Kalami Kreta Griekenland

Kalami Kreta Griekenland (het verlaten dorp of het spookdorp): Dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp en gaan aan het eind van de dag zwemmen en snorkelen in Psari Forada (gelegen aan de zuidkust van Kreta). Wandelen in Kalami en omgeving.

Laatste update: 27.10.20: Kalami Kreta Griekenland  – verlaten dorp op Kreta – dorpswandeling door een verlaten dorp – Psari Forada aan de zuidkust van Kreta – wandelen in Kalami Griekenland

Kalami Kreta Griekenland – Algemene informatie over de wandeling

Benodigdheden voor de Kalami wandeling: Wandelschoenen of goede sportschoenen, een pet voor de zon, voldoende water, want tijdens de wandeling komt u geen winkels tegen, eventueel wc papier.

Niveau van de Kalami wandeling: Dit is een makkelijke wandeling, die voor iedereen goed te doen is en met niet al teveel hoogteverschillen. In de zomermaanden moet u wel een beetje oppassen voor de hitte. Het wandelpad is niet gemarkeerd, maar makkelijk te bewandelen.

Kalami Kreta Griekenland – De wandeling naar het spook dorp

Kalami wandeling op Kreta: We beginnen de wandeling bij het verlaten dorp en gaan gelijk de natuur in. De wandeling bestaat uit weinig hoogteverschillen. Alleen in het begin is er een klim met een verschil in hoogte van 150 meter. Daarna gaan we rustig verder over een mooi wandelpad. We wandelen tussen olijfgaarden en dennenbossen. U heeft mooie uitzichten over de bergen, die om de wandelroute heen liggen. Ook ziet u regelmatig het mooie verlaten dorpje Kalami tussen de bomen door liggen in het dal. Langs de bergwanden ziet u mooie geologische steenformaties.

Onderweg genieten we van een picknick in de natuur! Na ongeveer 7 kilometer komt u voor het dorp Kalami uit, hier gaat u via een sinaasappelgaard richting dit verlaten dorp. Hier maken we een leuke dorpswandeling, u kunt hier zien hoe men vroeger heeft geleefd in Kalami. Daarna gaan we terug waar we de wandeling begonnen zijn, om door te gaan naar Psari Forada.

Kalami Kreta Griekenland – Het dorp Kalami

Het dorp Kalami Kreta Griekenland: Het dorp Kalami is verlaten, een enkel huis is er nog wel bewoond, maar je komt er eigenlijk nooit veel mensen tegen. De straatjes in het dorp zijn gemaakt voor voetgangers en ezels, er kan echt geen auto in. Toch geeft het dorp een vreemde indruk, de school naast de kerk, het riviertje wat langs het dorpje loopt, de oude windmolen en een waterintegratiesysteem uit vervlogen tijden. Als u van oude Griekse deurtjes houdt: daar zijn er genoeg van in de leuke nauwe straatjes van Kalami.

Als u in een oud huisje kijkt, kunt u zien wat er allemaal nog staat: pannen, olijfolie potten, oude foto’s, boeken, etc. Ga niet zomaar huizen bezichtigen, er staan ook enkele huizen op instorten, dus pas op! Zelfs in de oude school staan nog wat oude lessenaars en ligt er van alles uit de jaren 50. Veel van de mensen die er woonden zijn verhuisd naar omliggende dorpen, maar het blijft er altijd een beetje geheimzinnig. Zorg voor voldoende batterijen in uw camera, want het is een fotogenieke omgeving. Meer weten over Kalami? Dat vertellen we onderweg wel…

Kalami Kreta Griekenland – Prachtige rotsformaties in zee bij Psari Forada

Van Kalami naar Psari Forada: We stoppen onderweg bij de oude kerk van Keralimaniotissa. Een mooi oud kerkje met veel bezienswaardigheden. Als de rivier droogstaat onder aan de kerk, gaan we ook even kijken bij de canyon van Kalami, een indrukwekkende natuur. Na de canyon rijden we door naar Psari Forada.

Psari Forada Kreta: Nu kunnen we even al het gezweet van de inspanning afspoelen in zee. Psari Forada betekent eigenlijk “grijs paard”, dat zal wel te maken hebben met de mooie rotsformaties links van het dorp. Ook is er een eilandje, waar we heerlijk kunnen snorkelen. In Psari Forada zijn er mooie brede zandstranden. Na het zwemmen eindigen we de dag met een toertje door de bergen naar Viannos.

Geologie van Kreta: Een overzicht van rotsformaties op Kreta.

Chondros, Kreta: Soms maken we nog een stop bij Chondros. Hier ligt de Portella kloof, een gebied wat bekend is bij de canyon sporters, een lange kloof die helemaal doorgaat naar Keratokambos. In de winter en voorjaar kunt u daar genieten van een uitzicht over een waterval met een vrije val van 50 meter. Daarna ziet u ver beneden Keratokambos liggen, een spectaculair uitzicht over de azuurblauwe zee!

Informatie over wandelen op Kreta en overzicht van de mogelijkheden: We bieden mogelijkheden voor individuele wandelingen of groepswandelingen in. Onze wandeltochten zijn geschikt voor iedereen: van groepswandelingen op Kreta, individuele wandelingen op Kreta tot 50+ wandelingen op Kreta. Maar ook zwaar wandelen op Kreta behoord tot de mogelijkheden. Al onze wandelingen en hikes kunt u boeken in combinatie met accommodatie op Kreta.

Sitemap wandelen op Kreta: Een pagina vol met wandelingen op Kreta, er zijn onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. U kunt in de zomer en in de winter wandelen op Kreta.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is. Kalami Kreta Griekenland.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door.

Kalami Kreta Griekenland