Agios Antonius Moni Koudouma wandeling op Kreta: Via een kronkelende off-road weg met mooie uitzichten, kom je in het dorp Agios Ioannis in Zuid-Kreta. Hier begint deze afwisselende wandeling van ongeveer 10 km. Je loopt langs de kust van de Libische Zee door een prachtig bos van pijnbomen. Deze groene bomen steken mooi af tegen de blauwe lucht. Na ongeveer 3 km bereik je Agios Antonios, een kerkje in een grot. In de kerk zit nog een prachtige fresco.

Moni Koudouma wandeling

Via dezelfde weg loop je een stukje terug om vervolgens omhoog te klimmen richting het klooster van Koudoumas. De klim (400 m hoogteverschil) voert je verder door het pijnbomenbos en is goed te doen; niet te steil en een goed pad. Na een afdaling kom je bij het klooster van Koudouma, dat aan de kust ligt. Dit klooster stamt uit de 19e eeuw en is erg goed onderhouden.

Koudouma wandeling

Na een bezoek aan het klooster kun je het pad langs de kust verder volgen naar een 2e grot vol stalagmieten en stalactieten. Ook hier heb je een mooi uitzicht op zee.

De weg terug naar Agios Ioannis is dezelfde weg, maar verveelt niet door de prachtige uitzichten op zee en het pijnbomenbos.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.