Rondwandelingen op Kreta Griekenland

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – wandelpaden in Griekenland: Het is best moeilijk om nieuwe rondwandelingen door de bergen van Kreta te ontwikkelen, want met een kloof wandeling lopen we dan vaak dezelfde weg weer terug. Toch hebben we voor u weer een aantal unieke rondwandelingen weten te creëren, elke rondwandeling is weer anders en origineel.

Laatste update: 13.08.22: Rondwandelingen op Kreta Griekenland – rondwandelingen door de bergen van Kreta – wandelroute Kreta – rondwandeling Griekenland – GPS gebruiken op Kreta

 

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Een verlaten dorp in Zuid-Kreta

Kalami, Kreta (het verlaten dorp): Dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp en gaan aan het eind van de dag zwemmen en snorkelen in Psari Forada (gelegen aan de Zuidkust van Kreta).

Niveau van de Kalami wandeling: Dit is een makkelijke wandeling, die goed te doen is voor iedereen, met niet al teveel hoogteverschillen. In de zomermaanden moet u wel een beetje oppassen voor de hitte. Het wandelpad is niet gemarkeerd, maar makkelijk te bewandelen.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Het leven in de dorpen op Kreta

Rondwandeling “dorpentour”: Episkopi, Stamnoi, Aitania: Een prachtig wandelgebied met een bezoek aan 3 bergdorpen. We wandelen door de natuur en door bergdorpen. We zien onderweg mooie kerken, het Griekse dorpsleven, Kretenzer cultuur en prachtige uitzichten over zee.

Niveau dorpswandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld worden. We kunnen tijdens de wandeling veel verschillende kanten op, van een hoogteverschil 200 meter tot 50+ en 60+ wandelingen. In dit wandelgebied op Kreta zijn er veel verschillende wandelingen mogelijk, van 8 tot 22 kilometer. We hebben al deze wandelingen zelf uitgezet, u kunt deze wandelingen ook individueel met GPS lopen, maar er zijn onderweg geen borden of aanwijzingen.

Dorpswandelingen op Kreta:

Kainourgio Chorio: Een leuk dorp met traditionele straatjes waar u heerlijk kunt wandelen. Vanaf Kokkini Hani is het ongeveer 4 kilometer. Volgens de volkstelling van Castrofilaca, onder de Venetiaanse overheersing in 1583, wordt het dorp gemeld als Chenurio Chorio met 134 inwoners.

Kainourgio Chorio: Kerk van de Maagd Diktiani: Deze kerk heeft twee bouwfasen. De vroege Venetiaanse bouw met 1 gangpad in het zuiden en in de 19de eeuw werd de noordelijke gang aangebouwd. Op de zuidelijke muur in de kerk zijn sporen bewaard gebleven van een Arcosolium (een Venitiaans graf).

Kainourgio Chorio: Toren van Foskolos: Deze toren was van de familie Foskolos, aan wie Kainourio Chorio ook behoorde. Vandaag de dag is alleen de begane grond van de woning bewaard gebleven.

Kainourgio Chorio: Patitiria: Deze wijnpersen (patitiria), bekend als Patitiria Fosolou waren ook van Foskolos, de leenheer van het dorp. De druiven werden hier tot een heerlijke rode of witte Kretenzer wijn geperst.

Kloof van de Heilige Anastasia: In de kloof van Heilige Anastasia ziet u veel  geologische formaties en oleanders. De kerk van St. Anastasia is gebouwd bij de ingang van de kloof. Vanaf Kokkini Hani is het ongeveer 12 kilometer wandelen.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – Rondwandeling door een kloof

Rondwandeling Anopoli kloof: Een wandeling met bezoek aan dorp en het klooster van Anopoli. Na ons bezoek aan het dorp wandelen we via olijfgaarden naar een kloof. Via de kloof gaat de wandeling langs een aantal geologische punten met rotswanden waarin fossielen te vinden zijn. In de omgeving zijn meerdere geocaches. Er zijn al veel geocaches op Kreta te vinden! Langs de kust lopen we terug naar Zorbas Island.

Niveau Anopoli wandeling: Een wandeling die bijna door iedereen gewandeld kan worden. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden in dit onuitputtelijke wandelgebied. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ tot 60+ wandelaars. Deze wandeling heeft mogelijkheden van  10, 15 of 17 kilometers met een hoogteverschil van 265 meter. GPS routes zijn ook mogelijk, maar u ziet onderweg geen wegwijzers, omdat we ook deze wandeling zelf hebben uitgezet.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland – In combinatie met een bezoek aan een grot

Rondwandeling Skotino dorp en grot Kokkini Hani: Een wandeling met een bezoek aan het dorp Skotino en de grot van Agia Paraskevi, via een heuvellandshap met vele variaties kunt u uitkomen in de kustplaats Kokkini Hani.

Niveau wandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld kan worden. We kunnen tijdens de wandeling veel verschillende kanten op. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ en 60+ wandelingen. In dit wandelgebied op Kreta zijn er veel verschillende wandelingen mogelijk, van  12, 16 of 18 kilometer en heeft een hoogteverschil van 180 meter. We hebben al deze wandelingen zelf uitgezet, u kunt deze wandelingen ook indiviueel met GPS doen, maar er zijn onderweg op deze route geen borden of aanwijzingen.

Informatie over wandelen op Kreta en overzicht van de mogelijkheden: We bieden meerdere opties voor individuele wandelingen of groepswandelingen. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Maar ook zwaar wandelen op Kreta behoort tot de mogelijkheden. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door.

Rondwandelingen op Kreta Griekenland