Chochlakies kloof Kreta: In Oost-Kreta ligt bijvoorbeeld de Cochlakies kloof tussen het gelijknamige dorp en het prachtige strand van Karoumes. Deze kloof is niet zwaar of lang en is het laatste deel van de Europese wandelroute E4. De Chochlakies kloof is prachtig met een rijke flora, interessante geologie en heeft een gemakkelijk wandelpad. Deze wandeling dient vantevoren aangevraagd te worden.

Wandelen in de Chochlakies kloof Kreta

Door de kloof stroomt de meeste maanden van het jaar een beek en parallel hieraan is een pad. In principe is het niet moeilijk om dit pad te lopen, maar u moet wel uitkijken met losliggende stenen. Aan weerszijden zijn prachtige hoge rotsformaties met hier en daar bomen die letterlijk in de rotsen zijn gegroeid. De Chochliakies kloof komt uit bij het ongerepte strand van Karoumes. Het kristalheldere water, het fijne zand en het mooie landschap zijn de perfecte beloning na het wandelen.

Pelekita grot

Na de wandeling door de Chochlakies kloof, is er nog tijd om de Pelekita grot te bezoeken. Deze grot behoort tot een van de grotere grotten op Kreta met een lengte van 310 meter en ligt op een hoogte van 105 meter boven zeespiegel. De grot wordt ook wel Sykias Spilios genoemd naar de vijgenboom die vlakbij de ingang staat (Sykias is Grieks voor vijgenboom en Spilios is grot). Het is niet eenvoudig om de grot in te gaan, maar het is de moeite waard bij het zien van prachtige stalactieten en stalagmieten.

Wandelen in de omgeving van Zakros Kreta: Naast de Chochlakies kloof en de Pelekita grot heeft Oost-Kreta nog veel meer mooie wandelroutes. Het oostelijke deel van Kreta staat niet heel erg bekend om de wandelroutes, maar wij kunnen u helpen de mooiste plekjes te ontdekken. Lees meer over onze wandelingen op deze pagina van de website of neem contact met ons op als u meer informatie zou willen hebben.

Wandelen in zuid oost Kreta

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.