Kreta Agenda Zorbas Island 2024: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuwd welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd. Wandelweken zijn op aanvraag altijd mogelijk indien de hieronder genoemde data niet geschikt zijn.

Agenda 2025 is ook online: Zorbas Agenda 2025

Zorbas Island 2024

Zorbas Island is open vanaf 23 maart tot 20 november 2024We zijn open met Pasen 2024. Let op! Grieks Pasen is erg laat in 2024 – Katholiek Pasen is op 31 maart 2024 en Grieks Pasen is op 5 mei 2024.

April en mei vakantie 2024

27 april tot en met 5 mei 2024 – Meivakantie Griekenland – Meivakantie op Kreta

Naar Kreta in de meivakantie: Voorjaar op Kreta, Griekenland is bijzonder mooi. Er bloeien veel bloemen en kruiden in de bergen en Kreta heeft een heerlijke temperatuur in het voorjaar. Dit jaar valt Grieks Pasen (5 mei) in de vakantie. Er zijn verschillende excursies mogelijk zoals bijv. Onbekend Kreta, wandelen, zeilen, boottripjes, koken in de bergen, fiets excursies, mountain bike excursies, Elektrisch fietsen, kloof hike, jeepsafari’s en quadtochten. Elke dag iets anders: Lees meer

Grieks pasen op 5 mei 2024

3 mei tot en met 5 mei 2024 – Grieks PasenLet op! Grieks Pasen is erg laat in 2024 – Katholiek Pasen is op 31 maart 2024 en Grieks Pasen is op 5 mei 2024.

Vanaf vrijdag 3 mei hebben we het Paasprogramma: Op vrijdag (3 mei 2024) doen we een tour door de binnenlanden van Kreta met veel paasactiviteiten, in niet-toeristische gebieden. We gaan naar een dorp waar de kruisiging van Christus nagebootst wordt. Dit is een Grieks ritueel voor Pasen en symboliseert het lijden van Christus aan het kruis. ’s Avonds kun je met ons mee naar het bergdorp Anopolis waar een paasprocessie plaatsvindt. De dorpelingen lopen vanaf de kerk achter het symbolische graf van Christus door de dorpsstraatjes. Voordat we deelnemen aan de processie eten we in een klassieke bergtaverne.

Op zaterdag 4 mei gaan we paaseieren schilderen. ’s Avonds lopen we naar de kerk in het dorp. Daar halen we het heilige vuur op wat verspreid wordt door de priester en de aanwezigen. Om middernacht is er vuurwerk en wordt een Judaspop verbrand.

Op zondag 5 mei (eerste Paasdag) hebben we een uitvoerige Griekse Paas-BBQ aan het einde van de middag Griekse live muziek. Lees meer

E4 wandel vakantie

7 tot en met 10 mei 2024 – E4-wandeling (de nieuwe E4 2024 met compleet nieuwe wandeling)

E4 Aer lingus Phoenix wandelweek 2024: Een E4 van 4 dagen in zuidwest Kreta. Aer lingus kloof – Sfakia – Glyka Nera – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara Beach – Hora Sfakion – Imbros kloof

Voor 2024 hebben we een geheel nieuwe E4 route samengesteld. We gaan 4 dagen naar Zuid-West Kreta om daar 4 verschillende wandelingen te doen. (Er zijn 2 verschillende E4 routes mogelijkheden in 2024) lees verder over de E4 wandlingen in Mei 2024

Zeilen naar Dia eiland

13 en 14 mei 2024 – 2-daagse zeiltocht naar Dia en Paxomadi

We zeilen vanaf de Venetiaanse haven van Heraklion naar de eilanden die voor de kust liggen. Er is tijd om te zwemmen en te snorkelen.

We overnachten op Dia eiland. De volgende dag zeilen we weer terug naar Heraklion.

Onbekend Kreta 4 daagse

15 en 16 mei 2024 – Logeren in olijfgaard met 2 wandelingen

Op de eerste dag maken we een wandeling en komen uit bij het olijfveld. Hier gaan we BBQ-en en genieten we van een prachtige sterrenhemel. We slapen in het olijfveld. Na een ontbijt in het olijfveld maken we nog een kloofwandeling.

20 tot en met 23 mei 2024 – 4 dagen Onbekend Kreta Chania – We logeren in een luxe villa in de buurt van Chania.

Dag 1: vertrek om 6 uur vanaf Zorbas richting West-Kreta. We rijden langs Rethymnon, vanaf Kalyves gaan we het binnenland van Chania in. Via een bergpas rijden we via Theriso en Meskala naar Perivolia, waar we de komende nachten overnachten.

Dag 2: Bezoek aan Akroteri, het schiereiland, het klooster van Agia Triada en Stavros (het ‘Zorbas-strand’). We brengen de middag door in de oude stad van Chania, waar we lunchen. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Perivolia.

Dag 3: Vroeg vertrek naar Elafonisi. We bezoeken het klooster van Chrysoskalitissa, Topolia, de zuilen van Polomidi en Kissamos.

Dag 4: We vertrekken vandaag weer uit Chania. Via de oude stad van Rethymnon, we verblijven ongeveer 3 uur in Rethymnon, rijden daarna terug naar Zorbas.

Naar de Griekse eilanden

27 tot en met 31 mei 2024: Eilandhoppen naar Naxos

Eilandhoppen van Kreta naar Naxos: een 4-daagse trip naar Naxos. Op Naxos doen we verschillende uitstapjes. Er zijn mogelijkheden om andere eilanden te bezoeken, of om op Naxos zelf nog andere excursies te doen. Het is tot slot ook mogelijk om nog een nacht op Santorini te verblijven om zelf het eiland te verkennen (voor de menigte met de ferry aankomt).

We vertrekken ‘s ochtends met de ferry vanaf de haven van Heraklion naar Naxos. We varen door de caldera van Santorini. Het varen door de caldera is een spektakel. Je ziet de verschillende lagen van de vulkanische eruptie. Na een tussenstop op Ios (waar we niet aan land gaan) komen we aan op Naxos (ong. 4 uur varen). Lees hier meer over het programma.

Zeilen naar Griekse eilanden

Zeilen naar de Griekse eilanden – Heraklion – Ios: Zeilen naar verschillende Griekse eilanden: We vertrekken uit de Venetiaanse haven van Heraklion en zeilen door de caldera van Santorini met uitzicht op Thera en Oia. Vervolgens zeilen we langs het lava eiland Thirasia. Vandaaruit varen we door naar Ios, waar verblijven in luxe villa met zwembad.

Op de 3e dag maken we vanuit Ios een zeiltrip naar Antiparos. Dit is een eilandengroep met prachtige lavaformaties, blauw-witte Griekse huisjes en mooie vergezichten.

Op dag 4 kan je kiezen uit nog zeildag of een tour Onbekend Ios op het eiland. De zeiltocht gaat rond het eiland Sikinos, met een prachtig uitzicht op Fologandros en weer terug naar Ios.

De laatste dag zeilen we weer terug naar Heraklion. Klik door voor het programma: Zeilen naar de Griekse eilanden

Kookworkshop

3 tot en met 6 juni 2024: Kookweek – Kookcursus op Kreta & kookworkshop Grieks koken (4 dagen, waaronder een excursie Onbekend Kreta)

Griekse kookvakantie: Een complete week kookvakantie op Kreta, genieten van het buitenleven. Workshop koken op Kreta, koken in olijfolie, kookles op Kreta, gerechten herkenning, buiten koken. We geven u op deze pagina een indruk van een kookvakantie op Kreta. De kookworkshops vinden plaats in ons eigen olijfveld en 1x op Zorbas aan zee. We bezoeken tevens een lokale markt. Ook is er 1 dag een excursie Onbekend Kreta. Lees meer

Jeep Excursies

10 tot en met 13 juni 2024: Eendaagse en tweedaagse jeepsafari’s: 10 juni: een 1-daagse jeepsafari in Centraal Kreta vanaf Zorbas

11-12 juni: een 2-daagse jeepsafari naar Zuid-Kreta (omgeving van Lendas en het Tripiti-gebergte) met een overnachting daar.

13 juni: een 1-daagse jeepsafari in Centraal-West Kreta vanaf Zorbas

Op deze manier zien we veel delen van Kreta, waarbij we veel off-road rijden en af en toe op asfalt.

Snorkelen

Snorkel driedaagse: We bieden meerdere mogelijkheden voor snorkelen op Kreta Griekenland: U kunt met ons gaan snorkelen met speedboot naar verlaten stranden of snorkelen met de boot naar Dia eiland. Bovendien bieden wij u in Zuidoost-Kreta een prachtige snorkelexcursie aan. Snorkelinformatie Kreta

We bezoeken diverse lokaties in Zuidoost-, Zuidwest- en Noord-Kreta om de onderwaterwereld beter te leren kennen.

Wandelweek

17 tot en met 21 juni 2024: Wandelweek: Wandelweek op Kreta: De wandelingen vinden plaats in vier verschillende windstreken van Kreta. We wandelen door de bergen en langs zee om veel van het eiland te leren kennen.

24 juni tot en met 1 juli 2024: Hike en bike (3 dagen fietsen en 2 dagen wandelen)

U kunt deze routes met ons wandelen en fietsen. Ook de gasten die vaker met ons gewandeld en/of gefietst hebben, zullen aangenaam verrast worden door deze nieuwe routes. Lees meer

Zomer 2024

1 juli tot 31 augustus 2024 – Hoogseizoen op Kreta: Tijdens deze periode hebben we een uitgebreid familieprogramma met onder andere voetbal, bezoek aan het waterpark, hiken, snorkelen, zeilen, safari, duiken, watervallen excursies, koken en nog veel meer.

September Kreta 2024

2 en 3 september 2024 – 2-daagse zeiltocht naar Dia en Paxomadi

We zeilen vanaf de Venetiaanse haven van Heraklion naar de eilanden die voor de kust liggen. Er is tijd om te zwemmen en te snorkelen.

We overnachten op Dia eiland. De volgende dag zeilen we weer terug naar Heraklion.

Eilandhoppen

5 en 6 september 2024 – Logeren in olijfgaard met 2 wandelingen

Op de eerste dag maken we een wandeling en komen uit bij het olijfveld. Hier gaan we BBQ-en en genieten we van een prachtige sterrenhemel. We slapen in het olijfveld. Na een ontbijt in het olijfveld maken we nog een kloofwandeling.

23 tot en met 26 september 2024 – Kookweek – Kookcursus op Kreta & kookworkshop Grieks koken (4 dagen, waaronder een excursie Onbekend Kreta)

Griekse kookvakantie: Een complete week kookvakantie op Kreta, genieten van het buitenleven. Workshop koken op Kreta, koken in olijfolie, kookles op Kreta, gerechten herkenning, buiten koken. We geven u op deze pagina een indruk van een kookvakantie op Kreta. De kookworkshops vinden plaats in ons eigen olijfveld en 1x op Zorbas aan zee. We bezoeken tevens een lokale markt. Ook is er 1 dag een excursie Onbekend Kreta. Lees meer

7 tot en met 10 oktober 2024Eilandhoppen naar Naxos

Eilandhoppen van Kreta naar Naxos: een 4-daagse trip naar Naxos. Op Naxos doen we verschillende uitstapjes. Er zijn mogelijkheden om andere eilanden te bezoeken, of om op Naxos zelf nog andere excursies te doen. Het is tot slot ook mogelijk om nog een nacht op Santorini te verblijven om zelf het eiland te verkennen (voor de menigte met de ferry aankomt).

We vertrekken ‘s ochtends met de ferry vanaf de haven van Heraklion naar Naxos. We varen door de caldera van Santorini. Het varen door de caldera is een spektakel. Je ziet de verschillende lagen van de vulkanische eruptie. Na een tussenstop op Ios (waar we niet aan land gaan) komen we aan op Naxos (ong. 4 uur varen). Lees hier meer over het programma.

E4 zuid Kreta

14 tot en met 17 oktober 2024 – E4 wandeling (de nieuwe E4 2024 met compleet nieuwe wandelingen)

E4 Azogires wandelweek 2024: Een E4 van 4 dagen in zuidwest Kreta. Anidri kloof – Azogires – Rodovani – Ancient Lissos – Koustogerako – Omalos Plateau

Voor 2024 hebben we een geheel nieuwe E4 route samengesteld. We gaan 4 dagen naar Zuid-West Kreta om daar 4 verschillende wandelingen te doen. Deze week organiseren we drie keer: in april, mei en oktober.

Vanaf elke locatie hebben we geheel nieuwe wandelingen! Ook al ben je eerder mee geweest naar Sougia, het zijn compleet nieuwe wandelingen.

Elke wandeldag is voor iedereen toegankelijk en heeft verschillende mogelijkheden qua aantal kilometers en hoogtemeters. De wandelingen zijn in de vorm van een klaverblad, dus het is heel goed mogelijk om meer of minder kilometers te lopen.

Onbekend Chania

21 oktober tot 24 oktober. 4 dagen Onbekend Kreta Chania

Dag 1: vertrek om 6 uur vanaf Zorbas richting West-Kreta. We rijden langs Rethymnon, vanaf Kalyves gaan we het binnenland van Chania in. Via een bergpas rijden we via Theriso en Meskala naar Perivolia, waar we de komende nachten overnachten.

Dag 2: Bezoek aan Akroteri, het schiereiland, het klooster van Agia Triada en Stavros (het ‘Zorbas-strand’). We brengen de middag door in de oude stad van Chania, waar we lunchen. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Perivolia.

Dag 3: Vroeg vertrek naar Elafonisi. We bezoeken het klooster van Chrysoskalitissa, Topolia, de zuilen van Polomidi en Kissamos.

Dag 4: We vertrekken vandaag weer uit Chania. Via Kouronas, een zoetwatermeer, en de oude stad van Rethymnon, rijden we terug naar Zorbas.

Oktober 2024

Oktober 2024 – Fiets driedaagse

Elektrisch fietsen op Kreta Griekenland: Tijdens een fietsvakantie in Griekenland fietst u door de indrukwekkende natuur en maakt u kennis met de cultuur. U blijft lekker in beweging terwijl u de meest prachtige plekken ontdekt. Van natuurbewonderaar tot cultuurliefhebber; door ons gevarieerde aanbod in fietsroutes is er voor elk wat wils. Elektrisch fietsen op Kreta is echt in opkomst, omdat dit het fietsen in het bergachtige landschap wat aangenamer maakt. Bij ons kunt u al jaren een fietsvakantie boeken. Maar nu gaan we een stapje verder en bieden we ook elektrisch fietsen met verblijf op Kreta. Lees meer

We slapen op verschillende lokaties terwijl we per fiets het eiland verkennen.

2 en 3 november 2024: 25 jaar Zorbas Island: Thema week: Laatste jaren hebben we 70s, 80s en 90s feest week gehad. Een hippie festival etc. Dit jaar is het thema 25 jaar Zorbas Island. Ons programma komt binnen kort online.

Olijven oogsten 2024

4-9 november 2024: Olijfoogst

Olijven oogsten op Kreta: Het is weer zover, de tijd van olijven oogsten op Kreta is weer aangebroken. Vanaf begin november tot eind januari worden over het hele eiland de olijven uit de bomen gehaald voor de productie van olijfolie. Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren. Dus het is weer tijd om werkkleding aan te trekken en met het hele Zorbas team het land op te gaan. Ook gasten helpen mee! Een keer olijven oogsten met ons? Stuur ons dan een email: zorbasisland@gmail.com

Agenda 2024

Vakantie op KretaVoor het huren van appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta kunt u bij ons een groot deel van het jaar door terecht.

Excursies op Kreta 2024 : Bovenstaande agenda voor Kreta is slechts een klein voorbeeld van wat er allemaal te doen is op Kreta. Ons aanbod van excursies die wij organiseren, is heel uitgebreid. Op die manier kunnen we iedereen iets leuks bieden om te doen. Bovendien kunt u met speciale wensen ook altijd bij ons terecht. Wel horen we die graag ruim van tevoren, zodat wij ons excursieprogramma eventueel aan kunnen passen. Stuur ons in dat geval een mailtje voordat u naar Kreta op vakantie komt.

Nieuwsbrief Zorbas Island 2024 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2024. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze nieuwsbrief voor 2024 warmen we u alvast op!

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com