Bootexcursie op Kreta Griekenland: Een overzicht van alle mogelijke boottrips. Een boottocht met veel mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen naar Stalida en Agios Georgios? Of Dia eiland? Of Chrissi eiland in het zuiden? Of een boot huren op Kreta? Een pagina met alle boot- en vaarmogelijkheden op Kreta.

Bootexcursies op Kreta Griekenland: Een excursie die nooit verveelt, is een dagje op de boot weg. Zeker in de zomermaanden kan het warm worden en is niets zo heerlijk als verkoeling op het water te zoeken. Hier vindt u meer informatie over onze bootexcursies op Kreta Griekenland, maar ook over zeilexcursies en het huren van een boot. Er zijn veel mogelijkheden om uw vakantie op Kreta ook op het water door te brengen.

Fotoboek Zorbas Boot: Een overzicht van de foto’s en video’s die we gemaakt hebben tijdens de vele uitstapjes met de Zorbas boot.
Zorbas boot:
 De Zorbas boot is een echte klassieke Griekse vissersboot. Tijdens deze mooie boottrip kunt u ook zwemmen, snorkelen en vissen. We geven u graag voor meer informatie over dagexcursies met de Zorbas boot.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – De Zorbas boot

Met de Zorbas boot van Chersonissos naar het eilandje bij Stalis en Agios Georgios baai: We vertrekken vanuit de haven van Chersonissos en varen langs de kust van Kreta naar het eilandje voor de kust bij Stalis. Hier ligt de boot een tijdje stil om lekker te kunnen zwemmen en snorkelen. We vervolgen de trip naar de baai van Agios Georgios. In de baai gaat de boot voor anker en kan iedereen die dat wil het water in. Er is niets zo heerlijk om vanaf de boot het heldere zeewater in te springen. Hier is de zee rustig en hebben we voldoende tijd om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water. Uiteraard kunt u ook aan boord blijven om te luieren in de zon of met een luchtbed op het water dobberen. De boottocht duurt ongeveer 3 uur en heeft geen lunch onderweg.

Nachtvissen vanaf de Zorbas boot op Kreta: Als u graag wilt vissen op zee, kunnen we ook een speciale bootreis voor u organiseren met de Zorbas boot. Nachtvissen (avond). Hengels en aas zijn aanwezig op de boot. Of een lijn achter de boot en vissen maar! U kunt ook uw eigen hengel mee nemen, u kunt zowel bij ons als op deze boot heerlijk vissen op Kreta. Bootexcursies op Kreta, ook in combinatie met vissen.

Zeilen & Bootexcursies op Kreta Griekenland – Boottochten met andere boten

Zeilen naar Dia: We zeilen van Heraklion naar Dia met een Bavaria C45, een 14 meter lang zeiljacht. Het eiland Dia ligt op ongeveer 7 zeemijlen vanaf Heraklion Kreta. Eerst even lekker wakker worden met de zeewind in de haren en luieren op het dek in de zon. Onderweg geeft de kapitein leuke en interessante informatie over het prachtige eiland. Als we een beetje geluk hebben, zien we dolfijnen zwemmen. Eenmaal bij Dia aangekomen, blijkt het eiland veel meer te bieden dan wat van een grote afstand lijkt. Dankzij de vele baaien rondom het eiland, is het er een paradijs om te snorkelen. Maar ook een wandeling op Dia eiland naar het kleine witte kerkje van Analipsis is een welkome afwisseling. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht naar Kreta. We lunchen aan boord van de zeilboot.

Geschiedenis van Dia eiland: Tijdens de oudheid speelde het eiland een belangrijke rol, vooral in de Minoïsche en middeleeuwse tijden. In de Minoïsche tijd was het eiland bewoond en vlak bij de baai van Saint George werd een ommuurde havenplaats gevonden. In 1976 voerde de Franse oceanograaf Jacques Cousteau onderwaterverkenning rond Dia uit en vond de overblijfselen van een oude haven in de wateren tussen Heraklion en Dia. Volgens Cousteau was het de grootste en belangrijkste haven van Knossos. De haven leek te zijn verwoest door natuurrampen veroorzaakt door de vulkaan van Thira (Santorini), in 1450 voor Christus. In de Middeleeuwen was het eiland een natuurlijk “baken op zee” voor de schippers, zodat ze wisten dat de kust en de havens van Kreta naderden.

Nemo glass bottom boot: Deze leuke excursie voor de hele familie is meerdere keren per week mogelijk. De Nemo boot heeft een platte glazen bodem met een geweldige snelheid. Door de glazen bodem kunt u veel zien van de onderwater wereld rond Kreta. De boottocht begint vanuit de haven van Hersonissos. De Nemo boot vaart naar de Agios Georgios baai, hier gaat de boot voor anker en kunt u zwemmen en snorkelen. Het is heel leuk om te snorkelen naar de kant van de baai, het is niet ver weg. Aan het strand zijn er zandstenen grotjes.  De baai is omringd door prachtige witte zandsteen kliffen. U kunt ook heerlijk zonnen op de Nemo boot.

Nadat u heeft gezwommen en gesnorkeld, vaart de boot door naar de baai van Stalis. De boot vaart langs de kust van Chersonissos naar de baai van Stalis. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht over Kreta, u kunt zelfs de bergen rond Lassithi zien! Als het weer het toelaat ligt de boot stil in de baai voor nog een zwemstop.

Nemo glass bottom boot: Deze leuke excursie voor de hele familie is meerdere keren per week mogelijk. De Nemo boot heeft een platte glazen bodem met een geweldige snelheid. Door de glazen bodem kunt u veel zien van de onderwater wereld rond Kreta. De boottocht begint vanuit de haven van Hersonissos. De Nemo boot vaart naar de Agios Georgios baai, hier gaat de boot voor anker en kunt u zwemmen en snorkelen. Het is heel leuk om te snorkelen naar de kant van de baai, het is niet ver weg. Aan het strand zijn er zandstenen grotjes.  De baai is omringd door prachtige witte zandsteen kliffen. U kunt ook heerlijk zonnen op de Nemo boot.

Nadat u heeft gezwommen en gesnorkeld, vaart de boot door naar de baai van Stalis. De boot vaart langs de kust van Chersonissos naar de baai van Stalis. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht over Kreta, u kunt zelfs de bergen rond Lassithi zien! Als het weer het toelaat ligt de boot stil in de baai voor nog een zwemstop.

Milatos cruise: vanuit Chersonissos vertrekt de boot naar Milatos. Onderweg naar Milatos stopt de boot in de Boufos baai. Hier kunt u zwemmen. Na de zwemstop vaart de boot verder naar Milatos. Hier kunt u aan wal gaan voor een bezoek aan het dorp. Er zijn taverna’s in de haven van Milatos, u kunt het dorp bezoeken of naar het strand gaan. U kunt er ook geweldig vissen en snorkelen. Na twee uur vaart de boot weer verder terug de kust naar Chersonissos.

U kunt mee met deze heerlijke boot excursie op zee van begin april tot begin november (als het weer het toelaat). De Nemo boot is geschikt voor iedereen, jong & oud. Daarbij is het niet zo’n volgepakte bootreis, er kunnen 40 gasten mee. Wij gaan regelmatig met onze gasten mee op de boot. U kunt meerdere dagen per week op excursie met de Nemo boot. Er zijn snorkels aanwezig op de Nemo boot, maar wij raden altijd aan eventueel zelf ook een snorkelset mee te nemen.

Zonsondergang boot excursie met de Nemo boot of zeilboot: U kunt ook ’s avonds varen langs de kust van Kreta om te genieten van een prachtige zonsondergang. U vertrekt vanuit de haven van Chersonissos. De ene keer is het de Nemo boot, de andere keer de zeilboot.

Zeilen naar Dia met de tweemaster: We vertrekken samen vanuit de haven van Chersonissos. Eerst varen we een stuk op de motor, later gaan de zeilen los. De boot heeft twee grote zeilen en twee genua’s. Vanaf zee heeft u een prachtig uitzicht over Kreta. Het eiland Dia ligt 10-12 kilometer uit de kust. Er is een mooie baai om te snorkelen. Het is een prachtig snorkelgebied met veel onderwater gras en verschillende vissen. Ook voor de ervaren snorkelaar is er veel te zien.

Er is een rustig zandstrandje, waar u heerlijk op uw handdoek in het zand kan zonnen of een duik kunt maken in zee. U kunt ook gaan wandelen op Dia eiland, u zult verrast zijn hoeveel kleine baaien Dia eiland heeft. Telkens in de verte ziet u het mooie Kreta. U kunt hier ook goed vissen. Kortom, een heerlijk onbewoond eiland met voor iedereen iets te doen! ’s Middags lunchen we op Dia. Na de lunch is er meer tijd om te relaxen, te zwemmen of Dia te verkennen. Vervolgens zeilt de boot weer terug naar Chersonissos.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Een boot huren op Kreta

Botenverhuur op Kreta Griekenland: U kunt ook zelfstandig een boot huren op Kreta. U moet wel  ervaring op het water hebben! In deze bootjes passen 7 personen, dat is inclusief de bestuurder. De boten worden het hele jaar door verhuurd. De boten zijn zeer geschikt als vissersboot voor recreatie op het water. De boten beschikken over een 30PK motor en een reservemotor voor (eventuele) problemen van 5PK, 10 reddingsvesten, een mp3 speler, vis zoeker en diepte meter. U krijgt, waar u ook vertrekt met de boot, een uitgebreide briefing hoe alles werkt etc.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Bootexcursie naar Dia eiland

Dia eiland: De excursie naar Dia eiland duurt de hele dag. We vertrekken om 9 uur uit de haven en varen dan naar het oostpunt van het eiland. Daarna varen we langs de zuidkust van Dia met een stop in de Madonna baai bij de grot. Vanaf dit punt kunt u Kreta niet meer zien. Op een rustige dag ziet u hier veel vissen en vogels. Daarna zetten we koers richting de Zuidwest-kaap van Dia eiland, waar we heerlijk op een verlaten strandje aanmeren. Hier blijven we een paar uur, om te lunchen, zwemmen, snorkelen, wandelen, vissen, etc. Vanaf dit punt kunt u gemakkelijk naar de noordkant van Dia eiland wandelen.

Nadat we hebben genoten van de lunch en een frisse duik in de zee varen we met de boten om de noordkant van Dia eiland, langs een mooi eiland met een rif. Midden aan de noordkant varen we langs meters hoge rotsen (het is daar 60 meter diep onder water) en we kunnen daar ook een zeegrot bezoeken.

Na de noordkust van Dia eiland varen we naar het eiland Paximadi. Dit is een klein eiland, wat ongeveer 4 tot 5 kilometer van Dia eiland ligt. Paximadi betekent in het Grieks “hard brood”, zo ziet het eiland er ook uit. We varen om het kleine eiland en gaan aan de zuidkant voor anker. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Er liggen hier veel amforen uit de oudheid in het water, U mag er naar kijken, maar helaas het verboden om deze amforen aan te raken. De rots van Paximadi aan de zuidkant heeft een aantal kleine grotten onder water, waar u veel vissen ziet.

Dolfijnen op Kreta: We geven geen garantie dat we dolfijnen zien op Kreta, maar het gebeurt af en toe. Er zwommen 1 keer dolfijnen rond de boot, een prachtig schouwspel. Tussen Dia en Paximadi komt het wel vaker voor dat er dolfijnen worden waargenomen. Het is niet voor niets dat de oude Grieken in het paleis van Knossos al muurschilderingen maakten van dolfijnen. Elke keer als we vliegende vissen zien, zien we later op de dag ook dolfijnen. We hebben ook regelmatig caretta-caretta gezien, dit zijn zeeschildpadden.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Met de boot naar Chrissi eiland

Bootexcursie naar Chrissi eiland: Vanaf Ierapetra kunt u dagelijks naar Chrissi eiland. Elke dag om 10 uur kunt u aan boord gaan, om 10.30 vertrekt de boot naar Chrissi eiland. U bent tussen 17.00 en 17.30 uur terug in de haven. Chrissi eiland betekent “gouden eiland”, omdat het eiland prachtige goudkleurige zandstranden heeft. De werkelijke naam van Chrissi eiland was vroeger Gaidouronissi, dat betekent “ezel eiland”. Helaas zijn de ezels er al lang niet meer.

Bij aankomst op het eiland (15 kilometer uit de kust) gaan de meeste mensen naar de andere kant van het eiland, naar het beroemde goudkleurige zandstrand. Het is ook mooi om vanaf de boot gelijk rechts te gaan, dit is de beste plek om te snorkelen. Er is bij de aanlegsteiger op Chrissi eiland een bar en taverna. De witte zandstranden zijn er prachtig, er zijn maar weinig plaatsen in Europa met zulke mooie stranden. U kunt op Chrissi eiland wandelen, zonnen, zwemmen, snorkelen etc.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Het beroemde eiland Spinalonga bezoeken

Met de boot naar Spinalonga (vanuit Elounda of Plaka): Dagelijks kunt u met de boot naar Spinalonga vanuit Agios Nikolaos, Elounda en Plaka. Spinalonga is het eiland waar vroeger lepra-patienten naartoe gebracht werden. Het eiland is beroemd van de Tv-series: “Wie betaalt de veerman” & “Het eiland”. “Het eiland” is een Tv-serie op de Griekse tv, naar het gelijknamige boek van de Engelse schrijfster Viktoria Hislop. Spinalonga is wel een druk bezocht eiland, maar zeker de moeite waard! Bij aankomst kunt u het eiland helemaal rond wandelen. Om een idee te krijgen hoe Spinalonga er vroeger uit zag, zijn de mooie oude straatjes goed gerestaureerd.

Semi submarine boot vanuit Agios Nikolaos: Vanuit de haven van Agios Nikolaos vertrekt de “Semi submarine” boot. Deze boot heeft twee drijvers die onderwater hangen, u zit in de drijvers en zit dus onderwater. Deze excursie gaat enkele keren per dag. U kunt ook naar het bovendek, maar de onderwaterwereld is heel bijzonder. U ziet veel vissen en natuur.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Zeilen, snorkelen en vissen behoren ook tot de mogelijkheden

Fotoboek Zorbas Boot: Een overzicht van de foto’s en video’s die we gemaakt hebben tijdens de vele uitstapjes met de Zorbas boot.

Zeilen op Kreta & Griekse eilanden: We bieden opties voor een zeilvakantie op Kreta, Griekenland. U kunt uw zeilvakantie zelf samenstellen. U kunt vanuit Kreta andere Griekse eilanden te bezoeken. Kijk maar eens op deze pagina over zeilen.

Snorkelen tijdens bootexcursies: We organiseren elke zomer veel snorkelexcursies. Het is verrassend mooi om dit ook een keer mee te maken. Kreta biedt een prachtig landschap onderwater met vele verschillende vissen.

Vissen op Kreta: U kunt op veel plekken vissen op Kreta, vanaf een pier of haven, maar u kunt natuurlijk ook mee op een (vissers)boot.

Met de boot naar Santorini: Santorini is een beroemd Grieks eiland, ongeveer 127 kilometer van Kreta. Santorini is bekend van de ansichtkaarten met de witte huisjes en blauwe daken. U kunt dagelijks vanuit Heraklion naar Santorini.

Fotoboek bootvakanties op Kreta: Op deze pagina vindt u veel foto’s van de afgelopen jaren van bootexcursies op Kreta Griekenland, bootverhuur, speedboot, zeilen, etc. Deze foto’s zijn door onze gasten en onszelf gemaakt.

Sitemap excursie: Deze pagina geeft u veel informatie over excursies tijdens uw vakantie op Kreta.

Kreta Nieuws: Op onze “Kreta Nieuws” pagina vindt u korte artikelen die een onderwerp met betrekking tot Kreta beschrijven

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.