Vissen op Kreta Griekenland: Er zijn ontelbaar veel leuke plekken op Kreta om te vissen. U kunt er zelf op uit gaan, maar ook zijn er mogelijkheden om met een boot mee te gaan voor een visvakantie op Kreta.

Vissen op Kreta Griekenland (visvakantie): We bieden diverse alternatieven om te vissen op Kreta. U kunt vlakbij onze accommodatie heerlijk zeevissen, zowel in de haven als op de rotsen in de zee. Alle vislocaties liggen in de buurt van de accommodatie. U hoeft nooit langer dan 5 minuten te wandelen om uw droomvis te vangen in de Egeïsche zee! Vissen op Kreta is mogelijk zomer en winter. Als u vist in de haven, kunt u altijd eens proberen of een visser u mee wilt nemen op zee.

Bootvissen op Kreta

Natuurlijk kunnen wij het ook organiseren om met een boot mee te gaan. U kunt deze vistours bij ons reserveren. Er zijn diverse mogelijkheden voor bootvissen. U kunt met verschillende vistours mee gaan. Veel hengelaars brengen hun eigen vismaterialen mee naar Kreta, maar wij hebben op aanvraag ook alle gewenste materialen aanwezig.

Vissen vanaf een boot

Vlak bij uw accommodatie is er voor de vissport een speciaalzaak aanwezig. We kunnen hier samen met u naartoe gaan om te zien welke aas u voor het vissen wilt gebruiken. In deze winkel geven ze u graag adviezen over vissen op Kreta.

Nachtvissen op Kreta: Er wordt op Kreta veel gevist in het donker. Ook zijn er mogelijkheden om zelf te vissen in het donker. We helpen u graag op weg. We kunnen u vele vislocaties op Kreta aanwijzen, waar het leuk vissen is.

Recreatief vissen Kreta

Vissen op Kreta: Kreta is volledig omringd met zee en hier zit natuurlijk een hoop vis in. Vroeger was dan ook van vele mensen op Kreta het beroep visser. Op dit moment zijn er ook nog steeds veel vissers, maar de aantallen zakken doordat er in de zee ook steeds minder te vangen is. Er is overbevissing in vele verschillende landen, waaronder Kreta. Laat dit u niet afschrikken, want voor een recreatieve visser is er genoeg te vangen. Er is niks lekkerder dan aan de kant te zitten en te wachten op een aanbeet. Natuurlijk heeft u wel de juiste uitrusting nodig en u moet weten waar de juiste visstekken zijn.

Visvergunning in Griekenland

Een vergunning om te vissen in Griekenland heb je officieel wel nodig, maar er wordt hier niet altijd op gecontroleerd in alle havens. Meestal valt er wel wat met de mensen in de haven te regelen. Zodra je met een bootje gaat vissen, moet je weer wel een vergunning hebben. Wanneer je echter met een Griek meegaat op een boot, dan moet de booteigenaar een vergunning hebben (dus u niet). Huurt u een bootje en gaat u daarmee alleen vissen, dan moet u dus wel zelf een vergunning hebben. Maar vele botenverhuurders regelen dat voor u.

Er zijn verschillende manieren om te vissen, maar onze uitleg zal gaan over de meest eenvoudige en meest voorkomende manier. De uitrusting is heel eenvoudig en bestaat uit een opklapbaar visstoeltje, een telescoophengel van 4 – 7 meter lang, een vislijn van 0,30 – 0,35 mm, een dobber en twee kleine haakjes. De lijn heeft ongeveer dezelfde lengte als de hengel.

U vist vanaf een steiger of een rots in de zee en houdt uw hengel stil, terwijl u uw dobber goed in de gaten houdt. Als de dobber begint te trillen op het wateroppervlak of begint te zinken, heeft de vis het aas te pakken en is het tijd voor de visser om toe te slaan door de hengel op te liften en de vis voorzichtig uit het water te trekken. Deze manier van vissen heeft menig visser als klein kind geleerd van vader of opa en moet dus geen problemen opleveren. Met deze vismethode vangt u vaak kleine visjes, die dicht bij de kust leven.

Verschillende soorten aas

U heeft voor het vissen verschillende soorten aas. Hieronder vind u verschillende soorten:

Garnalen: Pel de garnalen en leg ze op een bord. Voeg een berg zout toe en laat ze drogen in de zon. Als de bovenkant droog is draait u ze om. Als u het goed heeft gedaan kunnen de garnalen meerdere dagen buiten de koelkast blijven. Doe niet de hele garnaal aan de haak maar snij deze in kleine stukjes.

Deeg van bloem en kaas: U heeft bloem, water, boter of olijfolie en blauwe kaas nodig. Kneed dit tot een stevig deeg en bewaar het in de koelkast tot u het nodig heeft.

Als u de vissen naar u toe wilt lokken, mix dan stukje droog, enkele dagen oud brood met zeewater en zand in een emmer. Gooi kleine hoeveelheden van deze mix in het water. Herhaal dit regelmatig. Dit wordt ‘malagra’ of ‘mpasmos’ genoemd en werkt het best als de zee wild is en het water niet helder. We hebben bij onze accommodatie een viswinkel voor aas en u kunt daar alles kant en klaar vinden.

Informatie over Kreta

Voor dagelijkse informatie over vissen op Kreta: kunt u verder gaan naar ons dagelijkse foto menu. Deze pagina wordt elke 24 uur voorzien van nieuwe foto’s en informatie over vakantie op Kreta.

Snorkelexcursie KretaEen excursie snorkelen op Kreta mag u niet missen. U krijgt snorkelles in het zwembad. De volgende dag gaan we snorkelen op een mooie locatie. Snorkelen in de directe omgeving of juist op een verlaten strand op Kreta.

Excursies op Kreta: Excursie informatie over Kreta, actieve groepsexcursies, outdoor vakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, Quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta. Wij bieden u mogelijkheden voor een zomer- en wintervakantie op Kreta.

Mail ons voor meer informatie

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.