Wandeling op Kreta Anopoli kloof: Een wandeling met bezoek aan dorp en het klooster van Anopoli. Na ons bezoek aan het dorp wandelen we via olijfgaarden naar een mooie kloof. Via de kloof gaat de wandeling langs een aantal geologische punten met wanden waarin u fossielen kunt zien. In de omgeving zijn ook meerdere geocaches te vinden. Langs de kust lopen we terug naar Zorbas Island.

Anopoli kloof

Benodigdheden: Stevige schoenen of goede sportschoenen, hoed of pet, eventueel een wandelstok, voldoende water, rugzakje.

Niveau Anopoli wandeling: Een wandeling die bijna door iedereen gewandeld kan worden. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden in dit onuitputtelijke wandelgebied. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ tot 60+ wandelaars. Deze wandeling heeft mogelijkheden van  10, 15 of 17 kilometers met een hoogteverschil van 265 meter. We hebben voor deze omgeving ook GPS routes beschikbaar. Houd er rekening mee, dat u onderweg geen wegwijzers ziet, omdat we ook deze wandeling zelf hebben uitgezet.

Beschrijving: Anopoli wandeling en kloof

De wandeling begint in het dorp Anopoli, via leuke dorpsstraatjes ziet u het echte Griekse leven in de bergen. Het dorp heeft 8 kerken en een groot klooster buiten het dorp, kafenions en een kleine supermarkt. Ook is er in één van de straatjes in het dorp nog een oude olijvenperserij. In de winter is er ook een olijvenfabriek openen in het najaar een Rakifabriek. Even buiten het dorp is er ook nog een voetbal club “FC Anopoli” en kleine ambachtsfabriekjes met een pottenbakker, iconen schilderen en een glasblazerij. Na het dorp is een bezoek aan het klooster zeker de moeite waard.

Via slingerwegen en olijfgaarden komt u uit in de kloof van Anopoli. Als u verder wandelt over het pad komt u uit bij een beek waar u regelmatig schildpadden ziet. Hoe verder u wandelt, hoe meer u van de kloof gaat zien. In de kloof ziet u roze graniet, marmer formaties, kwarts en zandsteen rotsen. Ook treft u onderweg regelmatig de lokale schaapsherders. Na een wandeling door de kloof komt u uit bij een geologisch paradijs: zandsteen formaties met vele soorten fossielen.

Anopolis heraklion Kreta

Wandelend langs de wand kunt u de mooiste foto’s maken. Dit is het land wat een paar miljoen jaar geleden naar boven is gedrukt, een oude woestijnbodem die daarna miljoenen jaren geleden zeebodem is geweest. Hier krijgt u een goede indruk van de geologie van Kreta. Na de fossielen wand komt u uit in een oleanderbos. In het voorjaar tot eind juli is dit een zee van roze bloemen. Ook komt u hier laat in de winter en vroeg in het voorjaar meerdere soorten orchideeën tegen. Kreta heeft 69 soorten orchideen.

In de Anopoli kloof hebben wij 14-15 verschillende soorten orchideeën aangetroffen. Er groeien ook veel irissen. Na de kloof en de oleanders zijn er verschillende mogelijkheden om de wandeling voort te zetten. U kunt nu de weg naar de zee gaan volgen via een glooiend heuvellandschap. Er staan veel bijenkasten onderweg, dus met een beetje geluk kunt u imkers aan het werk zien. Via een klein paadje komt u amandelbomen tegen, verscholen langs de olijfgaarden.

Anopoli Kreta Heraklion

Een prachtig, klein dorp op 5 kilometer afstand van Zorbas Island.  In Anopoli liggen veel mooie kerkjes en een prachtig klooster waar, volgens een Kretenzische legende, regelmatig wonderen gebeuren. De straatjes in het dorp zijn typisch Grieks. Het dorp ligt omringt door olijfvelden in een heuvelachtig dal. Even buiten het dorp Anopoli ligt een groot waterpark: “Watercity”. Het park bestaat uit vele zwembaden, glijbanen en andere fantastische attracties die plezier garanderen voor het hele gezin. Watercity is de hele zomer open. Ook kunt u in Anopoli genieten van een Griekse traditionele avond tijdens het “Greek village – festival Anopoli”, als u hier interesse in heeft, helpen we u graag op weg om te zien hoe men in Griekenland danst.

Wandelen in de omgeving Anopoli

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.