fiets je door een klein Grieks dorpje, en het andere moment strekt de blauwe zee zich voor je uit. Fiets je al genoeg in jouw dagelijkse leven? Dan kun je ook andere activiteiten doen, zoals snorkelen. Hiervoor is november een ideale maand, aangezien de temperatuur van de zee hoog ligt en het weinig waait, waardoor de zee relatief rustig is. Dit maakt het tevens perfect om een (mid)dagje rustig aan te doen en een duikje in de zee en/of het zwembad te nemen.

Trekt de fiets of het water je toch niet zo? Dan zijn er nog veel meer andere opties. Ga mee op ‘onbekend Kreta’ en kom langs plekken waar het normale toerisme niet komt. Wandel tussen volle sinaasappel- en citroenbomen, ruik de oregano en tijm langs de paden, bewonder alle kleuren van de bloeiende bloemen om je heen en vergeet niet om van het uitzicht te genieten! Als dit je aanspreekt, hoeft het natuurlijk niet bij maar één wandeldag te blijven. Zo is het mogelijk om een hike te doen van twee dagen, of van zelfs een week. Liever Kreta, Griekenland, verkennen op een iets minder intensieve manier? Dan heeft Zorbas verschillende autoroutes opgesteld. Hiermee bezichtig je toch diverse landschappen zonder jouw bergschoenen ook maar aan te raken.

Outdoor koken in Griekenland: Naast de prachtige natuur die Griekenland te bieden heeft, kun je zeker niet om de Griekse keuken heen. Daarom worden er tevens in november kookworkshops in het olijfveld gegeven. Maak in de buitenkeuken bijvoorbeeld typische Griekse gerechten zoals dolmades (gevulde wijnbladen) en gemistas (gevulde tomaten) klaar. Of kook andere gerechten met lokale producten terwijl de zon tussen de takken van de olijfbomen schijnt. En bij lekker eten horen vanzelfsprekend ook goede wijnen. Proef na het koken van de lokale wijnen die Griekenland te bieden heeftZo leer je de Griekse keuken in al zijn geuren en smaken pas echt kennen! Daarbij wordt dit olijfveld niet alleen voor kookworkshops gebruikt, maar is het ook een perfect punt om verschillende wandelingen te starten. Bij terugkomst wordt er aan een lange tafel gekookt, gegeten en gedronken, om vervolgens in een van de buitententen of hangmatten neer te strijken voor een goede nachtrust.

Olijfoogst op Kreta: Spreekt dit je aan? Dan hebben we goed nieuws, want in de derde week van november organiseert Zorbas een speciale en exclusieve week die volledig in het teken van de olijfoogst staat. In deze week beleef je het hele proces van de olijfoogst van dichtbij. Dit begint bij het oogsten van de olijven, tot het bezoeken van olijffabrieken. De ene dag loop je door olijfgaarden, de andere dag doe je mee met de oogst ervan. Vervolgens wordt deze week feestelijk afgesloten met een heus dorpsfeest! Gaat je hart hier sneller van kloppen en wil je wel wat meer hierover lezen? Ga dan naar www.olijfolie.store en lees daar alles over verschillende olijfolies en het volledige proces.

Vliegen naar Griekenland in november: Nu we je lekker hebben gemaakt om in november op vakantie te gaan op Kreta moet je er natuurlijk wel nog komen. Ook daar hoef je je geen zorgen om te maken. Zo zijn er meerdere vliegtuigmaatschappijen die in november gewoon vliegen. Bij de meesten van hen heb je een overstap op Athene. Echter, er zijn tevens vluchten die rechtstreeks op Kreta vliegen. Let wel op dat dit maar een beperkt aantal vluchten zijn.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.