Wandelen op Kreta

Wandelen op Kreta: Informatie over wandelen & hiking op Kreta: Onze accommodatie ligt direct aan zee en is de ideale uitvalbasis voor wandelingen door heel Kreta, in de zomer en de winter. We bieden vele opties voor individuele wandelingen of groepswandelingen. De Samaria kloof kent iedereen waarschijnlijk wel, maar om meer de prachtige, afwisselende natuur op Kreta te ontdekken, moet u toch eens met ons meewandelen. U kunt zeer afwisselend wandelen op Kreta: wandeltochten door Griekse dorpjes, indrukwekkende berg- en kloofwandelingen op Kreta of wandelingen door olijfgaarden en velden op Kreta. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta (Griekenland)

Laatste update: 18.11.19 Wandelen op Kreta – wandelweken op Kreta – Meerdaagse wandelingen op Kreta – wandelinformatie Kreta – wandel excursies op Kreta. 

 

Wandelen op Kreta Griekenland – E4 wandelroutes Kreta Griekenland

Unieke Wandelweken op Kreta in maart, april, Mei, Juni, september en oktober: Wie heeft er zin om mee te gaan? We gaan een flink stuk van de E4 wandelroute op Kreta wandelen (Hike). Deze wandeling heeft in het totaal een lengte van ongeveer 50-75-90 kilometer. We blijven onderweg op verschillende mooie plekken slapen. Deze wandeling is het E4 wandelpad van Paleochora tot Sfakia. Onderweg bezoeken we ook diverse kloven. Wie er zin heeft om mee te gaan, graag op tijd inschrijven. We gaan 2-5 dagen wandelen. Wandelen in West Kreta, de E4 wandel route: Paleochora – Cape Plakes – Cape Flomos – Soughia, (Sougia) – Agia Irini kloof – Triptis kloof – Agia Roumeli – Samaria kloof – Agios Paflos –  Aradhena kloof – Likos – Finikas – Loutra – Chora Sfakion (Sfakia). Oost Kreta – Kato Zakros en Xerokambos – zuid kreta.

Wandelweek op Kreta – wandelvakantie Kreta: Een hele week wandelen en hiking op Kreta. Deze vakantie bieden we u aan in combinatie met verblijf en wandelen. U maakt 5 wandelingen in 8 dagen. Tevens bieden we mogelijkheden voor extra wandelingen tijdens uw verblijf en mogelijkheden voor 10-14 dagen. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie op Kreta ook met andere actieve outdoor excursies combineren. Als u echt de natuur van Kreta wilt ontdekken, zijn onze wandelingen voor iedereen een unieke belevenis. Wij passen onze wandelroutes aan op elk niveau, voor de ervaren tot de minder ervaren wandelaars. Iedereen kan wandelen op Kreta.

Rondwandelingen op Kreta: Het is best moeilijk om nieuwe rondwandelingen door de bergen van Kreta te ontwikkelen, want met een kloofwandeling lopen we dan vaak dezelfde weg weer terug. Toch hebben we voor u weer een aantal unieke rondwandelingen weten te creëren, elke rondwandeling is weer anders en origineel.

Wandelen op Kreta – Wandelvakanties op Kreta

Wandelmogelijkheden op KretaOnze wandelvakanties op Kreta zijn geschikt voor iedereen: onervaren wandelaars, ervaren wandelaars, familiewandelingen, 50+ en 65+ wandelvakanties, alleen op vakantie naar Kreta, single vakanties, groepswandelingen. We bieden het hele jaar door wandelen en hiking op Kreta. Individuele wandelingen in combinatie met een leuke accommodatie op Kreta: Veel mensen vinden het heerlijk om er alleen op uit te trekken. We beschikken over unieke wandelroutes in onze eigen omgeving, maar ook ver daar buiten. We geven u voldoende informatie over de mooiste wandelingen op Kreta, die geschikt zijn voor zowel de rustige wandelaar als voor degene die een langere afstand wil lopen. We nemen vaak met onze gasten na het ontbijt de wandeling van de dag door. We hebben GPS routes en wandelkaarten voor leuke wandelingen, die u zelf kunt ondernemen. Indien gewenst, regelen we graag uw transport van en naar uw wandeling. Zomer & winter bieden we mogelijkheden voor wandelen op Kreta Griekenland.

Meerdaagse wandelingen op Kreta: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze tweedaagse wandelingen, inclusief overnachting in de bergen. Op deze manier kunt u de natuur op Kreta anders ontdekken, we slapen in de natuur. We nemen tenten mee en kijken ‘s nachts naar bosuilen en andere dieren. We beschikken over meerdere tweedaagse wandelingen bij verschillende locaties op Kreta. Natuurlijk kunt u ook ‘s nachts in een appartement of hotel verblijven.

E4 wandelpad op Kreta: Meerdaagse wandelingen op Kreta. We bieden een combinatie aan van verschillende wandelingen op Kreta over de E4 route. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar alle wandelingen, die we aanbieden in combinatie met accommodatie op Kreta. Er zijn ook combinatie wandelingen mogelijk, zoals een paar dagen de E4 route op Kreta wandelen en daarnaast andere wandelingen in de omgeving van Zorbas Island. We hebben de mooiste routes van de E4 samengevoegd met veel van onze eigen wandelingen.

Kamperen in een olijfgaard op Kreta: Griekenland is een vakantieland bij uitstek. Zon, zee, cultuur, natuur, tradities en vriendelijke mensen zijn de voornaamste redenen waarom men op vakantie naar Griekenland gaat. Het grootste deel van het jaar is het weer heerlijk om van het buitenleven te genieten.

Individueel wandelen op Kreta: Een combinatie van verblijf met wandelvakantie waar u er zelf op uit trekt, via mooi uitgezette routes en waar andere toeristen niet komen. We verzorgen het vervoer naar al onze wandelroutes. Wandelen op Kreta met kaarten en met GPS.

Wandelroutes en wandelen met gids op Kreta: Hier vindt u korte beschrijvingen van onze wandelingen om zelf te wandelen of met gids. We beschikken over routes voor ervaren en minder ervaren wandelaars. Singlevakanties voor wandelaars, 50+ wandelingen, groepswandelingen, individuele wandelingen etc. We beschikken over meer dan 45 verschillende wandelmogelijkheden.

Wandelen op Kreta – Een aantal van onze wandelingen op alfabetische volgorde – wandelen over heel het eiland

Agiofarango Kloof: Deze kloof ligt in zuid midden Kreta. Het is een kortere kloofwandeling. De kloof eindigt bij een prachtig strand aan de Libische zee. Hier houden we altijd pauze met een BBQ. Als u nog meer wilt wandelen, dan kunt u vanaf het strand nog alle kanten op.

Anopoli kloof: Een wandeling met bezoek aan dorp en het klooster van Anopoli. Na ons bezoek aan het dorp wandelen we via olijfgaarden naar een mooie kloof. Via de kloof gaat de wandeling langs een aantal geologische punten met wanden waarin u fossielen kunt zien. In de omgeving zijn ook meerdere geocaches te vinden.

Aposelemis CanyonDeze canyon is een echte hike, veel klimmen en klauteren. Deze kloof is pas lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is mooi en adembenemend, een natuur om nooit meer te vergeten.

Aradena kloof op Kreta: Deze diepe kloof ligt in Zuidwest Kreta, vlakbij Hora Sfakion (Sfakia) en Loutra. De smalste delen van deze kloof worden verbonden door een imposante brug naar de witte bergen, naast het verlaten dorp Aradena. Deze uitdagende wandeling begint op ongeveer 650-700 meter hoogte en is 16-18 kilometer lang.

Archeologische wandelingen op Kreta: Tijdens deze wandeldag krijgt u veel indrukken van de prachtige natuur tot de archeologie van Kreta. Alleen al het oude pad (de kalderimi) waar u over wandelt, is al meer dan de moeite waard. Tijdens deze archeologische wandeling door de natuur ziet u ook veel verschillende bomen, planten en vogels met telkens weer tijdens de wandeling een mooi uitzicht over de golf van Mirabello tussen Agios Nikolaos en Mochlos. De wandeling begint in het dorp Kavoussi en Avgos.

Astrakiano kloof: Een vrij makkelijke kloofwandeling door de prachtige natuur in het centrale deel van Kreta. In het gebied zijn veel waterbronnen, die ervoor zorgen dat er het hele jaar door een kleine rivier door de kloof stroomt. Deze rivier wordt de Karteros rivier genoemd. De wandeling gaat grotendeels langs deze rivier op en zal op een enkele plek overgestoken moeten worden. Op zulke plekken zijn grote keien of zelfs een enkel bruggetje, waardoor u gelukkig geen natte voeten hoeft te krijgen.

Episkopi, Stamnoi, Aitania wandeling dorpentour Kreta: Een prachtig wandelgebied met een bezoek aan 3 bergdorpen. We wandelen door de natuur en door bergdorpen. We zien onderweg mooie kerken, het Griekse dorpsleven, Kretenzer cultuur en prachtige uitzichten over zee.

Ha kloof: Maakt deel uit van de E4 route bij Thripti, Kreta: Klimmen en wandelen in de kloof van HA (XA) en de kloof van Thripti op Kreta: twee dagen door de bergen op hoge bergplateaus. Het lijkt net of u elk uur door een ander jaargetijde wandelt. Dit is een prachtig wandelgebied langs de E4 route van Kavrousi. Van boven gezien is Ha een canyon, maar het is meer een uitgesleten kloof. Het is alleen maar mogelijk in groepsverband met de canyon club door de Ha kloof te klimmen.

Havgas kloof & >canyon Lassithi Kreta: Een bijzondere wandeling door de canyon van Havgas in Lassithi, niet te verwarren met de gelijknamige kloof Havgas bij het dorp Kalamafka. Deze kloof heeft een rivier met smeltwater van het plateau Katharos. Er komen maar weinig wandelaars. Dit is eigenlijk vreemd, want dit is een prachtige canyon met bijzondere uitzichten en mooie natuur.

Kalami Wandeling (het verlaten dorp): Dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp en gaan aan het eind van de dag zwemmen en snorkelen in Psari Forada (gelegen aan de Zuid kust van Kreta).

Koxari, Hariso & Voritsi wandelpaden op Kreta: Deze wandeling is niet makkelijk te vinden, geheime weggetjes door olijfgaarden, dorpjes en langs een klooster. Deze wandeling wordt niet aangegeven met stippen of bordjes. We hebben regelmatig een mooi uitzicht over de zee. We wandelen door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Kritsa kloof: Deze kloof is echt een beleving! Het smalste stuk is maar 90 centimeter breed. De hoge rotsen aan beide kanten zijn indrukwekkend. De Kritsa kloof is een rondwandeling, dus u komt weer bij het begin van de kloof uit.

Limnes wandelen 4 dorpen en natuur: We noemen deze tour nu wel “Limnes actief wandelen op Kreta”, maar we kunnen nog zoveel andere namen aan deze wandeling geven. De wandeling begint in het gebied van Neapoli. De stad Neapoli was vroeger de hoofdstad van Lassithi, veel wegen gaan dus ook naar Neapoli. Dit gebied heeft veel kalderimi’s (vroegere ezelspaden) dwars door de natuur. Deze oude paden zijn soms van steen, maar het is altijd zoeken waar u heen moet, soms lopen we door een rivierbedding, dwars door een olijfveld, dan weer door een kleine kloof etc.. Hoe deden ze dat vroeger op de ezel? U passeert 5 dorpen: Limnes, Choumeriakos, Platipodi, Vrises en Nikithianos. Deze dorpen zijn niet allemaal makkelijk te vinden of bereikbaar. Dit gebied heeft veel landbouw en olijfbomen.

Mili kloof op Kreta (Rethymnon): De Mili kloof is vrij makkelijk te bewandelen en begint in het dorp Xiro Chorio. De begroeiing van de kloof is werkelijk adembenemend. De hele omgeving lijkt op een jungle met vegetatie rondom, zelfs een stromend beekje ontbreekt niet. Het pad is een mooie oude kalderimi, waar vroeger veel gebeurd is. Naast de prachtige natuur ziet u onderweg overal oude huisjes waar niemand meer woont, inclusief een klein verlaten dorpje. Kerkjes zijn er ook meerdere malen te bewonderen.

Neraidogoula Natuurwandelingen op Kreta : Een wandelgebied op Kreta met een van de belangrijkste ecosystemen van Kreta. Wandelen in een pijnbos is ook een hele ervaring, de blauwe lucht en het groen van de bomen heeft een betoverende werking. Het gebied ligt ingeklemd tussen de bergen. De top van de bergen is hier 2200 meter. Er zijn veel wandelpaden in het gebied.

Patsos Kloof: Een spectaculaire kloof, waar u veel zult moeten klimmen en klauteren. De Patsos canyon loopt door een prachtig wandelgebied op Kreta.

Psiloritis bergwandelingen op Kreta: Deze wandeling is eigenlijk een zwaardere hike of bergwandeling naar de Psiloritis. De Psiloritis is de hoogste berg van Kreta met een hoogte van 2.456 meter. Deze berg noemt men ook wel de Ida berg. De Psiloritis ligt in midden Kreta in de provincie Rethymnon.

Richtis Kloof: Deze wandeling kan in de zomer en de winter gelopen worden. Tijdens de wandeling moet er op bepaalde plekken van de kloof flink geklommen en geklauterd worden. De gehele wandeling is maar 6 kilometer, maar op veel plaatsen moeten we door de wildernis zelf een weg maken. Halverwege deze kloof wandeling komen we een indrukwekkende waterval tegen.

Rouvas Kloof: Bergwandelen op Kreta Rouvas – Zaros: Een overzicht van de Rouvas kloof wandeling op Kreta. Welke wandelingen kunt u doen in de omgeving van Rouvas? Meer informatie over de rondwandeling in de Rouvas kloof, omschrijving E4 pad en meerdaagse wandel mogelijkheden naar Nida en Psiloritis.

Rozas kloof op KretaDe kloof Rozas heeft haar naam te danken aan de kleur van deze canyon. De prachtige rotsformaties van de Roza kloof zijn rose en rood. De afdaling is spectaculair, het uitzicht is mooier dan de Samaria kloof. Het is een diep uitgesleten canyon met veel verschillende planten en bloemen. ’s Morgens heeft u een geweldig uitzicht, u kunt de zee in de verte zien liggen. U kunt ook vanuit Kera de Ambelos kloof wandelen.

Sarakina Kloof: Het wandelen van deze kloof is een uitdaging. U kunt in deze kloof een korte en een lange wandeling maken. De kloof is adembenemend mooi, er staat soms aardig wat water in de kloof.

Skalopatia wandeling: Een uniek natuurgebied op Kreta is Skalopatia. Deze wandeling gaat over een eeuwen oude kalderimi, dit is een oude verbindingsweg, die dwars door de natuur gaat. De ligging is centraal Kreta. We beginnen onze wandeltocht vanaf het dorpskafanion, waar vandaan we beginnen te wandelen over een stuk van 7, 12 of 20 kilometer. Wij organiseren deze tocht wekelijks, in de zomer en de winter.

Skotino – Kokkini Hani: Een wandeling met een bezoek aan het dorp Skotino en de grot van Agia Paraskevi. Via een heuvellandshap met vele variaties kunt u uitkomen in de kustplaats Kokkini Hani.

Wandelen op Kreta – Canyons en kloven op Kreta

Canyon op Kreta: Er is een groot verschil tussen wandelen, hikes en canyoning. Er zijn op Kreta canyons waar mensen met weinig wandelervaring gemakkelijk doorheen kunnen. Door te wandelen door de vele kloven en canyons ontdekt u de bijzondere natuur van Kreta.

Kloofwandelingen op Kreta: Een overzicht van de bekendste kloven die er zijn op Kreta. Op deze pagina vindt u alle bekende en onbekende kloven die er zijn op Kreta.

Fotoboek van wandelingen op Kreta: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden. We hopen u een overzicht te geven van wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

Youtube wandelfilms over Kreta: De laatste jaren hebben we vele wandelfilmpjes gemaakt van alles wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn gemaakt in de zomer en de winter. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij over wandelen op Kreta.

Meerdaagse wandelingen in Zuidwest-Kreta: Wandelmogelijkheden van 2, 3, 4 en 5 dagen met onderweg overnachten. Ook in combinatie met onze andere wandelingen. Mogelijkheden voor maart, april, mei, juni, september, oktober, november en december.

Wandelen op Kreta – Outdoor vakantie op Kreta

Wandeling over de E4 route op Kreta 01: Sfakia – Glyka Nera – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara Beach – Agios Pavlos – Agia Roumeli – Hora Sfakion – Imbros kloof – Kokkini Hani – met een extra mogelijkheid om nog een wandeling te maken in de Kavousi kloof of Psiloritis berg.

Hiking over de E4 op Kreta 02:  Samaria kloof – Agia Roumeli – Boot – Sougia – Agia Irini kloof – Sougia – Lissos kloof – Lissos opgraving – Paleochora – extra wandelmogelijkheden op diverse locaties op Kreta, bijvoorbeeld de Topolia kloof of Potamida Kreta.

E4 Zuidwest-Kreta wandelen van Sfakia naar Paleochora 03wandelen over de E4 op Kreta: Sfakia (Hora Sfakion) – Loutro – Phoenix – Aradena kloof – Marmara – Agia Roumeli – Samaria – Boot – Sougia – Lissos – Paleochora. Een wandeling van 6 dagen en 5 nachten. Afstand ongeveer 80-90 kilometer. Een wandeling waar u wel voor moet trainen. Niet zomaar even aan beginnen.

Actieve outdoor vakantie op Kreta: Voor groepen en singles een geweldige outdoor vakantie op Kreta. Deze pagina is samengesteld uit de vele mogelijkheden die wij u bieden en is uitermate interessant voor actieve mensen!

Ook zijn er andere mogelijkheden voor combinatie vakanties op Kreta: als u meer wilt dan alleen wandelen, kunt u ook een combinatie maken tussen fietsen en wandelen op Kreta. Klik voor meer informatie op: wandelen en fietsen op Kreta (MTB).

Nieuws over wandelen in Griekenland: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is, of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijkplezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Zomer- en winterexcursies op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Verblijf op Kreta voor wandelaars: Een overzicht van een combinatie van verblijf en wandelen. Zelfs uw ontbijt kan aangepast worden aan de vertrektijden voor uw wandeling. 

Wandelen op Kreta