Pottenbakkerij op Kreta Griekenland: Pottenbakken & cultuur op Kreta. We bezoeken pottenbakkers tijdens excursies op Kreta, u kunt ook deelnemen aan workshops pottenbakken op Kreta. Bij elke pottenbakker kunt u ook potten, divers aardewerk en kunst kopen. Terracotta potten op Kreta uit Thrapsano, workshops pottenbakken in Anopoli.

Pottenbakkerij op Kreta – In de Oudheid werden er al potten van aardewerk gebruikt

Pottenbakkers & keramiek op Kreta: Voordat we plastic flessen gebruikten voor bijvoorbeeld water, was alles op Kreta van keramiek gemaakt. Soms vindt u tijdens snorkelen weleens een stuk van een oude kruik in de zee. Niet alles wat u vindt komt uit de tijd van Knossos. Tot 50 jaar geleden werd deze kruik gebruikt voor bijvoorbeeld water, net zoals wij nu ons plastic flesje water weggooien. Een visser die een kapotte waterkruik bij zich had, gooide die ook in zee als de waterkruik gebroken was. U mag overigens in Griekenland niets van de zeebodem meenemen. Al in de Minoïsche tijd werden er op Kreta potten gemaakt. Deze werden gebruikt voor water, olijfolie, granen etc. Op Knossos staan een paar voorbeelden van de oude Kretenzer kunst. De potten werden in allerlei soorten en maten gemaakt. Er wordt nog steeds dagelijks aardewerk en keramiek op Kreta gemaakt.

Pottenbakkerij op Kreta – Niet ver van Zorbas Island vandaan is een pottenbakker in Anopoli

Pottenbakkerij Anopoli (Yiannis): Een mooie opgezette pottenbakkersfabriek. Een deel van de ruimte is de fabriek, waar dagelijks aardewerk wordt gedraaid en gebakken. Al het aardewerk wordt ook handbeschilderd. Het is indrukwekkend hoe de pottenbakker heel snel de potten maakt. Of het nu een vaas, of een servetten houder is, binnen een paar tellen is het klaar om te drogen. Naast de pottenbakkerij is er de expositieruimte. Hier kunt u alles wat Yiannis maakt bekijken en eventueel kopen.

De prijzen zijn er echt goed! U kunt hier mooie potten kopen, maar ook andere kunstvoorwerpen, die ze zelf maken. U kunt er zelfs in opdracht dingen laten maken. Wij hebben uit deze fabriek prachtige wijnkaraffen. Als u hier in de winter komt is het er nog drukker, dan wordt alles zelf geschilderd en ontworpen; allemaal naar oud Kretens model. U kunt hier wel een paar uur plezier beleven. De pottenbakkerij is elke dag geopend, behalve op zondag. De koffie staat er elke dag klaar.

Pottenbakkerij op Kreta – Met een excursie naar een pottenbakker is leuk voor iedereen

Kinderen & pottenbakken op Kreta: Een leuk en creatief uitstapje met de kinderen naar de pottenbakkerij. Kinderen kunnen ook de eigen potje maken of iets kleien, wat daarna in de oven gaat. Heeft u een dag geen zin in het strand of is het een dag minder mooi weer, dan is dit een prima uitstapje. U kunt daarna ook een bezoek brengen aan het dorp Anopoli of het waterpark “Watercity”, het ligt allemaal dicht bij elkaar. Ook een leuk alternatief is een bezoek een de pottenbakker en het Aquarium in Gournes.

Excursie pottenbakkerij Kreta: Een workshop pottenbakken of een ochtend naar de pottenbakkerij is een leuke excursie. In de pottenbakkerij laten ze u zelf ook iets maken, zoals een pot of een wijnbeker, u kunt het zelf beslissen. Daarna moet het drogen en wordt het afgebakken. Natuurlijk kunt u dit mee naar huis nemen. Na een demonstratie over pottenbakken, bezoeken we de winkel en drinken we er koffie. U kunt ook makkelijk zelf naar de pottenbakkerij gaan. Vanuit Kokkini Hani rijdt u richting het dorp Anopoli, onderweg ziet u borden staan naar de pottenbakkerij.

Pottenbakkerij Trapsano, Kreta: In het dorp Thrapsano kunt u terecht voor de grotere potten. Deze grote terracotta potten worden naar hetzelfde model gemaakt als 5000 jaar geleden. Ze maken hier zelfs terracotta potten met een hoogte van 1.20m. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe deze in ringen worden opgebouwd. We maken hier regelmatig een stop om even te kijken in de fabriek. Wilt u een grote terracotta pot mee naar huis nemen? Dat kan! Er is een transport mogelijk naar veel landen. Voor de prijzen hoeft u het niet te laten.

Combinatie onbekend Kreta & pottenbakkerij op Kreta: U kunt een bezoek aan een pottenbakkerij ook prima combineren met een excursie door onbekend Kreta. Deze tour is mogelijk met een bezoek aan de pottenbakkerijen van Anopoli en Thrapsano. U kunt dit natuurlijk ook zelf doen.

Kookcursus op Kreta & workshop pottenbakkerijWe combineren vaak een workshop koken met een bezoek aan de pottenbakkers van Anopoli en Thrapsano. We bezoeken de pottenbakkerij meestal in de ochtend, maar op verzoek kunnen we meer workshops voor u organiseren.

Nieuws: Voor dagelijks nieuws over excursies en pottenbakken op Kreta. We plaatsen hier zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijkplezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies, die u op Kreta kunt ondernemen. Zomer en winter uitstapjes op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is. Pottenbakkerij op Kreta Griekenland.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.