Fietsen op Kreta Griekenland

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsen en MTB op Kreta: Kreta heeft veel mogelijkheden voor Mountainbike vakantie in de zomer- en wintervakantie. We kunnen u een aantal soorten fietsvakantie op Kreta aanbieden. MTB KRETA. We proberen u op deze pagina informatie te geven over de vele opties. We bieden in de zomer en winter alternatieven voor accommodatie en fietsen op Kreta Griekenland. Fietsvakantie op Kreta (off-road) met mountainbikes. MTB tours op Kreta Griekenland. Een fietsvakantie op Kreta met mountainbikes. We beschikken over diverse mogelijkheden voor fietsen op Kreta.

Laatste update: 18.05.21: Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsen en MTB op Kreta – fietsvakantie op Kreta – fiets huren op Kreta – fietsroute op Kreta

Fietsen op Kreta


U kunt een tour maken van 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. We beschikken over fietstochten die u individueel kunt fietsen, maar we organiseren ook een aantal keer per jaar fietstochten in groepen. U kunt op Kreta het hele jaar door fietsvakanties boeken. Als we met een groep fietsen, dan maken we tours van 40 tot 60 kilometer per dag. We beschikken ook over GPS routes voor de binnenlanden van Kreta.

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietstour op Kreta

U kunt fietsen op verschillende manieren: Relax tour, ongeveer 40-60 kilometer per dag. Strong tour, 80-100 kilometer per dag. Extreem tour, 100 – 120 kilometer per dag (door zwaar terrein). De relax MTB fiets tour is een dagexcursie.

Alle fietstours hebben hellingen en afdalingen. In het voorjaar, najaar en winter dient u wel te denken aan regenkleding. De fietstours: Relax tour: We vertrekken met de fietsen vanaf de accommodatie, dat scheelt een heleboel reizen en tijd. We organiseren gedurende de week wel een fietstour van 80 kilometer, dan laten we ons met fietstrailer naar Lassithi brengen en komen terug in Kokkini Hani over het asfalt in combinatie met off-road. Strong tour: Tijdens deze tour vertrekken we een aantal keer met de trailer naar de locatie, maar we vertrekken ook vanaf de accommodatie. Extreem tours: Deze fietstours gaan door ruig terrein, met veel keien en stenen. Tijdens deze fietstour vertrekken we een aantal keer met de trailer, maar we vertrekken ook een aantal keer direct vanaf de accommodatie.

Kreta MTB-en: Onze routes zijn geen aangegeven fietsroutes, we hebben deze routes zelf uitgezet. In groepsverband fietst u samen met een gids. Alle deelnemers krijgen een routekaart mee. Als u individueel wilt gaan mtb-en op Kreta, krijgt u van ons een dag routekaart en instructies mee. Wij nemen dagelijks met onze fietsers de routes door. We leggen u tijdens het ontbijt uit wat u onderweg kunt verwachten. Kreta rond fietsen MTB.

Fietsen op Kreta  – Fietsroutes en verblijf op Kreta

Accommodatie voor fietsers op Kreta: We beschikken over 3 verschillende accommodaties waar u kunt verblijven tijdens uw fietsvakantie op Kreta. U heeft ook de mogelijkheid om op basis van half pension te verblijven. U kunt tijdens uw fietsvakantie in een 1- tot 6 persoon appartement verblijven. Deze appartementen zijn rustig gelegen op loopafstand van Zorbas Island.

We hebben een verblijf van 3, 2 & 3 dagen op verschillende accommodaties. Dit betekent: routes fietsen van accommodatie naar accommodatie. Bij de accommodatie krijgt u van ons de routes mee voor de andere dagen. U verblijft dus op 3 verschillende accommodaties verdeeld over 1 week. Dit is een hele mooie Mountainbike vakantie Kreta Griekenland.

Dag 1: fietsen op Kreta: aankomst Kokkini Hani Kreta, verblijf en accommodatie. We nemen de routes voordat u gaat fietsen met u door. Dag 2: vroeg ontbijten en vertrek naar de route: “Kokkini Hani trail”, dit is ongeveer 80-90 kilometer fietsen. Dag 3: na het ontbijt gaat u via Lassithi naar Agios Nikolaos, een fietstocht van ongeveer 100-120 kilometer. Dag 4: een fietsroute in de omgeving Elounda, deze tour is ongeveer 80-100 kilometer. Dag 5: vertrek van Agios Nikolaos naar Mirthos, deze tocht is ongeveer 100-110 kilometer. Dag 6: na het ontbijt fietst u een route in de omgeving Mithos van 100 kilometer. Dag 7: na het ontbijt fietst u terug naar Kokkini Hani, waar u de toer begonnen bent, maar dit keer via de Zuidkust van Kreta. Deze fietstour is ongeveer 100-120 kilometer. Dag 8: we brengen u terug naar de luchthaven van Heraklion.

Dit is een leuke optie om Kreta op een andere manier te leren kennen. U krijgt veel natuurschoon te zien op deze route.

Het is belangrijk om zelf altijd een eigen repareerset, regenkleding en voor in de bergen warmere kleding mee te nemen. Wij hebben zelf gereedschappen, bandensets, pompen etc., deze worden ook altijd meegenomen tijdens de fietstours. Neem uw eigen trappers mee voor uw fietsschoenen.

Tevens bieden we ook alternatieven voor een combinatie vakantie: fietsen op Kreta, wandelen, Hiking , duiken, jeepsafari , Kreta 4×4, golfen en paardrijden. U kunt ons altijd mailen voor meer informatie over combinatie vakantie op Kreta of een actieve vakantie op Kreta, maar er is ook een mogelijkheid om een actieve vakantie en een relax vakantie op Kreta te combineren.

Voor wie zijn onze fietstours op Kreta: U kunt alle vakanties die wij aanbieden individueel boeken, maar we bieden ook groepsvakanties op Kreta aan, zoals team-building vakanties op Kreta en ook fietsclubs hebben ons al gevonden. Mountainbike – Fietsen op Kreta

U kunt via ons uw fiets huren, maar ook kunt u met uw eigen fiets komen. We kunnen u met fiets en bagage ophalen op de luchthaven van Heraklion. Als u tijdens uw vakantie op Kreta speciale wensen heeft voor een fiets, meld dat voor aankomst dan aan over welk materiaal u wilt beschikken tijdens de tours. We zorgen er altijd voor dat u voor aankomst op Kreta weet waar u aan toe bent.

Kreta beschikt niet over fietspaden, wel over veel mooi tracks door het ruige landschap. Tijdens onze tours zult u niet veel andere fietsers tegenkomen, we willen graag uniek blijven met onze fietstours. Elke jaar zetten we nieuwe fietsroutes op Kreta uit. Een geslaagde route voor ons is: een mooie fietsroute, waarbij er veel te zien is, een spannende fietstour, met veel natuur en cultuur. We beschikken over meer dan 10 jaar ervaring in de zomer en winter op Kreta Griekenland.

Off-road tracks op Kreta (MTB): over het algemeen kunt u redelijk goed doorfietsen op Kreta. De wegen (off-road) bestaan uit zand, stenen, grind, (soms) modder, beton, hellingen en dalingen. We kunnen uren lang fietsen zonder ander verkeer tegen te komen.

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsroute omgeving Kokkini Hani – fietsen met groep op Kreta.

MTB vakantie fiets tours op Kreta Griekenland: hier onder geven we een aantal routes:

Kokkini Hani actief fietsen (01) : Vertrek vanaf uw accommodatie in Kokkini Hani. We fietsen richting de oude kerk over een off-road track van ongeveer 5 kilometer. Na de oude kerk ( uit 1700) gaan we richting Galipe, tussen de olijfbomen door een zand en rode aarde track. Na ongeveer 10 kilometer stoppen we in Galipe voor koffie in het oude dorps Kafenion. Na Galifa gaan we over een lange off-road track naar Episkopi. We rijden onderweg langs wijnranken en olijfbomen. Er is veel te zien onderweg! We komen langs een middeleeuwse boogbrug die niet terug te vinden is in de geschiedenisboekjes. In dit gebied liggen veel oude kalderimi’s, dit zijn de oude ezelpaden tussen de Griekse dorpen. Vroeger was dit de enige verbinding tussen de dorpen op Kreta. Ook komen we door een mooie track langs een oude rivier.

In Astraki eten we tussen de middag, een prachtig mooi dorp waar maar zelden of nooit een toerist komt. Nu hebben we 35 kilometer gereden. Na de lunch vertrekken we via het heuvellandschap vol met wijnbouw en rozijnenbouw naar Kokkini Hani terug. We fietsen terug via het witte ezelpad, deze track hebben we deze naam gegeven omdat er al jaren lang twee witte ezels staan te grazen.

We komen langs een speciale plaats waar veel schildpadden leven. Landschildpadden komen veel voor op Kreta. Sommige schildpaden zijn wel 40 centimeter lang. Alleen midden in de zomer zijn deze schilpadden niet aanwezig. Op deze plek komt er bijna niemand, wij zijn er met toeval terecht gekomen. Via Koxari gaan we naar de grot van Skotino. U kunt de grot helemaal van binnen bekijken! Na ons bezoek aan de grot fietsen we terug naar Kokkini Hani. Deze fietstour is 62 kilometer lang. We fietsen door berg – en heuvelachtig terrein met zand, grind, steen – en kleigrond. Deze fietstour is voor iedereen met een beetje conditie te doen.

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsroute omgeving Potamies

Potamies actief fietsen (02) : We vertrekken per fiets vanuit Kokkini Hani. Na een stukje asfalt fietsen we off-road naar Kalo Chorio. We bezoeken in het dorp de oude gerestaureerde molen. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de zee. We drinken in Kalo Chorio koffie in een oude Griekse kafenion. Kalo Chorio betekent in het Grieks “goed dorp”, wij zijn van mening dat het dat ook zeker is! Na onze koffiestop in het dorp fietsen we een klein eindje door over asfalt, om daarna te fietsen over onverharde wegen.

We rijden off-road naar het dorp Messa Potamies, dat betekent “in de rivier”. De weg naar het dorp gaat via een steil pad, waar twee stukken tussen zitten waar veel fietsers even afstappen! We gaan hier op ons gemak een beetje klimmen. Daarna fietsen we net als tijdens de tour “Kokkini Hani rail 01” een track langs veel oude kalderimi’s. Als we na 5 kilometer boven zijn, maken we een korte stop bij een leuk kerkje. Daarna fietsen we door bossen van olijfbomen, laurierbomen, agave en veel wild.

In dit gebied ziet u veel roofvogels, soms scheren ze zo voor u over de weg. Op deze track zullen we waarschijnlijk geen andere weggebruikers tegenkomen. Langs de paden groeit veel salie (vaskomilo), dit is een heerlijk kruid om thee van te maken. De geur is heerlijk. In Messa Potamies gaan we lunchen. We eten in een dorps herbergje. Na de lunch in Messa Potamies gaan we verder over een klein stukje asfalt om een klein klooster te bezoeken, waar niemand meer woont. Na het klooster volgen we een prachtige off-road track en komen aan het einde van de tour uit in Pano Gouves. Via een verassende off-road track fietsen we terug naar Kokkini Hani. De totale tour is 58 kilometer, door licht tot middel zwaar terrein. De grond van de fietspaden bestaat uit rode klei, graffel, steen en beton. We fietsen door heuvels omringd door berglandschap.

Fietsen op Kreta Griekenland – Fietsroute omgeving Geraki

Geraki: actief fietsen (03): We vertrekken met de trailer naar Lassithi. We stoppen bij Kaminaki, waar we onze spullen in orde maken en beginnen aan een mooie fietstour. We gaan nu een lange afdaling maken, over een pad wat bestaat uit graffel en rode klei. Een adembenemende afdaling met vele mooie uitzichten! In het voorjaar groeien er hier veel wilde orchideeën. Er groeien overigens meer dan 60 soorten wilde orchideeën op Kreta. We stoppen onderweg bij een kerk die in de rotsen is gebouwd, u heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen en dalen. In deze omgeving zijn weer veel roofvogels te zien. Het landschap is niet zo beschut, we kunnen soms wat last hebben van wind.

Als we zijn aangekomen in Geraki, gaan we iets buiten het leuke dorp naar een oude Griekse kafenion om koffie te drinken. We rijden over een mooie geasfalteerde weg door tot Aski, daarna gaan we off-road naar Avdou waar we van een lunch genieten. Via Avdou gaan we via een mooie slingerweg naar de toeristen plaats Piskopiano. Via een mooie weg gaan we off-road naar Agriana. Na het dorp Agriana gaan we naar de badplaats Analipsi waar we via een leuke route terug rijden naar Kokkini Hani.

De laatste track is langs het strand. De totale tour is 68 kilometer door licht – tot middelzwaar gebied. U kunt soms wat last van wind hebben. De wegen bestaan uit rode aarde, asfalt, beton en stenen. We beginnen de tour met een fietstrailer. We beginnen te rijden vanaf 2000 meter, waarna we terug fietsen naar zeeniveau. Dit betekent echter niet dat er geen stijgingen in de tour zitten.