Havgas kloof Lassithi Kreta

Havgas kloof Lassithi Kreta – Havgas kloof & canyon Lassithi, Kreta: Een bijzondere wandeling door de canyon van Havgas in Lassithi, niet te verwarren met de gelijknamige kloof Havgas bij het dorp Kalamafka. Deze kloof heeft een rivier met smeltwater van het plateau Katharos. Er komen maar weinig wandelaars. Dit is eigenlijk vreemd, want dit is een prachtige canyon met bijzondere uitzichten en mooie natuur. Het is geen gemakkelijke wandeling, maar wel goed te doen als u een ervaren wandelaar bent.

Laatste update: 10.08.20: Havgas kloof Lassithi Kreta – Havgas kloof & canyon Lassithi Kreta – canyon van Havgas in Lassithi – Katharos plateau Lassithi – ronde rotsblok van Havgas


Er is geen gemarkeerd wandelpad, u volgt de rivier. De rivier staat vanaf eind mei droog, maar van december tot het voorjaar stoomt er water door de kloof. Dit is helder drinkwater, dat later wordt opgevangen op het plateau van Lassithi in bassins. Als deze bassins vol zijn, wordt het water doorgesluisd naar het stuwmeer van Avdou. Eigenlijk komt de rivier van Havgas uit in de Aposelemis canyon die ongeveer 20 kilometer verder ligt. Zie Aposelemis

Havgas kloof Lassithi Kreta – Canyon op Kreta

Canyon op Kreta (Havgas): De canyon is op sommige plaatsen breed en dan weer heel smal. De canyon is gelegen tussen de bergen van Katharios Lakkos (1200 meter) en Kefala (1270 meter). De lengte van de kloof is ongeveer 4 kilometer. De kloof begint bij het kleine zoetwatermeer op Lassithi, vlakbij Agios Georgios en Agios Konstantinos. ’s Ochtends vroeg is het uitzicht over dit zoetwatermeer prachtig.

Natuur in de Havgas kloof & canyon: U ziet veel vogels in de kloof. Omdat er niet veel mensen komen is het pad in het voorjaar begroeid met veel bloemen en planten. Zelfs vroeg in de winter ziet u al prachtige bloemen. Er groeit hoog in de bergen diktamos, waar de beroemde Kretenzer bergthee van wordt gemaakt.

Ronde rotsblok van Havgas: Een unieke steen, die rond uitgesleten is door het water wat er langs stroomt. Een ronde steen die veel water tegenhoudt, waardoor het er aan alle kanten langs stroomt. Het is net alsof deze bijzondere steen er neergelegd is. Bij de ronde rotsblok stopt de wandeling dan ook, in de winter en voorjaar is er teveel water en is het te hoog om overheen te klimmen. Dit punt heet Neraidokolympos, u wandelt hier weer terug.

Watervallen op Kreta (Havgas): Onderweg ziet u veel grote watervallen. Voor de rotsblok is het een klimpartij van ongeveer 22 meter om over 3 kleinere watervallen te komen. In de winter is natte kleding onvermijdelijk. Het is hier niet ongevaarlijk als u het gebied nooit bezocht heeft, dus wees voorzichtig!

Wandelen door Havgas kloof Lassithi Kreta: Deze wandeling is met vertrek vanaf Agios Konstantinos ongeveer 8-10 kilometer heen en terug. De wandeling door de kloof begint bij de waterbassins. Onderweg moet u een aantal hekken voor de schapen en geiten opendoen, doe deze altijd weer dicht, zodat de schapen en geiten in hun gebied blijven. Ga niet verder wandelen waar het niet kan!

Havgas kloof Lassithi Kreta – Lassithi plateau op Kreta

Wandelen op Lassithi Kreta: Het mooie groene plateau van Lassithi is het hele jaar door toegankelijk voor de mooiste en verrassendste wandelingen op Kreta. U kunt na de kloof over het prachtige Lassithi plateau doorwandelen. Het plateau is een landbouwgebied met veel dorpen omringd door het mooie Dikti gebergte. Er zijn veel wandelingen mogelijk in dit gebied.

Meerdaagse wandelingen beschrijving: Hier geven we u meer informatie over al onze meerdaagse wandelingen op Kreta. De Havgas kloof Lassithi Kreta staat ook hier in het programma.

Sitemap wandelen op Kreta: Een pagina vol met wandelingen op Kreta, er zijn onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. U kunt in de zomer en in de winter wandelen op Kreta.

Fotoboek over wandelen op Kreta en Havgas: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

YouTube wandelfilms over Kreta en Havgas: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn in de zomer en winter gemaakt. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden op Kreta. We plaatsen hier zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is. Havgas kloof Lassithi Kreta.

canyon-walking-on-crete---george-on-crete-greece

Havgas kloof en canyon op Kreta: Klik hierboven voor de film op YouTube Zorbas Island.

Havgas kloof Lassithi Kreta