Hiking op Kreta E4 April

Hiking op Kreta E4 April: Voor 2024 hebben we een geheel nieuwe E4 route samengesteld. We gaan 4 dagen naar Zuid-West Kreta om daar 4 verschillende wandelingen te doen. We verblijven 1 nacht in Azogires en 3 nachten in Sougia. Deze week organiseren we drie keer: in april, mei en oktober.

Wat is een E4 wandelpad eigenlijk? De E4 route, de Europese wandelroute, loopt eigenlijk van Spanje door naar Cyprus. Het hele E4 pad is meer dan 10.000 kilometer lang. Wie denkt dat het pad overal goed is aangegeven is, heeft het mis. Er zijn ook een aantal stukken tijdens de E4 route, die eigenlijk niet zo mooi zijn. Dat geldt ook voor eilanden als Corsica, Cyprus en Kreta.

Nieuwe E4 wandelweek – mei en oktober 2024 en april 2025

E4 Azogires wandelweek: Een E4 van 5 dagen in zuidwest Kreta. Anidri kloof – Azogires – Rodovani – Ancient Lissos – Koustogerako – Omalos Plateau

7 tot en met 10 mei 2024 – E4-wandeling – 14 tot en met 18 oktober 2024 – E4 wandeling

We hebben we een geheel nieuwe E4 route samengesteld. We gaan 5 dagen naar Zuid-West Kreta om daar 5 verschillende wandelingen te doen. We verblijven 1 nacht in Azogires en 3 nachten in Sougia. Deze week organiseren we drie keer: in april, mei en oktober.

Vanaf elke locatie hebben we geheel nieuwe wandelingen! Ook al ben je eerder mee geweest naar Sougia, het zijn compleet nieuwe wandelingen. Elke wandeldag is voor iedereen toegankelijk en heeft verschillende mogelijkheden qua aantal kilometers en hoogtemeters. De wandelingen zijn in de vorm van een klaverblad, dus het is heel goed mogelijk om meer of minder kilometers te lopen.

Overzicht van de wandelweek in April 2024

18 april 2024 laatste wandeldag.

16 kilometer Azogires naar Paleochora –E4 Azogires wandelweek: Een E4 van 4 dagen in zuidwest Kreta. Anidri kloof – Azogires – Rodovani – Ancient Lissos – Koustogerako – Omalos Plateau

E4 Azogires: Zuidwest Kreta. Anidri kloof – Azogires

17 april 2024 E4 Azogires wandelweek: Een E4 van 4 dagen in zuidwest Kreta. Anidri kloof – Azogires

16 april 2024 Sougia naar Lissos – 2de dag

Lissos kloof en Antiek Lissos: Na het ontbijt in Sougia begint de wandeling via het haventje naar de Lissos kloof. Een prachtige kloof met mooie rotswanden in diverse kleuren. Na de kloof wandelen we omhoog naar het plateau, waar we al snel uitzicht hebben op het antieke Lissos. Het pad is ouder dan 2.000 jaar, de sporen van het verleden zijn nog goed zichtbaar. In Lissos maken we zelf een simpele lunch klaar. Lissos is alleen te voet bereikbaar of per kleine boot. U vindt hieronder nog meer archeologische informatie over Lissos.

De archeologische opgravingen van Lissos

Lissos was een belangrijke stad op Kreta tussen de 4e eeuw voor Christus tot de 7e en 9e eeuw na Christus. Lissos werd verlaten door haar bewoners na een enorme aardbeving. Als u vanaf de Lissos kloof aan komt lopen, heeft u een prachtig beeld hoe Lissos er eeuwen geleden uit had moeten gezien. Er zijn nog stenen huisjes uit de Romeinse tijd waar u gewoon omheen kunt wandelen. Deze stenen huisjes zijn nog altijd mooi intact gebleven. U vindt onderweg naar het strand diverse archeologische opgravingen, zoals een Romeinse begraafplaats en zuilen uit de Romeinse tijd. U kunt ook de oude tempel van Asklipios bezoeken, waar mensen vroeger in grote getalen naartoe kwamen vanwege de helende werking van het water. In de tempel van Lissos is er nog de mozaïekvloer bewaard gebleven. Tevens werd de Griekse godin Diktina hier aanbeden.

Wandelen en hiking in Souga Lissos

De E4 wandelen op Kreta: De E4 gaat op Kreta van West-Kreta naar Oost-Kreta of omgekeerd. Het E4 pad gaat van Zakros naar Chrisoskalitisa (Elafonissi). De E4 route is dus te volgen over het hele eiland. Maar pas op: De E4 borden zijn recentelijk allemaal weer bijgewerkt, maar niet altijd goed zichtbaar! De E4 route op Kreta is niet altijd makkelijk, er zijn vaak flinke dalingen en stijgingen! De mooiste E4 wandelingen op Kreta beschrijven we op deze pagina.

16 April 2024 wandelen rond Lissos – zuid Kreta

Deliana – Hiking op Kreta E4 April – 15 april 2024

Deliana kloof: Een rondwandeling, na de kloof rechts naar de dorp Deliana. Totaal 12 kilometer. Het pad is het hele jaar door geopend.

Deliana – De eerste dag van de wandelweek op de E4

Dag 1 in Vouvas – Chania

Deliana kloof centraal Chania

Heerlijke eerst wandeldag.

hike op de E4 op dag 1

Ook nog een verjaardag…. heerlijk in Sougia

Vanaf elke locatie hebben we geheel nieuwe wandelingen! Ook al ben je eerder mee geweest naar Sougia, het zijn compleet nieuwe wandelingen. Elke wandeldag is voor iedereen toegankelijk en heeft verschillende mogelijkheden qua aantal kilometers en hoogtemeters. De wandelingen zijn in de vorm van een klaverblad, dus het is heel goed mogelijk om meer of minder kilometers te lopen.

Overzicht wandelvakanties Kreta: Deze pagina vol met wandelingen op Kreta, toont u de onbegrensde mogelijkheden voor wandelaars op Kreta. We beschikken over wandelroutes die u zelf kunt bewandelen, maar wij bieden ook wandeltochten op Kreta met een gids. De fotoboeken en de films geven u een goede indruk over het individueel wandelen, groepswandelingen en de kloven. Alhoewel we ons op de onbekende en zelf uitgezette routes concentreren, kunt u bij ons, op verzoek, wel degelijk terecht voor de bekende kloven zoals Samaria en Imbros.

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com