Hike op Kreta Griekenland Anastasia kloof: we beginnen de wandeling in het dorp Anopoli. Na een rondwandeling door het mooie dorpje, lopen we naar de kloof. Via de olijfvelden lopen we de kloof in, waar we af en toe moeten klimmen en klauteren. Na een stuk door de kloof te hebben gelopen, verlaten we de kloof en lopen we tussen prachtige wijngaarden en olijfvelden richting zee. Hierbij hebben we mooie uitzichten op de kloof en de zee. In het voorjaar is het een zee van bloemen, met onder andere tulpen, irissen en orchideeën. In de zomer is de omgeving droger, maar groeit de salie en tijm en die geuren ruik je regelmatig.

Na een aantal kilometer over goede paden, dalen we weer af de kloof in. Via de rivierbedding, die af en toe nog water heeft, lopen we omhoog. Er liggen heel veel verschillende soorten stenen, dus het is de moeite waard om die goed te bekijken. De stijging gaat geleidelijk dus is goed te doen. Af en toe moeten we wat over de rotsen klimmen. We banen ons een weg door de bamboe- en oleanderbossen om bij de fossielenwand te komen. Dit is een zandstenen muur met heel veel fossielen.

We vervolgen onze weg verder via de kloof, waarbij we schapen, geiten en herders kunnen zien. De kloof wordt regelmatig gebruikt door de herders om hun kuddes doorheen te laten lopen. We verlaten de kloof waar we eerder vanochtend de kloof ingekomen zijn. Via het klooster van Anopli, waar we even binnen kijken, lopen we terug naar het dorp.

Het is een prachtige, gevarieerde rondwandeling met een dorp, olijfvelden, druivenvelden, zeezichten en een kloof!

Afstand: 10-12 km

Hoogteverschil: +/- 200m

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com.