Kato Zakros wandelen in de kloof op Kreta: Kreta is een eiland waar u veel verborgen schoonheden kunt ontdekken. Het eiland heeft bijvoorbeeld fantastische stranden, maar er zijn ook meerdere mooie kloven en canyons in de bergen verscholen. Velen daarvan zijn dankzij vondsten duidelijk verbonden aan de rijke geschiedenis van Kreta. Helemaal in het oosten van Kreta ligt de Zakros kloof. Deze kloof wordt ook wel de Dodenvallei of Dal der Doden genoemd.

Durft u de Dodenvallei te doorkruisen? Het klinkt misschien riskant of zelfs eng, maar de naam heeft met de geschiedenis te maken. In de Minoïsche tijd werden hier namelijk in de grotten de doden begraven. Hoewel de relatie tussen de Minoïsche bevolking en de dood nooit is vastgesteld. Het zou voor de overlevenden in ieder geval een hele eer geweest moeten zijn om hun leven te riskeren door de doden in de hooggelegen grotten te begraven. Er zijn niet veel intacte graven gevonden, de meesten graven waren al geplunderd voordat archeologen de site onderzochten. Tijdens de wandeling zijn deze grotten goed te zien.

Wandelen in de Zakros kloof: Er zijn verschillende manieren om de kloof in te gaan, maar wij kiezen deze keer voor de avontuurlijke weg. Na een heerlijke overnachting in Kato Zakros bezoeken we eerst de archeologische opgravingen van Zakros. Het Minoïsche paleis van Kato Zakros is een van de vier Minoïsche paleizen van Kreta dat deels is opgegraven. Daarna lopen we langs de top van de kloof om vervolgens net voor Zakros de kloof in te gaan. Dit doen we niet via het reguliere pad, maar op een spectaculaire manier dalen we met de hulp van touwen de kloof in. Doe dit nooit zelf zonder enige begeleiding. Eenmaal beneden, lopen we door de kloof terug naar Kato Zakros.

Wandelen in Oost-Kreta: De Zakros kloof is niet de enige kloofwandeling in Oost-Kreta die wij organiseren. Door het oostelijke deel van het eiland loopt een deel van de E4 wandelroute, maar daarnaast zijn er nog meer prachtige verborgen plekken die wij u graag laten zien. Lees meer over onze wandelingen op deze pagina van de website of neem contact met ons op als u meer informatie zou willen hebben.