Santorini verblijf en excursies vanuit Heraklion Kreta – Santorini vanaf Kreta: Een overzicht van bootreizen en excursies naar het mooie eiland Santorini. Voor een dagtour of een nachtje daar verblijven, er zijn meerdere mogelijkheden.

Santorini verblijf en excursies vanuit Heraklion Kreta: Hieronder vindt u diverse mogelijkheden die we u kunnen aanbieden om Santorini te bezoeken. Van Kreta naar Santorini en van Santorini terug naar Kreta: er zijn diverse mogelijkheden om Santorini te bezoeken. Met de “langzame” boot vaart u vanuit Heraklion naar Santorini in 5 uur. We kunnen vooraf accommodatie voor u reserveren op Santorini. U kunt dan zelf kiezen of u 1 nacht of meerdere nachten op Santorini wilt verblijven.

Het is ook mogelijk om Santorini “snel” te bezoeken: u vaart met een superfast ferryboot naar Santorini. Vanuit Heraklion duurt dat ongeveer anderhalf uur. U bent dan om 10 uur in de morgen op Santorini. U kunt er dan zelf op uitrekken en voor een dag een auto huren in de haven of een scooter etc. U hebt dan tijd genoeg om Santorini te bezichtigen. U kunt gemakkelijk op 1 dag Oia, Thera, Perissa en Akrotiri bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden voor een georganiseerde excursie voor de hele dag.

Santorini verblijf en excursies vanuit Heraklion Kreta – Volledig georganiseerde excursie

Dagexcursies naar Santorini vanuit Kreta: Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Heraklion met de boot naar Santorini te gaan. Dit kan met de snelle ferryboot, maar ook met een langzamere boot. U komt aan op Santorini, daarna kunt u met de bus op excursie, zodat u het hele eiland te zien krijgt. Van Fira tot Oia helemaal op de noordpunt van het eiland, inclusief een bezoek aan het Rode strand vlak bij de opgraving van Akrotiri en Perissa met het zwarte lavastrand.

De vulkaan van Santorini, Griekenland: Niets is mooier dan de “kaldera” van Santorini binnen te varen, u ziet boven u allemaal kleine witte huisjes en kerkjes. U kijkt loodrecht omhoog naar een vulkaanwand van 400 meter hoog. U ziet de aardlagen opgebouwd in diverse structuren. Een schip kan hier niet voor anker gaan, het is hier ongeveer 350 meter diep.

Santorini verblijf en excursies vanuit Heraklion Kreta – Eilandhoppen in Griekenland

Diverse andere Griekse eilanden: Er zijn na een dagje Santorini mogelijkheden om ook nog naar andere cycladen-eilanden te gaan. U moet er dan wel wat meer tijd voor uittrekken. Het is bijvoorbeeld mogelijk in een week andere Griekse eilanden te bezoeken in combinatie met een weekje Kreta. Verblijf en accommodaties kunnen we voor u organiseren op: Santorini, Ios, Naxos, Paros, Amorgos, Tinos, Mykonos, Ikaros en nog vele andere Griekse eilanden.

De Cycladen in het midden van de Egeïsche zee zijn zonder meer de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Zij worden gevormd door ongeveer 2.200 grote en kleine eilanden, kleine rotseilandjes en losse rotsen, die een zuidoostelijke uitloper van Evia en Attica vormen. Daarvan zijn er slechts 33 bewoond.

De Cycladen worden vandaag ook wel “witte eilanden” genoemd, omdat de volgens de beroemde traditionele Cycladische stijl gebouwde dorpen krijtwit afsteken tegen de kale rotsen en een prachtig contrast vormen met de diepblauwe zee. Met hun droge en koele zomerklimaat, de vele zonovergoten dagen en schitterende eilanden staan de Cycladen garant voor een onvergetelijke vakantie.

Een vakantie in Griekenland is een appartementje boeken, veel interessante natuur en cultuur ontdekken, archeologische ontdekkingen, naar het strand en ’s avonds heerlijk relaxen in een plaatselijke taverna. En u komt zeker herboren thuis.

Santorini fotoboek en video’s: Een bezoek aan de parel van de Cycladen eilanden is altijd de moeite waard. Op deze pagina vind u een fotoboek met veel foto’s en video’s over een dag trip naar Santorini vanuit Kreta. Ook zijn er veel mogelijkheden in combinatie met verblijf. Autoverhuur vanuit de haven van Santorini. U kunt dagelijks reizen vanuit Heraklion op Kreta naar Santorini.

Het Griekse eiland Santorini: Het drukbezochte Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Iedereen heeft weleens een foto van Santorini gezien met de karakteristieke witte huizen met blauwe of witte koepeldaken. Deze zijn tegen een heuvel opgebouwd en geven het eiland een romantische sfeer. Het zijn voorbeelden van hoe Santorini in werkelijkheid is en de reden waarom u absoluut het eiland eens zou moeten bezoeken. Maar om er meteen een week te blijven is wat lang. Daarom is het leuk om een bezoek aan Santorini te combineren met andere Griekse eilanden als u gaat eilandhoppen naar de Cycladen en Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.