Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani

Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani: Een wandeling met een bezoek aan het dorp Skotino en de grot van Agia Paraskevi, via een heuvellandshap met vele variaties kunt u uit komen in de kustplaats Kokkini Hani.

Laatste update: 24.10.19: Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani – dorp Skotino Kreta – grot van Agia Paraskevi bij Skotino Kreta – wandelen in de omgeving van Kokkini Hani

Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani – Informatie over de wandeling

Benodigdheden: Stevige schoenen of goede sportschoenen, eventueel een wandelstok, hoed of pet, water.

Niveau wandeling: Deze wandeling kan door bijna iedereen gewandeld kan worden. We kunnen namelijk tijdens de wandeling veel verschillende richtingen op. Deze wandeling is ook geschikt voor 50+ en 60+ wandelaars. In dit wandelgebied op Kreta zijn verschillende wandelingen mogelijk; variërend van 12, 16 tot 18 kilometer en met een hoogteverschil van 180 meter. We hebben de routes voor al deze wandelingen zelf uitgezet. U kunt deze wandelingen ook individueel met behulp van een GPS doen, maar er zijn onderweg geen borden of aanwijzingen.

Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani – Beschrijving van de wandeling

Beschrijving Skotino wandeling: Deze wandeling gaat door het dorp Skotino via een bamboelaantje naar de heuvel waar de grot van Agia Paraskevi verstopt ligt. De geheimen van deze grot bewaren we voor ons zelf, maar willen u er graag een keer over vertellen! De Skotino-grot, de grot van Agia Paraskevi is één van de belangrijkste heilige grotten van Kreta sinds de late Neolithische periode.

In de grot kunt u genieten van indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Bij de ingang van de grot bevindt zich de kerk van St. Paraskevi. Ga niet op uw eigen houtje zomaar afdalen in de diepe en donkere gedeeltes van de grot! Na de grot zetten we de route voort langs zandpaden en dwars door de natuur. U ziet onderweg wijnbouw en veel grote Agaves. We stoppen bij een kleine kerk uit 1400, hier zijn ook nog fundamenten van een oud klooster.

Het pad gaat verder door een gebied met veel kleinere grotten. U ziet elke keer de zee op de achtergrond liggen met in het midden Dia eiland. Vanaf hier lijkt het eiland Dia echt op een krokodil.

Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani – Meer informatie over wandelen op Kreta

Informatie over wandelen op Kreta en overzicht van de mogelijkheden: We bieden verschillende mogelijkheden voor individuele wandelingen of groepswandelingen. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen; van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta of 50+ wandelingen op Kreta. Maar ook zwaar wandelen op Kreta behoort tot de mogelijkheden. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta.

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door.

Wandelgebied-Kreta-Skotino-Kokkini-Hani