Empasas kloof Kreta: U kunt onderaan de kloof beginnen in het dorp Gonies vlak bij Mohos en Avdou (de weg naar het Lassithi plateau). Vanuit Gonies begint de wandeling naar boven. U kunt ook bovenin de kloof beginnen in Kera, het laatste dorp voor het Lassithi plateau. Als rondwandeling kunt u ook beide routes lopen.

Rozas kloof op Kreta Rosa: De kloof Rozas heeft haar naam te danken aan de kleur van deze canyon. De prachtige rotsformaties van de Roza kloof zijn rose en rood. De afdaling is spectaculair, het uitzicht is mooier dan de Samaria kloof. Het is een diep uitgesleten canyon met veel verschillende planten en bloemen. ’s Morgens heeft u een geweldig uitzicht, u kunt de zee in de verte zien liggen. U kunt ook vanuit Kera de Ambelos kloof wandelen.

Wandelvakanties in Griekenland: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids, zowel in de zomer als in de winter. De fotoboeken en de films geven u een goede indruk over het individueel wandelen, groepswandelingen en de kloven met daarbij beschrijvingen van alle wandelroutes. Alhoewel we ons op de onbekende en zelf uitgezette routes concentreren, kunt u bij ons wel degelijk terecht voor de bekende kloven zoals Samaria en Imbros.