Aposelemis canyon Kreta: Deze canyon is een hike waar we veel moeten klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is adembenemend mooi, een natuur om nooit meer te vergeten. Onderweg kunt u veel schapen en berggeiten tegen komen. Doordat er in de winter water staat in de Aposelemis kloof is het een mooi groen gebied met veel inheemse planten. Halverwege de kloof ziet u een grot. Hier wonen gieren, de vleugels van deze gieren hebben soms een spanwijdte van wel 2 meter.

Aposelemis kloof

Deze wandeling is ongeveer 8-10 kilometer. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden tot 12-17 kilometer. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. Na de regenbuien in de winter is deze kloofwandeling moeilijk te doen. We gaan veel klimmen en dalen over losliggende stenen, maar de kloofwandeling is voor de meeste wandelaars geschikt.

De Aposelemis canyon Kreta: We beginnen deze hike in een dorpje of aan de andere kant van het dorp, afhankelijk van het aantal kilometers dat we gaan wandelen. Het pad langs de rivier Aposelemis is gemaakt door de schaapsherders, hier leven veel geiten en schapen, die u onderweg ook telkens tegen kunt komen. We moeten de ijzeren hekken ook altijd weer goed sluiten, om de kuddes schapen en geiten op hun plek te houden.

Aposelemis canyon Kreta – Beschrijving van de kloofwandeling

De Aposelemis is een rivier met water uit de hooggelegen bergen van de Lassithi hoogvlakte. In de zomermaanden komt de rivier droog te staan. Onderweg vindt u veel bloemen en planten. Aan het begin van de kloof is een plek voor BBQ en picknick. We volgen de rivier helemaal naar beneden. Aan het begin van deze wandeling zien we een oude Venetiaanse boogbrug, waar u niet meer overheen kunt wandelen. Deze Venetiaanse boogbrug geeft aan dat dit vroeger een oude kalderimi was, een verbindingsweg tussen dorpen. De rivierbedding bestaat uit veel stenen en rotsen, u komt hier ook marmer en graniet tegen. Na een stuk gewandeld te hebben, komt u bij een rivierbedding uit, van zwart graniet met mooi wit en grijs marmer.

We wandelen verder omringd door indrukwekkende bruine en grijze rotsen.

We dalen nu langzaam af over uitgesleten rotsen. De steenformaties hebben hier vele kleuren en mooie vormen. Hier kunt u prachtige foto’s maken.

Gieren kloof

Na klimmen en dalen komen we uit bij de rotsen met gieren. Hoog boven ons zitten vele gieren, de vleugels van de gieren hebben een spanwijdte van soms 2,5 meter. U kunt deze gieren hoog boven ons zien zweven. Op deze plek, onder de rotsen met gieren, lunchen we.

Na de lunch in de Aposelemis canyon Kreta: We dalen nu verder af tussen mooie rotsen, waar we later door een stukje uitgeslepen kloof komen. In de kloof ziet u stenen, die door de eeuwen heen helemaal glad geworden zijn door het water. De kloof gaat nu in een kronkel door naar een lager gelegen gebied, waar veel schapen en geiten leven.

Vogels spotten op Kreta

Aan het einde van de kloof is er nog een andere mogelijkheid: we kunnen door lopen naar een groen gebied door waar veel verschillende vogels wonen. Gedurende zomer en winter kunt u hier bijzondere vogels waarnemen. Er zijn hier ook vogels die niet doorvliegen naar Afrika, maar de hele winter op Kreta blijven. U vindt hier ook zoetwatermeertjes vlakbij de zee met veel groen.

Zandsteenformaties: Ook aan het einde van de wandeling ziet u een aantal zandsteenformaties, die vol zitten met fossielen. Mooie zandkleurige rotsen waarin we de geschiedenis van de natuur kunnen lezen.

Foto’s en filmpjes over de Aposelemis kloof

Fotoboek over wandelen op Kreta en Aposelemis: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke (wandel)vakantie.

YouTube (wandel)films over Kreta en Aposelemis: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen en andere excursies gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan excursies. Regelmatig zetten we er wel wat nieuws bij.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: families en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Aposelemis canyon

Excursies: Een pagina vol met vele excursies die u op Kreta kunt ondernemen.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.