Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon

Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon: De Mili kloof is vrij makkelijk te bewandelen en begint in het dorpje Xiro Chorio. De begroeiing van de kloof is werkelijk adembenemend. De hele omgeving lijkt op een jungle met vegetatie rondom, zelfs een stromend beekje ontbreekt niet. Het pad is een mooie oude kalderimi, waar vroeger veel gebeurd is. Naast de prachtige natuur ziet u onderweg overal oude huisjes waar niemand meer woont, inclusief een klein verlaten dorpje. Kerkjes zijn er ook meerdere malen te bewonderen.

Laatste update: 13.08.22: Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon – kloof in de omgeving van Rethymnon Kreta – Xiro Chorio Kreta – wandelen Rethymnon Kreta – Mili kloof Rethymnon Kreta

Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon – Beschrijving van de wandeling

Beschrijving Mili wandeling: We beginnen in Xiro Chorio vanwaar we door het dorp naar beneden wandelen. Onderweg komt u door mooie witte straatjes en langs typische Griekse dorpshuisjes. Aan het einde van het dorp gaat de straat loodrecht naar beneden, waarbij u links aanhoudend zo naar de Mili kloof wandelt: geen paniek, er staan bordjes. De kloof van Mili begint met fruitbomen, zoals sinaasappel-, mandarijn- en citroenbomen. Daar vandaan gaat het pad naar beneden richting de rivier, waar het hele jaar door water stroomt. Het riviertje is nooit een obstakel, u kunt er overal en altijd oversteken. Na een tijdje wandelen komt u bij een leuk oud kerkje dat rood met wit geschilderd is, een heerlijke rustplaats in de schaduw. Na het kerkje gaat u naar beneden en komt u in een verlaten dorpje; u kunt in alle oude huizen kijken, maar klim niet naar boven voor instortingsgevaar.

U wandelt kriskras door het dorpje naar boven en gaat dan links af en volgt het pad boven de rivier waar u aparte tunnels en mooie steenpartijen tegenkomt. Aan de rechterzijde ziet u zandstenen wanden, waar u het ontstaan van Kreta uit kunt lezen. U kunt de verschuivingen van de aarde door de jaren heen zien; een waar paradijs voor geologen. Na de mooie zandsteen formaties, gaat u iets naar beneden, waar in de winter en het voorjaar mooie kleine partijen water zijn met een aantal kleine watervalletjes. Dit water is heerlijk drinkbaar in het voorjaar. Langs een aantal verlaten huizen gaat u verder en komt uit bij een watermolen, waarvan de steen nog intact is. Hierna blijft u het pad weer hoog langs de rivier volgen en komt u met wat klimmen en dalen uit bij een mooie kerk met begraafplaatsje.

Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht naar zee, u kunt door de hele kloof heenkijken. Ook ziet u aan beide zijden van de rotswanden prachtige vogelsoorten druk op en neer vliegen. Vooral voor vogelspotters op Kreta is de Mili kloof zeker de moeite waard. Na de kerk wandelt u door naar de taverna bij een volgend verlaten dorpje. Het is vooral leuk om te zien hoe deze taverna wordt bevoorraad: via een krakkemikkig kabelliftje, dat over de kloof is gespannen, worden de goederen naar de taverna getrokken. Eten en drinken hier is uitstekend, dus een fijne plek voor een korte lunch. Hiervandaan kunt u terug wandelen of door gaan zoals hieronder omschreven.

Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon – Algemene informatie

Mili Kloof informatie: De Mili kloof ligt ongeveer 7 kilometer zuidelijk van de stad Rethymnon (wordt ook vaak geschreven als Rethimno). Hij is het hele jaar goed te bewandelen. In de zomermaanden vindt u hier veel schaduw en in de winter na een regenachtige dag, is de kloof een echte uitdaging met veel stromend water. De wandeling is niet zwaar en heen en terug maximaal maar 9 kilometer, maar kan uitgebreid worden tot 14 kilometer. U bereikt de kloof met een taxi vanuit Rethymnon of met een huurauto. U begint uw wandeling in Xiro Chorio, waar u voor de nodige caffeïne kunt beginnen met een kop koffie in de kafenion naast de kerk.

Mogelijkheden voor het wandelen van de Mili kloof: De Mili kloof zelf is ongeveer 4,5 kilometer, maar er zijn natuurlijk meerdere wandelopties. Beginnen in Xiro Chorio, de kloof door lopen, eten in de Mili Taverna en terug naar Xiro Chorio is ongeveer 9 kilometer in het totaal. Dit is een goede optie, want de kloof ziet er teruglopend weer heel anders uit dan op de heenweg. Een andere optie is beginnen in Xiro Chorio en rondlopen. Dit betekent vanaf het dorp de kloof in, dan na de taverna de kloof door blijven lopen en aan het einde de trap op naar boven.

Boven aangekomen gaat u rechts af terug en wandelt dan helemaal rond tot u terug bent in Xiro Chorio, in het totaal ongeveer 12 kilometer. De langste optie is de kloof van Mili helemaal doorlopen en aan het einde na de trap links af gaan. U volgt de geasfalteerde weg totdat u, na ongeveer 3,5 km, weer linksaf kunt. Dit pad loopt u naar beneden en volg bij de andere kloof het pad totdat u terugbent in Xiro Chorio. Deze lange optie is ongeveer 14 kilometer.

Sitemap wandelen op Kreta: Een pagina vol met wandelingen op Kreta, er zijn onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. U kunt in de zomer en in de winter wandelen op Kreta.

Fotoboek over wandelen op Kreta en Mili kloof: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie. Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon.

YouTube wandelfilms over Kreta en Mili: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen gemaakt; zo kunt u zien wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn in de zomer en winter gemaakt. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is. Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door.

Mili kloof op Kreta Griekenland Rethymnon