Kloven op Kreta Griekenland: Een pagina met een overzicht van een aantal van de bekendste kloven op Kreta. Kloven en canyons op Kreta. Soms hebben we ook een link gemaakt naar kloven die we nog apart omschrijven. Veel van deze wandelingen dienen op voorhand aangevraagd te worden. Indien u interesse heeft in deze wandelingen, informeer dan van tevoren naar de mogelijkheden.

Imbros kloof Zuidwest-Kreta

Toegankelijk: april – november, startpunt: het dorp Imbros, eindpunt: Komitades en lengte: 6 kilometer. Het is een niet al te moeilijke wandeling, waar u 2-3 uur over doet. Deze kloof is ook voor kinderen geschikt. Deze kloof is de oude verbindingsweg tussen de dorpen Imbros en Komitades aan de zuidkust. Zo konden vroeger de mensen, die uit de regio van Sfakia (zuidkust) kwamen, de rest van het eiland bereiken. De Imbros kloof heeft een variërend landschap; in het begin zijn de rotsen vooral grijs gekleurd en later verandert dat naar meer geel gekleurde stenen.

Glika Nera – Loutro, Zuidwest-Kreta: Toegankelijk: april – november, startpunt: Chora Sfakion, eindpunt: Loutro. Dit is een redelijk moeilijke wandeling en is niet geschikt voor kinderen. U loopt ongeveer 2 – 3 uur over 4,5 kilometer. In deze tocht zit een paar lastige passages, die het juist heel leuk maken. Deze wandeltocht gaat langs één van de meest sensationele stranden van het eiland. Tijdens deze tocht heeft u heel mooi uitzicht op de zee en het is zeker een aanrader om bij zonsopgang of -ondergang te gaan kijken.

Kloven hike op Kreta

Aradena kloof : Toegankelijk: april – november, startpunt: Loutro, eindpunt: Aradena. Deze uitdagende wandeltocht is niet geschikt voor kinderen. U doet ongeveer 4 uur over 5,5 kilometer. Deze tocht begint met een klim waarvandaan de zee heel mooi te zien is. Op de top ziet u de archeologische opgravingen van de oude stad Phinix. Onderweg moet u een trap op klimmen over een aantal rotsen van ongeveer 10 meter hoog, wat een prachtig stuk is om te lopen.

Agia Irini kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Agia Irini, eindpunt: Snackbar Oasi. Dit is over het algemeen een makkelijke wandeling, die ook geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar. Deze wandeltocht duurt ongeveer 4 uur in een mooie natuur. U ziet onderweg heel veel bomen en planten tegen de rotsen op groeien. Een aantal keren moet u de rivier oversteken met behulp van houten planken en er zijn ook wel een paar lastige passages onderweg.

kloof hike Kreta

Lissos: Toegankelijk: maart – december, startpunt: Sougia, eindpunt: Lissos. Een makkelijke wandeltocht, die ook voor kinderen geschikt is. U doet ongeveer 3 – 4 uur over 3,5 kilometer. Tijdens deze tocht komt u soms op plekjes waar u mooi uitzicht op de zee heeft. U loopt heel veel tussen de rotsen, waartussen verschillende planten groeien. Ook komt u tijdens deze trip twee verschillende opgravingen tegen. Kloven op Kreta Griekenland.

Anidri Gorge: Toegankelijk: april – november, startpunt: Anidri, eindpunt: Gialiskari. Een makkelijke wandeling van ongeveer 3,5 uur, die voor alle leeftijden geschikt is. Er zit een leuke klim in waarbij u zich naar boven moet helpen met een touw. Deze is een paar meter hoog. Verder zijn er veel rotsen onderweg waar u overheen moet klauteren.

Van Kaap Krios naar Elafonissi: Toegankelijk: maart – december, startpunt: Cape Krios, eindpunt: Elafonissi. Dit is een redelijk moeilijke wandelroute, waar u ruim 5 tot 6 uur over 8 kilometer doet. Voor kinderen is deze wandeling niet geschikt. U komt tijdens deze tocht langs verschillende mooie stranden en ook vele plekken met een mooi uitzicht op zee. Ook komt u langs een klein kerkje, de Agios Ioannis. Aan het einde van de route heeft u een heel mooi uitzicht over het landschap en de zee.

kloven hikes op Kreta

Katholiko kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Gouverneto, eindpunt: de zee. Een redelijk moeilijke wandeling van rond de 3,5 uur, die voor kinderen niet geschikt is. U komt hier bij een grot, die de Berengrot wordt genoemd. De naam is te danken aan de enorme stalagmiet in de vorm van een beer, die op het punt staat water te gaan drinken. Volgens de legende toverde de Heilige Maagd Maria de beer om in steen, omdat deze water wilde stelen van de monniken. Ook komt u onderweg het huis van de monniken uit Katholiko tegen. Dit is heel spectaculair.

Patsos kloof of Saint Anthony’s kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Agios Antonios, eindpunt: Potami. Deze uitdagende hike duurt ongeveer 4 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Deze tocht heeft veel verschillende flora en founa onderweg. Ook zijn er archeologische punten te vinden tijdens deze tocht. Een heel leuk stukje is, dat u onderweg over houten trappen moet lopen, zodat u boven op de rotsen kunt klimmen. In deze kloof staat vaak water tot laat in de zomer. In het voorjaar kan het water erg hoog staan. Kloven op Kreta Griekenland.

Rouvas en Zaros Kloof

Rouvas kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Lake Votomos, eindpunt: Rouvas bos. Een heel uitdagende kloofwandeling van ongeveer 5 uur, die niet geschikt is voor kinderen. De kloof wordt ook wel de Saint Nicholas kloof genoemd. Aan het begin van de tocht komt u bij een zoetwatermeer, wat zeldzaam is op Kreta. Niet ver daar vandaan is het klooster van Agios Nikolaos. Onderweg is er nog veel meer te zien; u gaat over bruggen en komt onderweg nog een waterval tegen. Kloven op Kreta Griekenland.

Agiofarango kloof: Toegankelijk: het hele jaar door, startpunt: Odigitria Monastery, eindpunt: de zee. Het is geen moeilijke wandeling en is voor iedereen geschikt. Benodigde tijd is 2,5 uur. Onderweg ziet u spectaculaire rotswanden, waar u soms ook nog wel eens rotsklimmers tegenaan ziet bungelen. De wandeling eindigt aan zee, waar het prachtig is om te snorkelen.

Rozas kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Gonies, eindpunt: Kera. In principe is dit een makkelijke tocht, maar heeft hier en daar wel een paar uitdagingen. Voor kinderen is het hier niet geschikt. Dit is een tocht met veel hoge rotswanden en grote stenen. Dat betekent ook dat u regelmatig moet klimmen. U loopt tijdens deze tocht veel in de zon, met soms een wat langere tijd schaduw dankzij de hoge rotswanden tijdens de wandeling.

Kritsa kloof

Kritsa kloof: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Kritsa, eindpunt: Katharo Tsivi berg. We moeten klimmen en dalen, maar de Kritsa kloof is voor de meeste wandelaars geschikt. Tijdsduur is ongeveer 2,5 uur. Tijdens deze tocht komt u door een rivier met aan de zijkant uitgesleten rotswanden. Deze rotswanden zijn allemaal glad door het water wat er overheen gegaan is. De terugweg is via een pad omhoog dat boven de kloof uitkomt. Zo heeft u een prachtig uitzicht over de kloof en de bergen. Een leuke tocht voor de hele familie.

Sarakina kloof : Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Mithi, eindpunt: tussen Christos & Mithi. Tijdsduur is rond 3 uur. In principe is dit een makkelijke wandeling met wel een paar uitdagingen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Bij deze tocht komt u veel rotsen onderweg tegen, waar overheen geklommen moet worden. In het voorjaar en najaar moet u door rivieren en beekjes lopen en soms ook zwemmen. In de zomer stroomt er nog wel een klein riviertje.

Overzicht kloven op Kreta

Orino kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Koutsouras park, eindpunt: Orino. Tijdsduur: 4 uur, niveau: makkelijk haalbaar, kinderen: alle leeftijden (alleen het eerste deel), Een tocht waarbij u een lange tijd langs een kleine rivier loopt met verschillende kleine watervalletjes. Onderweg vindt u ook verschillende klimmetjes via houten ladders en bruggen. Tijdens deze tocht loopt u wel veel in de zon.

Pefki kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Pefki, eindpunt: zee. Niveau: Gemakkelijk met een paar uitdagingen. U doet ongeveer 2 tot 3 uur over 7 kilometer. Voor kinderen is deze tocht niet geschikt. Een hele natuurlijke tocht met onderweg vele bomen en andere begroeiing. U passeert onderweg kleine beekjes, die richting zee stromen.

Zakros kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Zakros, eindpunt: Kato Zakros. Een makkelijke wandeling van rond de 3 uur, die voor alle leeftijden geschikt is. Een leuke jungle tour langs een kleine stromende rivier. Onderweg komt u langs mooie rotswanden met verschillende soorten gesteente. Onderweg ziet u gevarieerde flora en fauna.

lange en korte kloven op kreta

Hohlakies kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Hohlakies, eindpunt: Karoumes Bay. Tijd: 4 uur, niveau: makkelijk haalbaar, kinderen: alle leeftijden. Het begin van deze tocht gaat tussen hoge rotswanden door en over grote stenen. U moet soms door smalle stukjes heen lopen. Eenmaal aan het einde van de tocht komt u langs zee. Hier komt u eerst bij een heel groot open stuk, met een schitterend uitzicht op zee. Daar vandaan loopt u langzaam naar zee toe.

Richtis kloof: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Tigania, eindpunt: Richtis watervallen.Tijd: 2 uur, niveau: makkelijk, kinderen: alle leeftijden,  De naam van de tocht zegt het natuurlijk al dat je onderweg watervallen tegenkomt. Het is vooral een jungletour met veel verschillende bomen en planten. Je start bij zee met een heel mooi uitzicht over zee. Kloven op Kreta Griekenland.

Richtis Kloof

Pervolakia kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: vlakbij Kaspa Klooster, eindpunt: Pervolakia. Dit is een matig uitdagende wandeling, waar u ongeveer 2 uur over 3,5 kilometer doet. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Een tour met onderweg leuke bergen naar boven en beneden. Onderweg komt u niet zo veel schaduw tegen en het is heel droog. Het scheelt wel dat het dicht bij zee, waardoor het er vaak waait. Kloven op Kreta Griekenland.

Op de helling van de weide berg: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Therisso, eindpunt: Meskla. Het is een matig uitdagende wandeling, waarvoor ruim 3,5 – 4,5 uur nodig is op een afstand van 10 kilometer. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. De valleien bij Zourva en Meskla behoren tot de grootste en meest waterrijke van Kreta. Therisso heeft twee musea, die voor geïnteresseerden in de Turkse en Duitse bezetting interessant zijn.

Dorpen en kloven

Van dorp naar dorp: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Douliana, eindpunt: Douliana. Een makkelijke wandeling, die voor alle leeftijden geschikt is. U doet ongeveer 3 – 4 uur over 12 kilometer. Het landschap siert zich tijdens de wandeling met olijfgaarden, wijnvelden en cipressenwouden. De kleine traditionele dorpen zijn rustig en hebben nog hun oorspronkelijke staat.

Drapanos: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Georgeoupolis, eindpunt: Gavalochori. Een pittige wandeling waarbij u 4 – 5 uur nodig heeft over een afstand van 14 kilometer. Voor kinderen is dit niet geschikt. Een wandeling van dorp tot dorp, die bij de kust begint en naar de binnenlanden van het schiereiland Apokoronas gaat.

Het zoetwatermeer Kournas: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Krapis, eindpunt: meer van Kournas. Een matig uitdagende wandeling, waarbij u 4 – 5 uur doet over 12 kilometer. Deze is voor kinderen niet geschikt. De wandeling is een typische Kretenzers hoog niveau wandeling. Er is een mogelijkheid om vanaf de zuidkust tot Alikambros met een ezel te reizen. Het doel van de wandeling is natuurlijk het meer van Kournas.

De oude verbindingsweg

Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Lakki, eindpunt: Omalos. Niveau: erg uitdagend, niet voor kinderen geschikt. U loopt ongeveer 5 – 6 uur over 10 kilometer. Na het bergdorp Lákki gaat de route over een smal herderspad, via een kloof en door een vallei met een steile klim. Na een klim van 700 meter kunt u zich belonen in de traditionele taverna’s van Omalós.

Het onbewoonde schiereiland op Kreta: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Rodopos, eindpunt: Rodopos. U heeft zeker 5 tot 6 uur nodig voor een afstand van 18 kilometer. Het is een erg uitdagende wandeling, die voor kinderen niet geschikt is. De rondwandeling leidt door een droog landschap waar veel geiten en schapen leven. De charme van de wandeling is de prachtige uitzichten over land en zee.

Het Aardbeienbos: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Sassalos, eindpunt: Aligi. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deze matig uitdagende wandeling meedoen. U doet ongeveer 2,5 – 3,5 uur over 9 kilometer. Over schattige paadjes door een dal, een aardbeienbos en heide, langs water dat het hele jaar door stroomt om uiteindelijk bij Aligi te komen.

Nisi kloof

Toegankelijk: april – november, startpunt: Koutsamatados, eindpunt: Koutsamatados. Een erg uitdagende wandeling van 5,5 – 6,5 uur over een afstand van 17 kilometer. Voor kinderen is deze wandeling niet haalbaar. Naast de Topolia kloof gaat deze wandeling ook nog door een minder bekende kloof op Kreta Griekenland. Verder heeft deze wandeling mooie uitzichten over het bergachtige landschap. Kloven op Kreta Griekenland.

Het betoverde dorp: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Milia, eindpunt: Milia. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meedoen aan deze matig uitdagende wandeling. U loopt tot ongeveer 3,5 uur over 9 kilometer. Het dal van Milia behoort tot de meest afgelegen gebieden van Kreta. In de Tweede Wereldoorlog konden de Kretenzers hier aan de bezetters ontsnappen. Het dorp was na een pestepidemie in 1700 verlaten. Nu is het weer bevolkt en staat er een hotel.

Tsichliana kloof

Toegankelijk: april – november, startpunt: Sirikari, eindpunt: Polyrinia. Dit is een matig uitdagende wandeling waarvoor u 5 uur nodig heeft over 14 kilometer. Dit is voor kinderen niet haalbaar. Vanaf het afgelegen bergdorpje Sirikari gaat u door een kloof naar Polyrinia, wat zich op de Akropolis heuvel bevindt naar het oude Polyrinia. De klim wordt beloond met het uitzicht over de noord- en westkust.

Aan het rotsgraf: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Kontokinigi, eindpunt: Paleochora. Dit is een matig uitdagende wandeling waarvoor u 2,5 – 3,5 uur nodig heeft over 9 kilometer. Dit is voor kinderen niet haalbaar. Het hoge pad biedt glorieuze uitzichten in twee rivierdalen. Tijdens de tocht ontdekt u in een rots een oude grafkamer van de onbekende visser.

De grot van de 99 vaders: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Kalamos, eindpunt: Azogires. De matig uitdagende wandeling is voor kinderen niet haalbaar. U doet ongeveer 3,5 – 4,5 uur over 11 kilometer. Een groot deel van de tocht gaat over een charmant voetpad langs richels, door olijfgaarden en weide. Een doel is de grot, het andere doel is het rustige, waterrijke bergdorp Azogires dat omgeven is door olijfvelden.

Twee reisvolle bergdorpen

Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Paleochora, eindpunt: Azogires. Niveau: matig uitdagend, kinderen: niet haalbaar. U doet ongeveer 3,5 tot 4,5 uur over 11 kilometer. Vanaf het strand van Anidri gaat de tocht door een kloof naar het dorp Anidri. Daar is de kerk van St. George waar de fresco’s uit de 14de eeuw relatief goed bewaard zijn gebleven. Daarna volgt een goed beschaduwd pad over een richel naar een klooster in de grotten bij Azogires.

In de sporen van antiek: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Paleochora, eindpunt: Sougia. Tijd: 6 uur, niveau: matig uitdagend, kinderen: niet haalbaar. U doet ongeveer 5 – 6 uur over 15 kilometer. Langs de verlaten en onontwikkelde zuidkust wandelen over kliffen en inhammen langs het oude kuuroord Lissos. Liossos ligt in een verlaten vallei, die vandaag de dag alleen kan worden bereikt per boot of te voet. Tegen het einde van de wandeling komt u door een canyon vol met pijnbomen.

Agia Irini kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Epanochori, eindpunt: Sougia. Kinderen: vanaf 12 jaar. U moet rekenen op ongeveer 5,5 uur voor deze makkelijke wandeling van 12 kilometer. De diepe greppel van de Irini kloof scheidt het heuvelland van Selino van de massieve witte bergen. Deze bevinden zich aan de oostkant van de kloof.

Hoge tour

Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Rande, eindpunt: Koustogerako. Het niveau van de wandeling is erg uitdagend en niet geschikt voor kinderen. U doet ongeveer 4,5 – 5,5 uur over 14 kilometer. Deze wandeling gaat door cipressen-, eiken- en pijnboombossen en voert u langs de mooiste panorama zichten. Over de bergen van het Selino district komt u bij het geïsoleerde bergdorp Koustogerako.

Kliffen van de zuidkust: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Sougia, eindpunt: Koustogerako. Het niveau van de wandeling is erg uitdagend en niet geschikt voor kinderen. U heeft ongeveer 5 – 6 uur nodig voor 17 kilometer. Deze wandeling over paden en wegen biedt mooie uitzichten over de dorpen bij Selino en de wilde onbebouwde zuidkust. Erg interessant is het stukje bij kaap Tripiti en de kerk van heilige Antonios met de zoetwaterdeining.

Toptour 1: Toegankelijk: april – november, startpunt: Omalos-hoogvlakte, eindpunt: Gungilos. Een erg uitdagende wandeling van 13 kilometer, die niet geschikt is voor kinderen. De wandeling duurt ongeveer 6 uur. Een geliefde bergtour voor Kretenzische begrippen.

Toptour 2

Toegankelijk: april – november, startpunt: Omalos-hoogvlakte, eindpunt: Melidaou. Dit is een zware wandeling, die absoluut niet geschikt is voor kinderen. U moet rekenen op 7,5 -8,5 uur over 22 kilometer. Deze uitzonderlijk spectaculaire wandeling passeert een berghut, die recht op de rand van een canyon staat. Daarna gaat de wandeling door hoog gelegen bergweiden. Het hoogtepunt van de dag is de delicate dans op de rand van de Samaria kloof.

Samaria kloof Kreta: Toegankelijk: mei – november, startpunt: Xiloskalo, eindpunt: Agia Roumeli. Gemiddeld loopt u 5 – 6 uur over een afstand van 16-18 kilometer. Het is een pittige wandeling, die ook door kinderen vanaf 12 jaar gedaan kan worden. Hoogtepunt voor een actieve vakantie in Kreta, is de wandeling door de Samaria kloof. Dit is een beschermd natuurgebied en nationaal park.

Langs de Zuidkust: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Loutro, eindpunt: Agia-Roumeli. Tijd: 6 uur, niveau: matig uitdagend, kinderen: niet haalbaar. U heeft 5 – 6 uur nodig over 15 kilometer. De wandeling volgt de kust over de oude verbindingsweg van Agia Roumeli naar Chora Sfakion. Men treft kleine baaien met mooie stranden en glashelder water.

Diepe kloven en steile hellingen

Toegankelijk: april – november, startpunt: Loutro, eindpunt: Loutro. Dit is een zware wandeling van 20 kilometer, waarvoor u 6 – 7 uur uit moet trekken. Voor kinderen is het niet geschikt. Door de Aradena kloof stijgt de wandeling naar de Anopolis hooggebergte en door het eens verlaten dorp Aradena. De afdaling naar Loutro biedt mooie uitzichten over de Libische Zee.

In het hart van Sfakia: Toegankelijk: april – november, startpunt: Anopolis, eindpunt: Chora Sfakion. Niveau: matig uitdagend, kinderen: vanaf 12 jaar. U wandelt ongeveer 4 – 5 uur over 10 kilometer. Ten zuiden van de Witte Bergen, 600 meter boven zeeniveau, ligt de hoogvlakte van Anopolis waar kleine boerderijtjes verspreid liggen. De terugwandeling is langs de ruige kust.

Nektarios-Kallikrates Kloof: Toegankelijk: april – november, startpunt: Agios Nektarios, eindpunt: Agios Nektarios. Een zware wandeling, die niet geschikt is voor kinderen. U loopt ongeveer 7,5 – 8,5 uur over 19 kilometer. Het pad voert van het Askifou hooggebergte naar de zuidkust en niet door de Imbros kloof. Dit pad wordt maar voor weinig wandelingen gebruikt.

Het dorp der deining

Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Argyroupoli, eindpunt: Argyroupoli. Niveau: matig uitdagend, kinderen: vanaf 12 jaar. U doet ongeveer 3 – 4 uur over 11 kilometer. Deze rondwandeling gaat door het uitgesproken mooie dorp Argyroupoli. Het ligt op een hooggebergte op de ruïnes van de oude stad Lappa. Onder het dorp sijpelt water uit de grot, dat naar de beekjes stroomt.

Het dal van de molens: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Xirochorio, eindpunt: Xirochorio. Een makkelijke wandeling, die voor alle leeftijden geschikt is. U moet rekenen op ongeveer 3 – 4 uur over 9 kilometer. Een leuke rondwandeling waarbij u onderweg het dorp Chromonastiri tegenkomt. Onderweg komt u ook verschillende kerkjes tegen, die leuk zijn om te bezichtigen.

Op de helling van de berg Kedros

Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Ano Meros, eindpunt: Ano Meros. Niveau: matig uitdagend, kinderen: niet haalbaar. De wandeling duurt ongeveer 4 – 5 uur over 14 kilometer. Aan het begin van deze wandeling moet u meteen een klim maken. Deze duurt twee uur en gaat langzaam naar boven. Na deze wandeling gaat u weer terug naar beneden via een andere terugweg. Onderweg komt u nog het klooster Kaloeidena tegen, wat u kunt bekijken.

Mooie landschappen en kloosters: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Arkadi, eindpunt: Amnatos. Een makkelijke wandeling, die voor alle leeftijden geschikt is en waar u ongeveer 2,5 – 3,5 uur over 9 kilometer doet. Een leuke wandeling waarbij u onderweg verschillende dorpjes en kloosters tegenkomt. Het is een wandeling waarbij u een groot stuk moet dalen. U loopt tijdens deze wandeltocht tussen de bergen door.

Roza kloof: Tijd: 6 uur, niveau: uitdagend, kinderen: boven de 12 jaar, toegankelijk: april – november, startpunt: Koutouloufari, eindpunt: hoofdweg van Heraklion naar Chersonissos. U doet ongeveer 6 uur over 8 kilometer. Een mooie wandeling, met veel klauteren over stenen die door de rivier ( ’s winters) in prachtige vormen zijn uitgesleten. De route komt langs twee kolossale rotswanden waar vaak lammergieren rondcirkelen.

Skalopatia Oost

Toegankelijk: april – november, startpunt: Peza, eindpunt: weg van Aitania naar Skalani. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Een makkelijke wandeling met veel verschillende mogelijkheden. We kunnen hier zowel 8, 10, 12, 15 of 20 kilometer wandelen. Dit is een wandeling door een junglegebied met afwisselende natuur langs de rivier. Deze wandeling heeft minder schaduw dan in Skalopatia West, maar is ook in de zomer goed te doen.

Skalopatia West: Toegankelijk: hele jaar door, startpunt: Mirtia, eindpunt: weg van Aitania naar Skalani. Een lichte wandeling door de natuur van ongeveer 7 kilometer. U doet hier ongeveer 5 uur over. Deze wandeling is goed toegankelijk voor ouderen en kinderen vanaf 8 jaar. De natuur in dit gebied is nooit eentoning. De rivier heeft aan het begin van de kloof altijd water.

Fotoboeken en beschrijving

Fotoboek kloven en hike op Kreta Griekenland: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.