Wandelen in de Mirabello Baai op Kreta: De Mirabello Baai in Oost-Kreta is de grootste baai op Kreta. De Venetianen hebben de baai deze naam gegeven, wat letterlijk ‘mooie baai’ betekent. De ligging van de baai speelde een belangrijke rol in de prehistorische kolonisatie van Kreta. Al sinds de Minoïsche tijd werden hier steden gebouwd vanwege het uitzicht op zee. Vijandige zeevaarders konden hier vandaan snel gespot worden. Wandelen in de Mirabello Baai op Kreta betekent genieten van de prachtige uitzichten en een mooie natuur.

Mirabello Baai in Oost-Kreta – Mirabello Baai op Kreta

De wandeling begint vlakbij Elounda, het bekendste dorp in de Mirabello Baai op Kreta. Vanaf dit dorp is er een weg naar het schiereiland van Spinalonga. De wandeling is op dit schiereiland, weg van de drukte in Elounda. De lokale bevolking noemt het schiereiland Kolokytha, naar het nog veel kleinere eilandje wat ernaast ligt. Het is een onbewoond natuurgebied. Vroeger hebben hier een paar herders kleine huisjes gebouwd, maar daar zijn alleen nog wat overblijfselen van te zien. Wel zijn er een paar kleine kerkjes, maar deze hebben geen stroomvoorzieningen.

schiereiland van Spinalonga – Olous

De weg vanaf Elounda naar het schiereiland, was vroeger een ezelspad. De weg doorsnijdt de zoutpannen die in de 12de eeuw door de Venetianen werden aangelegd en loopt over een kanaal met windmolens langs de verzonken stad Olous. Olous was tijdens de Minoïsche periode een belangrijke stad met zo’n 40.000 inwoners. De stad verdween waarschijnlijk onder water door de enorme vulkaanuitbarsting op Santorini. Van de stad is niet veel meer over, omdat de Venetianen de stenen onder meer gebruikten om de zoutpannen te bouwen. Het gebied werd tot ongeveer 1970 nog gebruikt voor de zoutwinning.

Een deel van het schiereiland lopen we rond, in het totaal ongeveer 7 kilometer. Het begin en einde van de wandeling is bij de windmolens. Deze werden vroeger gebruikt om het graan te dorsen van het schiereiland en uit de omgeving van Elounda. De route is niet heel moeilijk, maar gaat over stenen en rotsen, dus stevige schoenen zijn noodzakelijk. We komen bij twee byzantijnse kerkjes op het schiereiland, Agios Loukas en Agios Fokas. Bovendien lopen we ook nog naar het hoogste punt om te genieten van het uitzicht op de Mirabello Baai op Kreta. Er zal ook nog tijd zijn om te zwemmen en te snorkelen.

Verzonken stad Olous – Elounda op Kreta

Elounda ligt in de Mirabello Baai op Kreta en is een toeristische trekpleister, mede dankzij de film “Wie betaalt de veerman”. Maar veel mensen weten niet dat de omgeving nog veel meer te bieden heeft en dat is juist wat wij graag laten zien. Zo gaan wij met al onze wandelingen naar plekken die niet drukbezocht worden door toeristen. Neem eens een kijkje op deze pagina met wandelingen om een idee te krijgen van wat we allemaal bieden.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Wandelen bij Elounda

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com