Eilandhoppen naar de Griekse eilanden

Eilandhoppen naar de Griekse eilanden 2024: Griekenland is een schiereiland in Zuid-Europa met veel daarbij behorende eilanden. De Griekse eilanden zijn onderverdeeld in verschillende groepen, archipels, waarvan de Cycladen toch wel de bekendste is. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en behoort niet tot een archipel, maar wordt vaak in een adem met de Cycladen genoemd. Doordat Griekenland zoveel eilanden heeft, is het een paradijs voor eilandhoppers. De combinatie van een vakantie op Kreta en eilandhoppen naar de Cycladen is een aanrader als u graag de Griekse eilanden wilt verkennen.

Naar Naxos en Paros

Eilandhoppen van Kreta naar Naxos 2024: een 4-daagse trip naar Naxos. Op Naxos doen we verschillende uitstapjes. Er zijn mogelijkheden om andere eilanden te bezoeken, of om op Naxos zelf nog andere excursies te doen. Het is tot slot ook mogelijk om nog een nacht op Santorini te verblijven om zelf het eiland te verkennen (voor de menigte met de ferry aankomt).

Dag 1: varen van Heraklion naar Ios. We varen via de kaldera van Santorini. In de middag is er de mogelijkheid om Ios-Stad te verkennen of iets anders te doen.

Dag 2: ‘Onbekend Ios’, laat u verrassen door de prachtige natuur en cultuur die Ios te bieden heeft.

Dag 3: varen van Ios naar Naxos, langs Sikinos en Ikara. In de middag/avond is er de mogelijkheid om Naxos-Stad te bekijken of naar een strand te gaan.

Dag 4: ‘Onbekend Naxos’: een route over Naxos met veel dorpen en stranden.

Dag 5: varen van Naxos naar Heraklion langs 10 verschillende eilanden.

Vakantie op Kreta combineren met eilandhoppen

Kreta is zo enorm groot, dat het onmogelijk is om het in een paar weken helemaal gezien te hebben. Het is een prachtig eiland voor zowel een actieve vakantie als een zonvakantie. Toch stellen wij voor om ook eens andere Griekse eilanden te verkennen. In de periode van half april tot half september zijn er dagelijkse bootverbindingen tussen Kreta en de Cycladen, waardoor eilandhoppen naar de Cycladen een leuk alternatief is als u al jaren op Kreta komt. U kunt bijvoorbeeld een week vakantie op Kreta combineren met een week eilandhoppen naar de Griekse eilanden.

Wat betekent eilandhoppen in Griekenland

De feitelijke betekenis van het woord eilandhoppen is van eiland naar eiland springen. Maar er wordt mee bedoeld dat u binnen een bepaalde tijdsperiode meerdere eilanden bezoekt. Eilandhoppen naar de Griekse eilanden is al jaren populair en dankzij de dagelijkse bootverbindingen tussen veel Griekse eilanden, kunt u helemaal zelf bepalen hoe lang u op welk eiland wilt blijven.

Bootverbindingen in Griekenland

Er zijn heel veel bootverbindingen in Griekenland. Men denkt dan vooral aan de veerboten tussen de eilanden en het vasteland, maar u kunt ook met de veerboot van eiland naar eiland varen. Tussen Kreta en de Cycladen varen er dagelijks veerboten. U kunt in de zomer bijvoorbeeld vanuit Heraklion dagelijks met de veerboot naar Santorini. Ook vaart er een catamaran vanuit Heraklion naar Santorini, zodat u er nog sneller bent. In de winter varen de Griekse veerboten iets minder vaak, maar eilandhoppen in de winter kan wel.

De Griekse Cycladen

De benaming Cycladen komt van het Griekse woord Kiklos wat cirkel betekent. Deze eilandengroep ligt rondom het heilige eiland Delos, de geboorteplaats van de godin Artemis en Apollo. De Griekse Cycladen is een archipel van ruim 200 eilanden, maar de meeste hiervan zijn niet bewoond. Het bekendste eiland is waarschijnlijk wel Santorini, maar ook Naxos en Paros worden veel bezocht. Amorgos is iets minder bekend, maar raden wij wel aan als u wilt eilandhoppen naar de Griekse eilanden.

Eilandhoppen in Griekenland

Kreta is zo groot en veelzijdig, dat men er niet snel aan denkt om een boottocht naar een ander eiland te maken. Maar het is absoluut de moeite waard om naast uw vakantie op Kreta ook naar de Cycladen te gaan. Houd er wel rekening mee dat het in de zomer druk is op de Griekse eilanden, dus het is verstandig om vooraf de accommodaties te reserveren. We kunnen samen met u een programma samenstellen, dat aan uw wensen voldoet. We geven u ook graag advies over hoe lang u het beste op welk eiland kunt verblijven om zo van ieder eiland een goede indruk te krijgen. De reservering van de accommodaties op de verschillende eilanden maken wij voor u in orde.

Santorini verblijf en excursies vanuit Heraklion Kreta – Santorini vanaf Kreta: Een overzicht van bootreizen en excursies naar het mooie eiland Santorini. Voor een dagtour of een nachtje daar verblijven, er zijn meerdere mogelijkheden.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.