Outdoor Vakantie Kreta: We bieden een compleet weekprogramma met outdoor activiteiten voor het hele seizoen. U kunt uw actieve outdoor vakantie ook zelf samenstellen. U kunt dit programma reserveren als compleet programma, maar u kunt er ook activiteiten uitlaten. Een actief programma, voor een andere vakantie binnen Europa. Outdoor vakantie op Kreta, voor iedereen is er wel een actieve outdoor vakantie te vinden. Mogelijkheden voor een actieve groepsexcursies op Kreta. Outdoorvakantie met accommodatie en verblijf in Griekenland.

Outdoor vakantie 2024

Een overzicht van de vele opties voor een actieve familievakantie op Kreta Griekenland. Een combinatie van excursies en verblijf op Kreta Griekenland. U kunt uw vakantieprogramma zelf samenstellen. Outdoor vakantie op Kreta Griekenland in de zomer en winter: Op deze pagina kunt u uw eigen familie outdoor vakantie samenstellen. Een outdoor vakantie op Kreta met accommodatie, ontbijt, diner, transfers en activiteiten. U kunt zelf een 8-daagse of 15 daagse vakantie samenstellen uit al onze outdoor activiteiten op Kreta in de zomer en winter.

Outdoor Vakantie Kreta – U kunt kiezen uit verschillende outdoor activiteiten

Outdoor Vakantie Kreta: U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende outdoor activiteiten: 15 dagen met 6 activiteiten inclusief een duikcursus van 5 dagen (Padi open water) of een jeepsafari van 2 of 3 dagen. U kunt ook 15 dagen reserveren met 1 actieve week op Kreta en een strand week. Tevens zijn er mogelijkheden om een week Kreta rond te reizen met een auto of met de fiets. Ons outdoor vakantieprogramma voor Kreta is avontuurlijk. Onze outdoor vakantie is uitermate geschikt voor iedereen van individuele personen tot families en groepen. We bieden meerdere weken per jaar een programma waar u zich voor kunt inschrijven en zo kunt deelnemen aan een actieve vakantie op Kreta Griekenland in combinatie met verblijf op basis van half pension. Uw ontbijt en diner worden afgestemd op de activiteiten waar u aan deelneemt.

Avontuurlijke hikes op Kreta 2024

Voorbeeld van actieve en avontuurlijke wandeling- hike op Kreta: Een leuke wandeltocht, die voor iedereen met een normale conditie mogelijk is. We rijden naar een klein bergdorpje in Centraal Kreta. Daar drinken we eerst koffie in de oude dorpskafenion. Na de koffie gaat het avontuur op Kreta beginnen. We zakken af naar een rivier, die begroeid is met bamboe, cipressen, gras en veel wildgroei. Met een kapmes moeten we ons door de rivier waden. De rivier staat de hele zomer droog.

Over een traject van 15 kilometer maken we een hike door het zware terrein van de rivierbedding. Onderweg vertellen we u over de planten en natuur op Kreta en Griekenland. Er is veel te zien aan natuurschoon en aan de beide kanten van de rivier zijn de bergwanden. Eigenlijk is het een langgerekte bergkloof. Onderweg zetten we zelf koffie en thee. We maken een BBQ met het hout dat we tijdens de wandeling verzamelen. Deze outdoor vakantie activiteit is het hele jaar te reserveren.

Diverse outdoor activiteiten – Outdoor Griekenland

Ook doen we regelmatig deze toer in de nacht. In het donker krijgt u een hele andere indruk van de natuur met de grimmige bergen om u heen. Wat nemen we mee? Bergschoenen, regenkleding, een rugzak en een zaklamp. Iedereen krijgt van ons wat bagage mee, want we hebben altijd spullen genoeg mee te nemen.

Active vakanties naar Kreta 2024

Programma Actieve vakanties op Kreta Griekenland: U kunt ook al uw activiteiten hieronder zelf samenstellen. Ook mogelijkheden voor actieve groepsexcursies op Kreta.

Kamperen in een olijfgaard: Kreta is een vakantie eiland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Kreta gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten. Over het algemeen kiest men ervoor om in een hotel of appartement te verblijven. Een kampeervakantie op Kreta is niet iets waar men aan denkt. Er zijn zelfs genoeg mensen die nog nooit gekampeerd hebben, omdat ze het waarschijnlijk niet leuk te vinden. Voor deze mensen, maar zeker ook voor alle andere gasten, hebben we een leuke uitdaging, kamperen in een olijfgaard in Griekenland.

Abseilen op Kreta

Rappel op Kreta: U kunt zelfs tijdens uw wintervakantie op Kreta een cursus volgen voor zware abseiling op Kreta. U volgt een aantal uren theorie, daarna leert u van diverse rotsspleten en kloven te abseilen. Deze tour duurt twee dagen en is een zeer avontuurlijke excursie. U begint in Zuid Kreta, in een gebied dat vol is met diepe kloven en hoge rotsen. Deze tour is alleen met ervaren gidsen te doen, die dit gebied als hun broekzak kennen. In de zomer organiseren we deze cursus ook vaak, u gaat dan abseilen in bergkloven. Uw bagage wordt naar de slaapplaats gebracht. U slaapt in een klein kapelletje in de bergen om de volgende ochtend vroeg de wandel- en abseiltour voort te zetten. ’s Avonds komt u weer terug bij uw accommodatie.

Actieve Hiking met kaart en kompas op Kreta (wandel en hike)

Als eerste krijgt u een uitleg over de oriëntatie hulpmiddelen: kaart lezen en gebruik van het kompas. Daarna gaan we in kleine groepjes beginnen aan de ontdekkingsreis op Kreta. U moet zelf alle oriëntatiepunten uitzoeken. We beginnen op 4 punten, waar we allemaal op een centraal punt uit komen .

Deze oriëntatie excursie op Kreta is een leerzame en avontuurlijke ervaring. Juist kompasgebruik en de aanwijzingen van de instructeur moeten ervoor zorgen, dat u allen op het gelijke punt uitkomt. Ook doen we soms deze excursie met diverse opdrachten onderweg. Maar als u deze avontuurlijke hike voor het eerst doet, is het zonder extra’s al zwaar genoeg. Totale wandeling is tussen de 15 en 20 kilometer. We beschikken over diverse locaties op Kreta voor deze zomer outdoor excursie. Ook bieden we alternatieven voor een nachtwandeling op Kreta met kaart en kompas. Deze nachtelijke excursie is alleen mogelijk als men de dagexcursie al een keer gedaan heeft.

De Kreta code

Na uitleg van de GPS wordt een avontuurlijke route afgelegd dwars door de wilde natuur van Kreta. De groepjes gaan op pad en zullen op zoek gaan met behulp van de GPS naar de diverse Kreta codes, die in de omgeving zijn uitgezet. Tijdens de excursie Kreta code krijgt elke groep een aantal vragen mee, welke tijdens de tour beantwoord moeten worden. Komt u een andere groep tegen tijdens de Kreta code, moet de groep die het laatste bij een locatie met code is, de andere groep 5 minuten voorsprong geven. Komt u elkaar weer tegen, mag de andere groep voorgaan en wacht die groep 5 minuten.

Wij controleren onderweg en we controleren aan het einde van de tour wie de meeste Kreta codes heeft opgelost. Daarbij kijken we via de GPS wie de meeste kilometers heeft gelopen. Zo berekenen we wie de winnaar is. Kreta codes zijn raadsels die u in de natuur kunt oplossen. We beschikken over meerdere locaties op Kreta. Tijdens de Kreta code organiseren we een lunch in de natuur.

Outdoor programma winter op Kreta

1 of 2 dagen in Centaal Kreta verschillende activiteiten uitvoeren. Tijdens de survival op Kreta begint u vroeg in de ochtend met een kaart en kompas toer door de ongerepte natuur van midden Kreta. U doet een wandeltocht over een traject van 10 kilometer, waar u zelf alle oriëntaties moet vinden. Vervolgens maken we een BBQ met gesprokkeld hout. In de middag doen we een hike tour van 12 kilometer. Daarna bouwen we zelf een hut waar we ’s avonds gaan overnachten. Als het donker wordt, doen we een nachtelijke dropping met diverse opdrachten. Daarna bedtijd met een kampvuur.

Actief op Kreta

Vroeg in de ochtend, na de persoonlijke hygiëne, zetten we ons overleven op Kreta voort. U krijgt weer een kaart, met aanwijzingen waar u naartoe moet. In de middag zien we elkaar aan het einde van de kloof, daarna gaan we 6 kilometer uitwaaien, met een strandwandeling en een duik in zee. Hier gaan we schat zoeken bij een rif met snorkels. Schat zoeken op Kreta in zee is een interessante activiteit, iedereen krijgt vooraf van ons instructies over het snorkelen op Kreta. Daarna keren we terug naar onze accommodatie Deze excursie is ook prima te doen voor gezinnen op vakantie. Kijk verder op: Gezinsvakantie op Kreta.

Acvtieve vakanties Kreta 2024

We bieden u korte en langere wandeltochten, die niet door touroperators worden georganiseerd. We vinden het leuk om u te voet de mooiste plekjes op Kreta te laten zien. Ook kunt u er zelf op uittrekken, wij vertellen u graag waar u mooie wandelingen kunt maken op Kreta gedurende zomer en winter.

Meerdaagse wandelingen op Kreta Griekenland: We bieden een speciaal programma voor wandelaars op Kreta. Een 8-daagse wandelprogramma in de zomer met 5 tot 6 wandelingen in combinatie met accommodatie op Kreta. U kunt ook extra informatie aanvragen over onze meerdaagse wandeltochten op Kreta in de winter. U ontvangt van ons een e-mail met alle praktische informatie over onze meerdaagse wandelingen op Kreta. Ook kunt u in een outdoor vakantieweek op Kreta kiezen uit bijvoorbeeld 2 of 3 wandelingen naar keuze.

Zwaardere wandelingen op Kreta

Tevens bieden we een speciaal zomer en winterprogramma voor zwaardere wandelingen op Kreta in combinatie met klimmen en abseiling op Kreta. Zware Hiking tours op Kreta is alleen voor mensen die over de juiste conditie beschikken. Dagprogramma voor hiking op Kreta Griekenland.

Mountainbike op Kreta: We beschikken over diverse mountainbike tours op Kreta. U krijgt in de ochtend een briefing over de mountainbike tour. Voor een uitvoerige uitleg over alle outdoor mountainbike excursies op Kreta.

Puzzeltour op Kreta – auto puzzel rally – Geocaching op Kreta – gps spoorzoeken op Kreta: Een avontuurlijke puzzel tour voor iedereen! Een leuke dag op Kreta, of je nu in een familie auto met 9 personen de puzzel tour doet of samen in een Fiat Panda! We maken een paar teams die elkaar deze dag regelmatig tegen komen. Elk team krijgt dezelfde vragen en dezelfde missie: ontdek Kreta met een puzzel. De puzzeltour heeft vragen over mythologie, geschiedenis, natuur, geologie, etc. Deze puzzeltour op Kreta is uitgezet in een prachtig gebied, zodat u onderweg veel ziet, maar u heeft ook genoeg te doen, zoals navigatie, geocaches zoeken, puzzel vragen beantwoorden en avontuur!

Het aanbod is echt enorm

Outdoor jeepsafari op Kreta: Een overzicht met al onze keuzes voor een jeepsafari op Kreta in de zomer. We bieden een dagexcursie aan op Kreta met een 4×4 jeep. We beschikken ook over 2 en 3-daagse jeepsafari’s op Kreta, Griekenland. Er zijn zelfs mogelijkheden voor een hele week jeepsafari. We beschikken ook over navigatie jeepsafari op Kreta. In zo’n excursie zijn er tijdens de jeepsafari diverse spelelementen verwerkt.

Outdoor programma Kreta: Quad safari en excursie op Kreta: u gaat op een quad dwars door de ongerepte natuur van Kreta, we geven u uitvoerige instructies hoe u met een quad op de off-road paden moet rijden. Ook met een quad safari bieden we mogelijkheden voor 2 dagen actieve quad safari op Kreta. Voor meer informatie over een quad excursie gaat u naar Quad safari op Kreta.

Zeilen op Kreta

U kunt een 1 of 2 daagse zeilexcursie maken op Kreta. We beschikken over een kapitein en een zeilboot. Kijk voor meer informatie over zeilen op Kreta op de pagina zeilen op Kreta Griekenland.

Snorkeldag op Kreta: We organiseren nog een avontuurlijke outdoor activiteit op Kreta… snorkelen. U krijgt in de ochtend alle instructies van de duikinstructeur. Daarna gaan we met een speedboot de zee op, u gaat snorkelen op twee verschillende locatie. Voor meer informatie: snorkelexcursies.

Bootexcursie op Kreta

Met een speedboot gaan we een tour maken naar een onbewoond eiland. We bekijken alle rotsen en zeeriffen en gaan daarna aan land. Hier maken we een barbecue bij een kleine grot. U kunt hier wandelen, kano varen, zwemmen en snorkelen. Rond Kreta zwemmen er regelmatig groepen dolfijnen. Maar naast dolfijnen zijn er natuurlijk ook veel andere interessante dingen te zien, zoals vliegende vissen, zeepaardjes en een prachtige onderwater wereld. Voor meer informatie over bootexcursie op Kreta: speedboot op Kreta.

Duiken op Kreta: U kunt tijdens ons outdoor programma Kreta een duikcursus van 1 dag volgen (DSD scuba duik). U kunt natuurlijk ook een complete PADI openwater cursus volgen op Kreta, deze cursus duurt 5 dagen. Ook voor ervaren duikers op Kreta bieden we diverse interessante duiklocaties op Kreta. Alle duikmaterialen zijn aanwezig.

Watersport Kreta

Watersport op Kreta: Tijdens de warme zomermaanden is het heerlijk om actief op en in het water bezig te zijn.Een middag met jetskiën op Kreta, banaan en ring op Kreta, zwemmen op Kreta en snorkelen op Kreta.

Griekse kookles op Kreta: We hebben voor u diverse kookcursussen op Kreta. U kunt 1 of 2 dagen bij ons de Griekse cuisine komen ontdekken, maar tevens organiseren we meerdaagse kookcursussen. Klik verder voor: koken op Kreta.

Voorbeeld van een programma en andere informatie

We stellen het op prijs als u bij voorbaat aangeeft aan welke outdoor activiteiten u wilt deelnemen, dit in verband met de organisatie van onze outdoor activiteiten. Onze meest populaire outdoor vakantie is: 1 wandeling op Kreta, 1 DSD duik (een eerste introductieduik in zee), 2 dagen abseilen op Kreta (dit is met een cursus), 1 dag zeilen op Kreta, 1 dag jeepsafari op Kreta. Al deze activiteiten nemen 6 dagen van uw vakantie in beslag.

Wandelen op Kreta: Onze accommodatie ligt direct aan zee en is de ideale uitvalbasis voor wandelingen door heel Kreta, in de zomer en de winter. We bieden vele opties voor individuele wandelingen of groepswandelingen. De Samaria kloof kent iedereen waarschijnlijk wel, maar om meer de prachtige, afwisselende natuur op Kreta te ontdekken, moet u toch eens met ons meewandelen. U kunt zeer afwisselend wandelen op Kreta: wandeltochten door Griekse dorpjes, indrukwekkende berg- en kloofwandelingen op Kreta of wandelingen door olijfgaarden en velden op Kreta. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta.

Kaasmaken op Kreta Griekenland

Anogia en Idon Andron gebergte. We gaan naar een oude steenhut, om daar op traditionele manier schapenkaas te maken. Deze stenen hutten liggen op een hoogte van 1900 meter. In de kleine hut kunt u zien hoe de Griekse schapenkazen moeten rijpen. Terwijl onze kaas in de ketel zit, maken we buiten op traditionele wijze een lam op de gril. Dit betekent in Anogia, een vuur in het midden en het lam hangt naast het vuur. In de middag gaan we onze kazen afmaken. Na een heerlijke picknick in de bergen, bezoeken we in de omgeving nog een paar traditionele plaatsen.

In de zomermaanden (kinderseizoen) organiseren we tevens puzzeltochten in de bergen, nachtelijke dropping, speurtocht, zwemwedstrijden, strandfeest met BBQ, watersportmiddag aan het einde van de Gournes baai etc.

Veranderingen in ons programma zijn onder voorbehoud. Als u mee wilt doen aan een bepaalde excursie of activiteit, meld ons dat dan op voorhand, zodat wij teleurstellingen kunnen voorkomen.

Actieve vakantie op Kreta

Sitemap appartementen: Op deze pagina vindt u de beschrijving van onze appartementen en de vakantiewoningen.

Sitemap excursie: Deze pagina biedt u veel informatie over excursies tijdens uw Outdoor Vakantie Kreta.

Deze webpagina is tijdelijk onder constructie. Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.