Aposelemis Canyon Kreta

Aposelemis Canyon Kreta: Deze canyon is een hike waar we veel moeten klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is adembenemend mooi, een natuur om nooit meer te vergeten. Onderweg komt u veel schapen en berggeiten tegen. Doordat er in de winter water staat in de Aposelemis kloof is het een mooi groen gebied met veel inheemse planten. Halverwege de kloof komt u bij een grot uit. Hier wonen gieren, de vleugels van deze gieren hebben soms een spanwijdte van wel 2 meter.

Laatste update: 25.11.20: Aposelemis Canyon Kreta – Aposelemis kloof Kreta – klimmen en klauteren in kloof op Kreta – kleine kloof wandelen Kreta – Aposelemis rivier op Kreta

 

Aposelemis Kloof: Deze wandeling is ongeveer 8-10 kilometer. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden tot 12-17 kilometer. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. U kunt deze wandeling doen in de zomer en de winter. Alleen na de regenbuien in de winter is deze kloof wandeling moeilijk te doen. We gaan veel klimmen en dalen over losliggende stenen, maar de kloofwandeling is voor de meeste wandelaars geschikt.

Aposelemis Canyon Kreta – Beschrijving van de kloofwandeling

De Aposelemis canyon Kreta: We beginnen deze hike in een dorpje of aan de andere kant van het dorp, afhankelijk van het aantal kilometers die we gaan wandelen. Het pad langs de rivier Aposelemis is gemaakt door de schaapsherders, hier leven veel geiten en schapen, die u onderweg ook telkens tegenkomt. We moeten de ijzeren hekken ook altijd weer goed sluiten, om de kuddes schapen en geiten op hun plek te houden.

De Aposelemis is een rivier met water uit de hooggelegen bergen van Lassithi hoogvlakte. In de zomermaanden komt de rivier droog te staan. Onderweg vindt u veel bloemen en planten. Aan het begin van de kloof is een plek voor BBQ en picknick. We volgen de rivier helemaal naar beneden. Aan het begin van deze wandeling zien we een oude Venetiaanse boogbrug, waar u niet meer overheen kunt wandelen. Deze Venetiaanse boogbrug geeft aan dat dit vroeger een oude kalderimi was, een verbindingsweg tussen dorpen. De rivierbedding bestaat uit veel stenen en rotsen, u komt hier ook marmer en graniet tegen. Na een stuk gewandeld te hebben, komt u bij een rivierbedding uit, van zwart graniet met mooi wit en grijs marmer. Daar zetten we Griekse koffie en nemen we een pauze.

Na de koffie: We wandelen verder omringd door indrukwekkende bruine en grijze rotsen. We komen nu in een bocht waar we een adembenemend uitzicht hebben op de kloof met gieren. We dalen nu langzaam af over uitgesleten rotsen. De steenformaties hebben hier vele kleuren en mooie vormen. Hier kunt u prachtige foto’s maken.

Gieren kloof: Na klimmen en dalen komen we uit bij de rotsen met gieren. Hoog boven ons zitten vele gieren, de vleugels van de gieren hebben een spanwijdte van soms 2,5 meter. U ziet deze gieren hoog boven ons zweven. Op deze plek, onder de rosten met gieren, lunchen we.

Na de lunch in de Aposelemis Canyon Kreta: We dalen nu verder af tussen mooie rotsen, waar we later door een stukje uitgeslepen kloof komen. In de kloof ziet u stenen, die door de eeuwen heen helemaal glad geworden zijn door het water. De kloof gaat nu in een kronkel door naar een lager gelegen gebied, waar veel schapen en geiten leven.

Vogels spotten op Kreta: Aan het einde van de kloof is er nog een andere mogelijkheid: we kunnen door lopen naar een groen gebied door waar veel verschillende vogels wonen. Gedurende zomer en winter kunt u hier bijzondere vogels waarnemen. Er zijn hier ook vogels die niet doorvliegen naar Afrika, maar de hele winter op Kreta blijven. U vindt hier ook zoetwater meertjes vlakbij de zee met veel groen.

Zandsteen formaties: Ook aan het einde van de wandeling ziet u een aantal zandsteen formaties, die vol zitten met fossielen. Mooie zandkleurige rotsen waarin we de geschiedenis van de natuur kunnen lezen.

Aposelemis: Deze wandeling hebben we in ons twee-wekelijks programma. Deze wandeling wordt ook vaak georganiseerd in ons wandelweek programma.

Aposelemis Canyon Kreta – Foto’s en filmpjes over de Aposelemis kloof

Fotoboek over wandelen op Kreta en Aposelemis: Op deze pagina vindt u een overzicht van onze wandelfoto’s. Door de jaren heen zijn het wel veel foto’s geworden en we hopen u een overzicht te geven wat er er allemaal mogelijk is op Kreta voor een leuke wandelvakantie.

Youtube wandelfilms over Kreta en Aposelemis: De laatste jaren hebben we veel filmpjes van het wandelen gemaakt, zodat u kunt zien wat we te bieden hebben op Kreta aan wandelvakanties. Alle filmpjes zijn in de zomer en winter gemaakt. Elke week zetten we er wel wat nieuws bij.

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage van de Aposelemis Canyon Kreta is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is.

Aposelemis Canyon Kreta