Eilandhoppen naar Naxos

Eilandhoppen van Kreta naar Naxos: een 4-daagse trip (7-10 oktober 2024) naar Naxos. Op Naxos doen we verschillende uitstapjes. Er zijn mogelijkheden om andere eilanden te bezoeken, of om op Naxos zelf nog andere excursies te doen. Het is tot slot ook mogelijk om nog een nacht op Santorini te verblijven om zelf het eiland te verkennen (voor de menigte met de ferry aankomt).

Naxos dag 1

Dag 1 (7 okt): we vertrekken ‘s ochtends met de ferry vanaf de haven van Heraklion naar Naxos. We varen door de caldera van Santorini. Het varen door de caldera is een spektakel. Je ziet de verschillende lagen van de vulkanische eruptie. Na een tussenstop op Ios (waar we niet aan land gaan) komen we aan op Naxos (ong. 4 uur varen).

We verblijven 4 dagen op Naxos, waarbij we excursies gaan doen. We overnachten in een mooie, luxe, privé villa met zwembad en eigen kamers vlakbij Chora. Chora is de hoofdstad van Naxos en staat bekend om de nauwe straatjes, leuke winkeltjes, terrasjes en de beroemde sfinx van Naxos.

Aan het eind van de middag gaan we naar Chora, waar een stadwandeling doen. Voor wie liever een leuk terrasje opzoekt, zijn er genoeg mogelijkheden. We eten in een leuke taverna, in een van de witte nauwe straatjes.

Naxos tweede dag

Dag 2 (8 okt): we maken een rondreis per minibus onder onze begeleiding over Naxos. We bezoeken allerlei uithoeken, mooie stranden, dorpjes etc. Alles staat in het teken van de Cycladische wit blauwe huisjes.

Op Naxos ga je terug naar jaren 70. Er zijn dorpjes met witte huisjes, mooie baaitjes, witte zandstranden en nog veel meer. We maken een rondtour van ong. 100 km met vele stops onderweg.

’s Avonds BBQ-en we bij de villa.

Naxos derde dag

Dag 3 (9 okt): vandaag zijn er meerdere mogelijkheden.

De eerste mogelijkheid is om met een boot naar het antieke Delos te varen. Delos is een ander eiland in de Cycladen en is 5 km lang en 1.3 km breed. Het hoogste punt is de 113m hoge berg Kynthos. Op het eiland wonen ongeveer 75 mensen. Er zijn nog vele ruïnes uit de Romeinse tijd, die tegenwoordig tot het werelderfgoed behoren (oa een tempel van Apollo en een Romeinse agora met de Leeuwen van Delos). Volgens de mythologie is Delos de geboorteplaats van Apollo en Artemis. Na een aantal uur op Delos te hebben doorgebracht, varen we door naar Mykonos.

Mykonos wordt ook wel Klein Venetië genoemd. Mykonos stad staat bekend om de vele Venetiaanse huizen die in zee gebouwd zijn. Het is een toeristeneiland, maar wij zullen de mooie gedeeltes in Mykonos stad bekijken.

4de dag

Voor wie geen zin heeft in een boottrip, zijn er genoeg excursiemogelijkheden op Naxos. Zoals bijv. een grottentocht per kano, een workshop marmer (Naxos staat bekend om het wit Naxisch marmer) bewerken of een wijnproeverij met lokale wijnen.

Dag 4 (10 okt): we brengen de ochtend door in Naxos stad en gaan dan per ferry terug naar Heraklion. Het is een optie om er 1,5 dag Santorini aan vast te plakken. Mocht hier veel animo voor zijn, dan kunnen dit nog toevoegen aan deze trip. Dan kunnen we met een mini bus op een dag het eiland bekijken met de hoogtepunten Oia, Thera, red beach, Akroteri en Perissa (waar we overnachten). We bezoeken Santorini op de tijd dat alle cruiseboten en dagjes mensen nog niet op het eiland zijn. Wij bezoeken alles voordat het druk is, dus je kan echt genieten van Santorini.

Ontdek Naxos

Het Griekse eiland Naxos: Het grootste eiland van de Griekse Cycladen is Naxos met als hoofdstad Chora, ook wel Naxos Stad. Als u gaat eilandhopppen naar de Griekse Cycladen raden wij aan om voor Naxos iets meer tijd te nemen. Om het eiland te bekijken is het wel handig om een vervoersmiddel te hebben, want het eiland is redelijk groot. Naxos is een combinatie van prachtige fijne zandstranden, met vruchtbare dalen en bergachtige schoonheid. Of u er komt om te genieten van mooie stranden, wat meer wilt leren van de beschaving en geschiedenis of een actieve vakantie op het Griekse eiland Naxos wilt, het eiland is een populaire bestemming voor allerlei interesses.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.