Het Griekse eiland Naxos

Het Griekse eiland Naxos: Het grootste eiland van de Griekse Cycladen is Naxos met als hoofdstad Chora, ook wel Naxos Stad. Als u gaat eilandhopppen naar de Griekse Cycladen raden wij aan om voor Naxos iets meer tijd te nemen. Om het eiland te bekijken is het wel handig om een vervoersmiddel te hebben, want het eiland is redelijk groot. Naxos is een combinatie van prachtige fijne zandstranden, met vruchtbare dalen en bergachtige schoonheid. Of u er komt om te genieten van mooie stranden, wat meer wilt leren van de beschaving en geschiedenis of een actieve vakantie op het Griekse eiland Naxos wilt, het eiland is een populaire bestemming voor allerlei interesses.

Wat te doen op het Griekse eiland Naxos: Een rit rond het centrale deel van het eiland brengt u naar traditionele dorpen en interessante historische plaatsen. Het bekijken van oude ruïnes en middeleeuwse structuren, van de beroemde Portara naar de oude tempel van Dimitra en het middeleeuwse Venetiaanse Kasteel, te vinden in het oude stadsdeel van de hoofdstad, bevelen we zeker aan. Verder nodigen de lange stranden en het kristalheldere zeewater uit om er een dag door te brengen. En voor de wandelaars is een wandeling naar de top van de berg Zas (ruim 1000 meter) via de vele wandelpaden zeker de moeite waard. Als u vertrekt van het dorp Filioti op Naxos komt u halverwege een grot tegen met stalagmieten en stalactieten.

De handel is voor Naxos belangrijk sinds de oudheid: De Griekse historicus Herodotus (circa 500 v.Chr.) beschrijft Naxos als de meest welvarende van de Griekse eilanden. In feite domineerde Naxos ook de handel in de Cycladen in de 8e en 7e eeuw voor Christus. Veel producten uit Naxos waren al bekend in de oudheid, zoals het marmer van Naxos, de Amaril (fijnkorrelig gesteente) en wijn. Het was een van de eerste Griekse eilanden waar met marmer werd gewerkt en het marmer werd vooral geëxporteerd naar het Minoïsch Kreta. Het eiland is nu nog steeds een dominante economische speler in de Cycladen, mede dankzij deze producten.

De meest bekend mythe over Naxos: Volgens een mythe zou de Atheense koningszoon Theseus op bevel van de goden zijn geliefde Ariadne, godin van de vruchtbaarheid, op Naxos hebben achtergelaten. En dat terwijl zij hem op Kreta uit het labyrint had weten te redden door middel van een kluwen wol. Het ongelukkige meisje werd opgemerkt door de god van de wijn Dionysus, die zich over haar ontfermde en haar minnaar werd. De vruchtbaarheid van het eiland wordt gecrediteerd aan hun samenkomen.

Eilandhoppen naar de Griekse Cycladen: Een week vakantie op Kreta is leuk om te combineren met eilandhoppen naar de Griekse Cycladen. Het Griekse eiland Naxos behoort tot de eilandengroep de Cycladen. Het is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen en prachtig om eens te bezoeken. Als u gaat eilandhoppen in Griekenland, vaart u vanaf Kreta bijvoorbeeld eerst naar Santorini en vervolgens kunt u vanuit Santorini naar Naxos varen. De Griekse eilanden Paros en Amorgos staan misschien ook nog op uw wensenlijstje.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.