Agiofarango kloof op Kreta: Het is een kortere kloofwandeling aan de zuidkust. De kloof eindigt op een prachtig strand aan de Libische zee. Hier genieten we van een lunch op het strand. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op. Als u heerlijk wilt zwemmen en zonnebaden, kan dat natuurlijk ook! Het is geweldig om hier te snorkelen. Deze wandeling wordt gecombineerd met een snorkelexcursie. In de zee zijn prachtige rotsformaties en tunnels. Dit gebied is ook geschikt voor bergbeklimmen en abseilen. De rotsen in deze kloof zijn loodrecht, waardoor klimmen hier een echte uitdaging is. Er wordt hier het hele jaar door in de kloof gekampeerd door bergbeklimmers.

Agiofarango kloof

Deze wandeling is ongeveer 6 of 10 kilometer. Het is geen moeilijke wandeling. We lopen tussen de rotsen door over een zandpad in de rivierbedding. Deze kloofwandeling is geschikt voor iedereen. We raden u wel aan sportschoenen of bergschoenen te dragen.

Niveau: iedereen kan deze wandeling doen.

Afstand: heen en terug 6 km, maar kan uitgebreid worden.

Hoogteverschillen: nauwelijks bij alleen de wandeling door de kloof. Vanaf de bordjes Agiofarango en dan het zandpad volgen, heeft een hoogteverschil van 100 meter.

Benodigdheden: goede sportschoenen of bergschoenen, water, eventueel zwemspullen.

Toegankelijk: het hele jaar door.

Agiofarango kloof op Kreta – Hoe u er kunt komen?

Hoe komt u bij de kloof: Agio Farango ligt aan de zuidkust van midden Kreta aan de Libische zee. Vanaf de plaats Mires rijdt u richting Festos. Festos is net als Knossos de oudste opgraving van Europa. Vanuit Festos rijdt u verder richting Matala. Bij het bordje Matala 6 kilometer rijdt u richting Sivas. Na Sivas gaat u richting Listaros. Na Listaros richting het zuiden naar het klooster Odigitrias.

Rechts van het klooster zit u een routekaart van de kloof in een houten huisje. Er is hier ook een parkeerplaats. Als u hier zou beginnen is het een lange zware wandeling, want dan is de wandeling heen en terug 20 kilometer. U kunt naast het klooster naar beneden rijden, dit is een onverharde weg. Deze rijdt u door tot u op een T-splitsing komt. Dan gaat u naar rechts en zoekt u na ongeveer 1 kilometer een parkeerplaats om van daaruit naar de kloof van Agiofarango te lopen.

Beschrijving van de kloofwandeling

De kloof Agiofarango – Zuid-Kreta: Het begin van de kloof is al gelijk spectaculair. Links en recht ziet u rotswanden met stalagmieten. U kunt hier niet verdwalen, want u blijft in de rivierbedding in de kloof. Onderweg ziet u prachtige hoge rotsen, maar u wandelt gewoon naar beneden. U hoeft ook geen angst voor hoogtevrees te hebben, want u blijft laag wandelen. Na een kilometer komt u bij de oude olijfboom. Deze boom is zeker 600 jaar oud. Een prachtige volle olijfboom met gekronkelde wortels, die de boom vasthouden in de grond. Na de olijfboom ziet u links een oude kerk. De Agios Antonios-kerk dateert uit 1400 na Christus. Het is een mooie kerk, met ook weer een oude boom ernaast. Naast de kerk is ook een waterput waar u altijd het hele jaar koel water kunt vinden.

Het strand van Agiofarango

Naast de oude waterput vindt u een voederbak en drinkbak voor de geiten en schapen die in de kloof leven. Als u uit de waterput water haalt, gooi dan gelijk iets in de drinkbak voor de geiten en schapen. Daarna wandelt u verder in zuidelijke richting waar u in de verte de zee al ziet liggen. Het uitzicht naar zee is prachtig. U komt dan op een strand uit, waar u heerlijk in de zee kunt zwemmen en snorkelen. In de hele kloof groeien oleanders. In april komen de eerste roze bloemen tevoorschijn. De oleanders bloeien tot begin augustus. Eind mei tot eind juni zijn deze het mooist, de kloof is dan helemaal roze!

Het strand van Agiofarango: Een mooi strand met zand en kleine steentjes. Rechts in zee ziet u een tunneltje, waar u heerlijk kunt snorkelen. Het is een paradijs voor snorkelaars, omdat de baai mooi afgeschermd is van de wind. U kunt hier octopussen en zeesterren zien. Naast het tunneltje in zee ligt een klein eilandje. Hier kunt u heerlijk omheen snorkelen. Op het eilandje zijn rotsen waar veel gedroogd grof zeezout in zit.

Agiofarango kloof op Kreta – De excursie naar Agiofarango

Excursie naar de Agiofarango kloof op Kreta: Wij bieden een mogelijkheid aan om hier te wandelen, snorkelen, zwemmen of nog een wandeling te doen in de omgeving. Een kloofwandeling van 2 kilometer die makkelijk is, maar ook adembenemend mooi. Als we zijn aangekomen op het strand, zoeken we een goed plek voor de lunch. Dan snorkelen we bij de tunnel onder water en het eiland. Snorkelspullen zijn aanwezig, maar u mag ook eigen spullen meenemen.

Wie niet van snorkelen houdt, kan heerlijk zwemmen of zonnen op het strand. Deze excursie is geschikt voor iedereen. Eigenlijk is het een unieke excursie: een autotour door onbekend Kreta, wandelen, snorkelen, zonnen en zwemmen.

Nog meer wandelen in de omgeving

Klimmen en abseilen op Kreta: In het voorjaar en najaar is dit gebied een paradijs voor klimmen en abseilen. In het voorjaar zijn er veel mensen die een paar dagen in de kloof blijven slapen (dit is eigenlijk verboden) en hier abseilen. Als u meer informatie wilt over abseilen op Kreta, mail ons gerust.

Zwemmen, wandelen en snorkelen

Snorkelen en wandelenMet dit programma kunt u de onderwaterwereld ervaren van één van prachtigste baaien aan de noord- en zuidkust van Kreta. Overzicht van alle mogelijkheden om te snorkelen.

YouTube (wandel)films over Kreta en Agiofarango: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen en andere excursies gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan excursies. Regelmatig zetten we er wel wat nieuws bij.

Farango Kloof

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.