Pefki kloof Oost-Kreta: Tussen het dorp Pefki en het dorp Pisokaminos in het zuidoosten van Kreta Griekenland ligt een prachtige kloof verscholen. Deze kloof heeft wat meer bekendheid gekregen dankzij de steeds populairder wordende E4 wandelroute. De Pefki kloof in Oost-Kreta maakt namelijk deel uit van deze Europese wandelroute E4.

Hoewel de belangrijkste bezienswaardigheid in Pefki zeker de kloof is, is het de moeite waard om wat tijd in het dorp door te brengen. Hier kunt u heerlijk dwalen door de smalle straatjes en genieten van de rust, eenvoud en pittoreske sfeer van het dorp.

Wandelen in de Pefki kloof op Kreta: De wandeling door de Pefki kloof begint bij de oude watermolen van Ilias. In eerste instantie gaat het pad niet door de kloof, maar daarboven langs. Na 700-800 meter daalt het pad af naar de rivierbedding in de kloof. De kloof is begroeid met hoge pijnbomen, platanen, johannesbroodbomen, kleurrijke oleanders en geurige struiken. Er zijn ook indrukwekkende witte rotsformaties aan de zijkanten met een hoogte van meer dan 100 meter. De opvallende contrasten met de verscheidenheid aan kleurencombinaties maken dit stuk natuur uniek voor Zuidoost-Kreta.

Vanaf de Pefki kloof naar het strand van Makrygialos: De uitgang van de kloof ligt niet in de buurt van de zee, maar in het gebied Pisokaminos, dicht bij het dorp Aspros Potamos. Daar is een grote rots die “Volakas tou Sarakinou” (“Saraceense rots”) wordt genoemd. Volgens de overlevering verstopte een Saraceense piraat zichzelf daar, nadat hij op Kreta was achtergelaten. Vanaf deze rots is er een asfaltweg die naar het dorp Makrygialos aan de zuidkust gaat. Hier is een prachtig lang strand aan de Libische Zee om bij te komen van de wandeling of te ontspannen op een terrasje.

Wandelingen in Oost-Kreta: Naast de vele wandelingen die wij organiseren in het centrale en westelijke deel van Kreta, gaan wij met onze gasten ook naar Oost-Kreta. Over het hele eiland loopt een deel van de Europese wandelroute E4 en ook in het oosten zijn daar hele mooie wandelingen te maken. De Pefki kloof Oost-Kreta is er slechts een voorbeeld van. Lees eens verder over de vele opties die wij bieden, zoals bijvoorbeeld de meerdaagse wandelingen over de E4 op Kreta. Bovendien kennen wij naast de E4 wandelroute nog vele andere mooie plekken om te wandelen. Heeft u vragen of specifieke wensen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.