Makkelijke wandelingen Griekenland

Makkelijke wandelingen Griekenland: Beschrijving van verschillende makkelijke wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie in Griekenland. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen.

Makkelijke wandelingen – The amygdala: Vanuit het dorp waar we de wandeling beginnen, lopen we via olijfvelden naar een mooi kerkje. Tijdens het wandelen hebben we prachtig zicht op de verschillende bergen rondom deze vallei. In het voorjaar is nog sneeuw te zien op sommige bergen. De kans is erg groot dat we onderweg een kudde schapen tegenkomen. Via twee typisch Kretenzer dorpen lopen we weer terug door de olijfvelden en steken we een riviertje over om weer in het eerste dorp uit te komen.

A walk with a view: We beginnen de wandeling in een van de oudste dorpen uit de omgeving, gesticht in de Byzantijnse tijd. Vanuit het dorp vervolgen we onze weg door de velden met prachtige uitzichten over de vallei. We zien regelmatig de zee en Dia eiland liggen. Via de olijfvelden en wijngaarden, met zicht op de Juchta berg en op Psiloritis, de hoogste berg van Kreta met 7 maanden per jaar een witte top, lopen we naar een tweede dorp. We maken een dorpswandeling door dit dorp en bezoeken een aantal kerkjes. Na de lunch lopen we via een andere route, door de velden, weer terug naar het dorp waar we de wandeling begonnen zijn.

Neraidospilio: De wandeling begint in een dorp in de omgeving. Door de olijfvelden lopen we naar een kerkje. Via een eeuwenoude Romeinse brug, waar in het water vaak schildpadden te zien zijn, lopen we via een verlaten dorp naar een meertje. Bij dit meertje komen volgens de mythologie de elven en feeën samen. We vervolgen onze weg door een kloof, een heel andere omgeving. We moeten wat klimmen en regelmatig een riviertje oversteken. Na de kloof lopen we weer via de velden terug naar ons beginpunt.

Fossielen kloof: Vanuit het dorp dalen we vrij snel af in een kloof. Dit is vrij brede kloof, met vele soorten stenen. Het is net een geologische grabbelton! Met wat geluk zien we schildpadden onderweg. We lopen langs een prachtige zandstenen wand waar vele fossielen in te zien zijn. Nadat we een stuk door de kloof gelopen hebben, lopen we via de olijfvelden, een dorpje en het strand terug naar Zorbas.

The Kalderimi: De naam van het dorp waar we al eerste heen lopen betekent ‘donker’, vanwege de nabijgelegen grot waar we niet zullen komen tijdens deze wandeling. Via een oude kalderimi, waar al honderden jaren mensen hebben gelopen nog voor wij in de auto’s zaten, lopen we door een bamboerivier en door een sinaasappel-/citroengebied naar een kerkje in het dorp. We verlaten het dorp via zandpaden, door olijfvelden, op weg naar de picknick-plek. Na de lunch bij een verscholen kerkje tussen de pijnbomen lopen we langs een droogstaande waterval via landweggetjes naar een eeuwenoud dorpje met eigen waterbron waar de tijd heeft stil gestaan. Vanaf hier lopen we via een andere weg weer terug naar de auto.

The Secret Grave: Via olijfvelden en twee authentieke Kretenzer dorpen klimmen we naar een kerkje uit het jaar 600. Over een bergkam, met prachtige zeegezichten, lopen we naar een verscholen kerkje met verborgen graven. We vervolgen de weg over een kalderimi, langs een schaapsherder om via een pijnbos en bamboelaan in een kloof te komen. Hier komen klautervaardigheden goed van pas! Na een klim- en klauterpartij verlaten we de kloof en lopen via een oude kalderimi en een pittoresk dorp naar ons beginpunt.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.