Wandelweek op Kreta Griekenland:  de hele week wandelen door de prachtige afwisselende natuur op Kreta met accommodatie. We bieden u diverse wandelingen aan om Kreta op een andere manier te leren kennen. Inclusief zijn: alle wandelingen, transfers, ontbijt, diner en accommodatie. Er zijn ook mogelijkheden om in 10 dagen 8 wandelingen te maken met een tweedaagse wandeling inbegrepen. Kreta heeft veel verschillende wandelgebieden, die ook uitermate geschikt zijn voor langere wandelvakanties.

Beschrijving van een wandelweek

De wandelingen zijn allemaal tussen de 8 kilometer en 20 kilometer per dag. Wandelen op Kreta is zwaarder dan in andere landen in Noord-Europa. We zorgen er voor dat u op plaatsen komt, waar anderen niet komen. U gaat op deze manier echt onbekend Kreta ontdekken.

Overzicht van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Beschrijving van wandelweek Kreta

Op deze pagina hebben we een aantal mogelijke wandelingen staan voor onze wandelweek, maar er zijn ook mogelijkheden om andere wandelingen in te passen. Er wordt een keuze gemaakt uit alle verschillende wandelingen die we hebben. Tevens is er in het midden van de week een rustdag. Deze dag kunt u zelf invullen of met een van de andere excursies meegaan.

Wat moet u meenemen: wandelschoenen, wandelsokken, een lange broek (luchtig), een korte broek, T-shirts, maar ook regenkleding (vooral in het voor- en najaar) en een rugzak.. Wij nemen altijd gasbranders mee voor koffie, thee en/of soep, maar we stoppen ook vaak onderweg voor een kopje echte Griekse koffie in traditionele Griekse kafenions.

Hieronder vindt u een beschrijving van mogelijke wandelingen tijdens de wandelweek.

Skalopatia: Een wandeling door het natuurgebied van Skalopatia. We beginnen op 420 meter hoogte en lopen tot aan de kust. We beginnen de wandeling in het wijngebied van Peza. Deze route is een oude kalderimi, wat vroeger een ezelspad was dat de boeren volgden richting Heraklion. Onderweg ziet u veel oude stenen windmolens staan, die er voor zorgden dat sommige delen van het rivierengebied droog stonden. De hele route bestaat uit oude wandelpaden, die door wildgroei meer op een “jungle” lijken.

In het riviertje kunt u vaak schildpadden zien die hier veel voorkomen. Dit is de Kaspische beekschildpad. Op een zonnige ochtend kunt u deze schildpadden in grote aantallen van de zon zien genieten. Er leven ook veel andere dieren in dit indrukwekkende Kretenzer natuurgebied, zoals dassen, vossen, landkrabben, slangen, roofvogels (waaronder de witte uil), lagos (een Kretenzer haas), salamanders, etc. Tevens vindt u hier veel verschillende bloemen, planten en kruiden: zoals orchideeën waarvan veel verschillende soorten op Kreta voorkomen, iris, fulgaris, oleanders, olijven, tamarisk, cipressen, Europese bamboe, etc.

De gehele wandeling is ongeveer 12 kilometer. Deze wandeltour duurt de hele dag, inclusief lunch op een heerlijke rustplaats tussen de bergen.

Kloven wandelen op Kreta

Kritsa Kloof: Een wandelgebied in Noord- en Midden-Oost Kreta. De wandeling gaat door een kloof, de mooie kloof van Kritsa. In het voorjaar en najaar heeft u kans op natte schoenen en sokken. De Kritsa kloof is in de winter een rivier. In de Kritsa kloof vindt u hoge rotspartijen. We lopen laag door de kloof waardoor we geweldig zicht hebben in deze oase van rust. De terugweg voert over een oud Romeins pad. De wandeling is 8-12 km.

Patos kloof: Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos kloof loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta. De route door de kloof staat goed aangegeven. U wandelt langs en door riviertjes. Voor deze wandeling heeft u goede wandelschoenen nodig (eventueel een paar extra droge sokken), een rugzak en genoeg water. De afstand is ongeveer 7-10 kilometer.

Kalo Chorio – Aposelemis Kloof:Deze wandeling begint vanaf het dorp “Kalo Chorio”, wat “Goed dorp” betekent. De kloof gaat hier vanuit het dorp gelijk naar beneden met een adembenemend uitzicht. Het wandelpad is aangelegd door schaapsherders. Onderweg moeten we ook regelmatig de hekken van de schaapsherder openen en sluiten. We lopen door groene ruige natuur, ingeklemd tussen de bergen. Na de daling komen we in een rivierengebied, met een prachtige natuur. U ziet hier vele soorten vogels. Er zijn dagen dat u gelijktijdig 15-20 gieren in de lucht ziet cirkelen. Er zijn hier veel schapen en geiten. Aan het einde van de kloof komt u vele plaatsen tegen waar schaapsherders wonen. De gehele wandeling is ongeveer 12 kilometer.

De natuur op Kreta

Witte uilen op Kreta: Een wandeling die dwars door de velden gaat. We beginnen onze wandeling al midden in de natuur vlakbij de oude kerk van Agios Johannes. Dit kerkje is gebouwd rond eind 1100. De muurschilderingen zijn hier geweldig. Er was vroeger een oud klooster rond deze kerk. We volgen eerst een pad tot we bij de rotsen uitkomen. Hier zitten prachtige witte uilen, die u kunt zien als u geluk heeft. Via een kleine kloof zetten we onze route voort door olijfvelden en wijngaarden, om aan het einde bij rotsen van zandsteen uit te komen. In deze rotsen kunt u vele fossielen vinden. Daarna gaan we dwars door de velden terug naar het beginpunt, onderweg ziet u vele roofvogels op jacht. U kunt hier genieten van bloemen en adembenemende vergezichten richting zee.

Deze wandeling is ongeveer 10-12 kilometer. U moet redelijk veel klimmen en dalen, maar deze wandeling is voor de meeste wandelaars geschikt. Onderweg ziet u heel veel mooie natuur, verschillende planten, bloemen en kruiden, roofvogels zoals valken en gieren en mogelijk de witte uilen.

Richtis Kloof: Tijdens de wandeling moet er op bepaalde plekken van de kloof flink geklommen en geklauterd worden. De gehele wandeling is maar 6-8 kilometer, maar op veel plaatsen moeten we door de wildernis zelf een weg maken. De rivier die door dit gebied stroomt, zorgt regelmatig voor obstakels. We moeten erg vaak over het water naar de andere kant klimmen om weer op het kleine wandelpad te komen. Op verschillende plekken klimmen we over kleine rotsen en wandelen we laag bij de grond onder de takken door. Halverwege deze kloofwandeling komen we een indrukwekkende waterval tegen.

Deze wandeling is ongeveer 6 tot 8 kilometer. Moeilijkheid: klimmen en dalen, maar is voor de meeste wandelaars geschikt.

Wandel overzicht Kreta

Agio farango Kloof: Deze kloof ligt in midden Zuid-Kreta. Het is een kortere kloofwandeling. De kloof eindigt op een prachtig strand aan de Libische zee. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op. Als u heerlijk wilt zwemmen en zonnebaden, kan dat natuurlijk ook! Het is geweldig om hier te snorkelen. In de zee zijn prachtige rotsformaties en tunnels. Dit gebied is ook geschikt voor bergbeklimmen en abseilen. De rotsen in deze kloof zijn loodrecht, waardoor klimmen hier een echte uitdaging is. Er wordt hier het hele jaar door in de kloof gekampeerd door bergbeklimmers.

Deze wandeling is ongeveer 6 kilometer. Het is geen moeilijke wandeling, u loopt tussen hoge rotsen door naar het strand en terug.

Wandelweek op Kreta

Rustdag: Tijdens uw welverdiende dag rust kunt u natuurlijk heerlijk bijkomen op het strand. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de Samaria kloof te gaan wandelen of de Imbros kloof. U kunt bovendien kiezen voor een andere excursie uit ons uitgebreide programma.

Vanuit uw accommodatie kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan het Natuur Historisch Museum in Heraklion. Binnen 25 minuten bent u met de bus in Heraklion. Het centrum van Heraklion en Knossos zijn ook zeker een bezoekje waard.

U kunt ook verder kijken naar andere wandelingen op Kreta, die wij in ons programma hebben.

Meerdaagse wandelingen in Zuidwest-Kreta: Wandelmogelijkheden van 2, 3, 4 en 5 dagen met onderweg overnachten. Ook in combinatie met onze andere wandelingen.

Dagelijks nieuws uit Kreta: Op onze “Kreta Nieuws” pagina vindt u korte artikelen die een onderwerp met betrekking tot Kreta beschrijven Excursies: Een pagina vol met vele excursies die u op Kreta kunt ondernemen.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Wandelweek op Kreta Griekenland