Het griekse eiland Santorini

Het Griekse eiland Santorini: Het drukbezochte Griekse eiland Santorini ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de eilandengroep Cycladen. Iedereen heeft weleens een foto van Santorini gezien met de karakteristieke witte huizen met blauwe of witte koepeldaken. Deze zijn tegen een heuvel opgebouwd en geven het eiland een romantische sfeer. Het zijn voorbeelden van hoe Santorini in werkelijkheid is en de reden waarom u absoluut het eiland eens zou moeten bezoeken. Maar om er meteen een week te blijven is wat lang. Daarom is het leuk om een bezoek aan Santorini te combineren met andere Griekse eilanden als u gaat eilandhoppen naar de Cycladen en Kreta.

Bezienswaardigheden op Santorini

Een van de mooiste bezienswaardigheden op Santorini is eigenlijk wel het spectaculaire landschap van de caldera met zijn loodrechte wanden, waar de witte dorpjes op en in zijn gebouwd. U kunt hier mooie wandelingen maken met de nodige pauzes voor een foto. De opgravingen van de stad Akrotiri, de lavastranden, zwemmen in warme zwavelhoudende bronnen in zee en genieten van de zonsondergang vanuit de stad Oia behoren ook tot de meest populaire attracties van Santorini.

Akrotiri Santorini: Akrotiri was een havenstad in de Griekse Oudheid. Dankzij de tamelijk intacte overblijfselen van de stad Akrotiri kan men zich een reëel beeld vormen van de hoogstaande Minoïsche beschaving die op het eiland heerste. De stad leefde voornamelijk van visserij, handel en landbouw. Omdat het eiland zo vruchtbaar was, hadden ze een overvloed aan levensmiddelen. Overvloedig voedsel werd meestal verhandeld naar Kreta. De stad en de Minoïsche beschaving werden volledig verwoest door een vulkaanuitbarsting op Thera.

De stranden op Santorini

Het eiland is niet bij uitstek het beste eiland voor een strandvakantie. De meeste stranden zijn te vinden aan de oost- en zuidkust van het eiland. Vanwege de vulkanische oorsprong van het eiland zijn de meeste stranden op Santorini donker van kleur. Kamari is een echte strandbestemming en verder zijn de lavastranden van Perissa, Perivolos en Vlychada ook populair. Ten zuiden van Akrotiri ligt Red Beach. De naam zegt het al, het zand op het strand is rood net als de rotsen daar.

Boot verbindingen naar Santorini: er zijn veel mogelijkheden om naar Santorini te gaan, maar wie met het vliegtuig naar Santorini gaat mist echt iets! Niets is mooier dan vroeg in de morgen de haven van Santorini binnen te varen. De lava formaties, de kleuren van de stenen en de blauwe zee zijn alleen vanaf een boot zo mooi te zien. Er zijn dagelijkse boot verbindingen van Heraklion, Kreta naar Santorini en van Athene naar Santorini. Er zijn er ook veel ferry boot verbindingen van de Griekse eilanden onderling.

Vulkaan op Santorini

Het eiland is van bovenaf te zien als een halve maan, die ontstaan is uit een vulkaan uitbarsting. Deze uitbarsting in 1450 voor christus, heeft het hele eiland veranderd. De lava resten zijn terug te vinden op de kust van Kreta.

Plaatsen op Santorini: Fira is de hoofdstad van Santorini met de haven Athionio, authentiek Thera en de oude opgravingen van Akrotiri (vlak bij het rode strand).

Dorpen op Santorini: Amborio, Ioa is een schilderachtig dorp op het verste punt van Santorini, Imerovigli, Finikia, Messaria, het klooster Profitis Llias, Episkopi, Kamari, Perissa (het zwarte strand).

Auto verhuur op Santorini: Er zijn verschillende auto verhuurders op Santorini. Het is mogelijk om direct in de haven van Athionio een auto te huren. Er zijn op Santorini ook mogelijkheden om een auto te huren voor een paar uur. Ook is dit eiland uitermate geschikt voor scooters. Er zijn dus ook veel mogelijkheden om een scooter te huren.

Zonsondergang op Santorini

Er zijn maar weinig plaatsen waar de zon zo mooi in zee zakt als op Santorini. Het is in de hoofdplaats Fira vanuit een restaurantje dan ook echt de moeite waard om dat te zien.

Video overzicht van Santorini: om een idee te krijgen wat u op Santorini allemaal kunt doen op 1 dag: bekijk de video.

De Cycladen eilanden: In het midden van de Egeïsche zee ligt de mooiste eilanden groep van Griekenland. Deze groep eilanden bestaat uit ongeveer 2.200 grotere en hele kleine eilanden. Er zijn 148 grotere eilanden, waarvan er iets meer dan 30 eilanden bewoond zijn. Kea, Andros, Tinos, Mykonos, Kythnos, Serifos, Milos, Sifnos, Syros, Delos, Antiparos, Paros, Naxos, Amorgos, Donousa, Ios, Folegandros, Santorini, en Anafi zijn de bekendste eilanden.

De Cycladen eilanden

Santorini fotoboek en video’s: Een bezoek aan de parel van de Cycladen eilanden is altijd de moeite waard. Op deze pagina vind u een fotoboek met veel foto’s en video’s over een dag trip naar Santorini vanuit Kreta. Ook zijn er veel mogelijkheden in combinatie met verblijf. Autoverhuur vanuit de haven van Santorini. U kunt dagelijks reizen vanuit Heraklion op Kreta naar Santorini.

Eilandhoppen naar de Griekse Cycladen: Een week vakantie op Kreta is leuk om te combineren met eilandhoppen naar de Griekse Cycladen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uzelf eens luxueus te laten verwennen in een spa op Santorini. Daarbij hoort een intiem diner voor twee, gepaard met een fijne wijn uit een wereldberoemde vulkanische wijngaard en uitzicht op de caldera van Santorini. Na deze romantische onderbreking reist u bijvoorbeeld verder naar het Griekse eiland Naxos. We helpen u graag een programma samen te stellen, dat helemaal aan uw wensen voldoet.

Santorini vanaf Kreta: Een overzicht van bootreizen en excursies naar het mooie eiland Santorini. Voor een dag tour of een nachtje daar verblijven, er zijn meerdere mogelijkheden.

Vakantie naar Santorini

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.