Individueel wandelen op Kreta

Individueel wandelen op Kreta: Een combinatie van verblijf en wandelvakantie waarbij u er zelf op uit trekt, op mooi uitgezette routes waar andere toeristen niet komen. We verzorgen het vervoer naar al onze wandelroutes.

Laatste update: 13.08.20: Individueel wandelen op Kreta – combinatie van verblijf en wandelvakantie op Kreta – individueel wandelen in Griekenland – routes voor wandelingen op Kreta – natuur van Kreta

 

Accommodatie voor wandelaars op Kreta – Griekenland: We bieden diverse vakanties voor wandelaars in combinatie met verblijf op Kreta en transport, het hele jaar door. Appartementen voor de rustzoeker, maar ook mogelijkheden voor een drankje in de avond, alles geheel vrijblijvend. Het ontbijt wordt ook aangepast voor de vroege vertrekkers. Onze appartementen op Kreta zijn geschikt voor singels, stellen, families en groepen, die zelfstandig willen gaan wandelen op het mooie Kreta. U kunt (indien gewenst) elke avond genieten van een Griekse maaltijd vanaf 20.00 uur. De appartementen zijn direct aan zee gelegen. Vanuit de taverna (met daarnaast ons zwembad) heeft u een adembenemend uitzicht op het onbewoonde Dia eiland. Vooral met zonsopgang en zonsondergang heeft u een prachtig panorama. Alles kan, niets moet! Vakantie dus!

Individueel wandelen op Kreta – Routes door de natuur van Kreta

Wandelen door de Kretenzer natuur: De wandelingen bij ons in de omgeving zijn allemaal individueel te doen, of u nu alleen wandelt of met vrienden. We geven ook aan waar het leuk is om te stoppen, zoals is de lokale kafenions. De omgeving is heuvelachtig, maar u kunt ook een wandeling door bergkloven te maken. U loop altijd terug naar zee, dat geeft vaak de mooiste vergezichten. Vanaf onze accommodatie zijn er enorm veel wandelmogelijkheden in een zeer variërend landschap.

Routes voor individueel wandelen op Kreta: We hebben vanaf onze locatie diverse wandelingen voor u uitgezet, die al onze gasten individueel kunnen bewandelen. Geen routes waar u andere toeristen zult tegen komen, het echte Kreta dus! We beschikken veel verschillende wandelingen; dorpswandelingen met kerkjes en kloosters, wandelingen door ongerepte natuur, orchideeën bekijken, uilen en vogels spotten op Kreta of juist een wat avontuurlijke wandeling door 1 van de vele kloven die Kreta rijk is. In de bergen van centraal Kreta kunt u nog onbeperkt genieten van de Griekse cultuur. We hebben voor u meer dan 15 verschillende keuzes met door ons aangeleverde routekaarten en GPS routes. Onze wandelingen zijn voor iedereen geschikt; of het nu voor een 65+ wandelaar is of actieve sporter, iedereen kan een leuke wandeling maken. U kunt onbeperkt wandelen op de mooiste paden van Kreta. We brengen u op een afgesproken tijd naar de wandellocatie en u wandelt vanaf het beginpunt terug naar de accommodatie.

Individueel wandelen op Kreta, het hele jaar door: Wij zijn het hele jaar door geopend voor wandelaars. We geven u graag advies over de seizoenen op Kreta. We hebben op onze website een pagina gemaakt over wat u kunt verwachten op Kreta per seizoen. Wandelen kan het hele jaar door, alleen in de zomermaanden juli en augustus is het natuurlijk wel erg warm. We hebben tevens diverse wandelroutes ontwikkeld door schaduwrijke ongerepte natuur. Ruik het voorjaar op Kreta, geniet van de groene winter en de heerlijke najaarszon. Kreta is een paradijs voor wandelaars! Onze routes zijn zo samengesteld, dat u geen andere toeristen tegenkomt onderweg. U komt dus ook op unieke plekken en ontdekt de indrukwekkende natuur van Kreta. We beschikken over wandelingen over heel Kreta met verschillende afstanden. Van een “kalderimi” wandeling tot een klimpartij in de bergen, alles is mogelijk! Het voordeel van onze accommodatie is, dat we zeer centraal gelegen zijn op Kreta.

Individueel wandelen op Kreta – Wandelen met een gids of GPS

Wandelingen met gids: Alle wandelingen kunnen ook gedaan worden onder begeleiding van een gids. Sommige individuele wandelaars willen liever de eerste dag met een gids mee, om een idee te krijgen van alle wandelmogelijkheden. Wij vertellen u onderweg graag over de Kretenzer natuur en de geschiedenis van Kreta, geologische uitleg, flora & fauna op Kreta.

GPS wandelingen op Kreta: Wandelroutes op Kreta zijn vaak slecht aangegeven of helemaal niet. Wij hebben alle wandelroutes zelfstandig uitgezet, maar hebben ervoor gekozen om geen blauwe of rode stippen verf op rotsformaties te smeren. Voor onze wandelende gasten hebben we Garmin GPS systemen op SD kaarten. Voor uw I-Phone hebben we routes met het programma Motion-X. U hoeft dus onderweg geen stippen te volgen. Overigens staan onze unieke wandelroutes ook niet in wandelboekjes, we hebben alles zelf uitgezet, zodat u het echte Kreta kunt zien. Een GPS dient u zelf mee te nemen, maar wij kunnen ook een GPS voor u regelen (wel graag van tevoren aangeven). Wij geven u ook altijd wandelkaarten mee, voor het geval dat uw GPS er mee ophoudt.

Wandelkaarten van Kreta: Behalve de GPS wandelroutes bieden we onze gasten ook uitgeprinte wandelkaarten met routebeschrijvingen van onze wandelingen in diverse talen. Onze wandelkaarten zijn duidelijk uitgewerkte terreinkaarten met daarnaast een routebeschrijving van links naar rechts. Onze routekaarten zijn al door veel gasten uitgetest.

Individueel wandelen op Kreta – Ieder jaar nieuwe routes

Meer dan 25.000 kilometer gewandeld op Kreta: We wandelen al 15 jaar met veel plezier door de bergen van Kreta. Elk jaar ontwikkelen we weer nieuwe wandelroutes op dit afwisselende Griekse eiland. Hoe zetten wij een wandeling uit? Voor een goede wandelroute zijn een aantal elementen noodzakelijk: cultuur, dorpjes, natuur, flora, fauna, geologie en geschiedenis moeten deel uitmaken van een wandeling. Na de eerste avontuurlijke ontdekking gaan we de route nog meerdere keren wandelen. Daarna gaan we vaak in de omgeving naar de lokale kafenion (dorpscafé of koffiehuis), om te praten met de oudere mensen van de omgeving. Dan komen de mooiste verhalen los. Daarna gaan we met onze gasten wandelen, om te kijken wat zij van onze nieuwe routes vinden. Vervolgens moeten we de wandelroutes gaan beschrijven en uitzetten met GPS. Dit is een tijdrovende bezigheid, maar het is altijd weer de moeite waard! Kreta heeft onbegrensde wandelmogelijkheden voor de liefhebbers.

Kalderimies op Kreta: Dit zijn de oude verbindingen tussen de dorpen van vroeger, toen er nog geen geasfalteerde wegen waren. Kalderimies zijn eigenlijk ezelspaden, die van dorp naar dorp lopen. Deze paden zijn maar 80 centimeter breed, maar dat was vroeger breed genoeg voor vervoer per ezel. Het was in de oudheid de enige verbinding over het eiland. Deze paden zijn soms duizenden jaren oud. U moet zich voorstellen, dat een boer uit centraal Kreta vroeger te voet naar het hoofdstad Heraklion moest. Een ezel met een last van 150 kilo kon ongeveer 25-30 kilometer per dag doen, dus het was eigenlijk een wereldreis in die tijd. Nu kunt u op deze onbekende wandelpaden heerlijk genieten van natuur en rust.

Dag van aankomst op Kreta: Op de dag van aankomst geven wij u altijd een briefing over al onze wandelmogelijkheden.

Eerste wandeldag op Kreta: Op uw eerste wandeldag krijgt u van ons water, eventueel een lunchpakket, gasbranders voor koffie of soep en uw routekaarten of GPS mee. Na afloop van uw eerste wandeling op Kreta overleggen we graag met u over uw ervaringen.

Wat mee te nemen voor wandelen op Kreta: Stevige wandelschoenen, wandelkleding, wandelsokken, mobiele telefoon (altijd vertrekken met volle batterij!), EHBO setje (als is het maar klein), rugzak, GPS, regenkleding, soms voor in de bergen een jack etc.

Bloemen op Kreta: Het voorjaar is een bloemenzee. Maar orchideeën op Kreta kunt u beter bekijken in het vroege voorjaar of het einde van de winter. Er zijn 69 soorten orchideeën op Kreta. We verzorgen wandelingen naar unieke plekjes waar orchideeën bloeien, individueel of met gids. In de winter vindt u ook veel Irissen op Kreta. Elk seizoen op Kreta heeft haar eigen charme.

Individueel wandelen op Kreta – Wandelen combineren met andere activiteiten

Wandelen & fly-drive op Kreta: U verblijft op 2 of 3 verschillende locaties op Kreta. U rijdt naar de verschillende accommodaties in een huurauto, die wij voor u klaar hebben staan. U krijgt van ons alle routekaarten voor verblijf, autoroutes en wandelroutes op het eiland. U kunt bijvoorbeeld tijdens twee weken op Kreta op 3 verschillende accommodaties zijn. Alle accommodaties zijn zorgvuldig door ons uitgezocht. Per accommodatie kunt u verschillende wandelingen doen. Als er in sommige gevallen geen rondwandelingen zijn, word er ter plaatste transport voor u georganiseerd. In de winter zijn er voor deze wandelingen, gecombineerd met fly-drive, wel enkele beperkingen.

Individueel fietsen op Kreta: Ook bieden we mogelijkheden om te fietsen op Kreta. Bekijk onze pagina over fietsen op Kreta eens, om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. U kunt ook op locatie weggebracht worden en op de fiets terugkomen. Dit kan ook met een routekaart of GPS. U kunt ook een combinatie maken van fietsen en wandelen op Kreta.

Actieve combinatie vakantie op Kreta: Individueel of als groep kunt u altijd deelnemen aan één van onze excursies op Kreta. Een actieve combinatie vakantie van verblijf, ontbijt en diner, wandelingen en andere avontuurlijke excursies. Kijk voor meer informatie op onze excursiepagina. We bieden het hele jaar door actieve vakanties op Kreta aan.

Griekse keuken en wandelen: Een populaire activiteit is een combinatie van koken & wandelen op Kreta. Bijvoorbeeld: u gaat 2 dagen wandelen en daarna een kookdag in de bergen of bij de accommodatie, met een bezoek aan de Griekse markt in Heraklion. Onze chef leert u de verfijnde kneepjes van de Griekse keuken en het Mediterrane dieet. Een culinaire actieve combinatie vakantie!

Meerdaags wandelen op Kreta in de winter: We organiseren ook wandelingen langs de zuidkust van Kreta in de winter. Dit zijn wandelingen van 4 tot 5 dagen lopen met verblijf onderweg. Voor meer informatie over onze meerdaagse wandelingen, kunt u ons altijd mailen.

Vragen: Voor meer vragen over verblijf, transport, wandelen, fietsen en actieve combinatie vakanties, mail ons!

Nieuws over individueel wandelen: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden op Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. In de zomer en winter excursies op een eiland, dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Verblijf: Kijk eens op onze pagina voor een vakantie met verblijf op Kreta met veel foto’s en informatie over wat u kunt doen tijdens een actieve vakantie op Kreta.

Individueel wandelen op Kreta Griekenland