Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland

Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland: Zomervakantie op Kreta: Op deze pagina vindt u een activiteitenprogramma voor de schoolvakantie in het voorjaar, zomer en najaar op Kreta. Programma Zorbas Island zomer: Soms staat er een dag 2 keer op de lijst, wat komt door ons tweeweekse programma.

Laatste update: 03.12.20: Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland – zomervakantie op Kreta 2021 – activiteitenprogramma voor de schoolvakantie op Kreta – programma Zorbas Island in de zomer 

 

Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland – Familieprogramma Kreta –  Zorbas Island zomer

Er zijn actieve wekelijkse en twee wekelijkse activiteiten. Zomer, winter activiteitenprogramma voor het hele jaar vakantie. Bij voorreserveringen gaan alle excursies altijd door. Als u meer informatie wilt hebben over onze wekelijkse excursies, kunt u ons mailen. We hebben ook aanbiedingen voor wekelijkse excursies in combinatie met verblijf op Kreta. Er zijn ook excursies die om de week zijn. Hieronder, alle mogelijkheden. Actieve vakanties op Kreta.

Soms staat een dag 2 keer op deze lijst wat komt door ons tweeweekse programma.

Maandag: Onbekend Kreta (dorpstoer, aanvang 10.00 uur): Onbekende gebieden in centraal Kreta. We beschikken over meerdere unieke routes. We laten dorpen en de Kretenzer cultuur zien in de bergen; dit zijn plekken waar u zelf nooit komt. Tijdens deze excursie stoppen we regelmatig om kleine dorpswandelingen te maken, we bezoeken een pottenbakkerij, kerken en kloosters. We gaan koffie drinken in een dorpskafenion (koffiehuis) en lunchen in een lokale kantina. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken, u ziet ook veel natuur en leert de lokale bevolking en cultuur kennen.

Maandag: Puzzeltour op Kreta – Geocaching op Kreta – gps spoorzoeken op Kreta: Een avontuurlijke puzzel tour voor iedereen! Een leuke dag op Kreta, of je nu in een familie auto met 9 personen de puzzeltour doet of samen in een Fiat Panda! We maken een paar teams die elkaar deze dag regelmatig tegen komen. Elk team krijgt dezelfde vragen en dezelfde missie: ontdek Kreta met een puzzel. De puzzeltour heeft vragen over mythologie, geschiedenis, natuur, geologie, etc. Deze puzzeltour op Kreta is uitgezet in een prachtig gebied, zodat u onderweg veel ziet, maar u heeft ook genoeg te doen, zoals navigatie, geocaches zoeken, puzzelvragen beantwoorden en avontuur!

Dinsdag: Buiten koken op Kreta: Om het koken in de buitenlucht een geweldige ervaring te laten zijn, kiezen we ieder jaar voor onze kooklessen een geschikte locatie uit. Voor onze kookcursus in Griekenland hebben we dit jaar wel een heel bijzondere kookplek gecreëerd. Zoals velen al wel weten, is dat wij voor onze gerechten alleen onze eigen olijfolie gebruiken. Om een goede kwaliteit olijfolie te kunnen garanderen, hebben wij een eigen olijfboomgaard waar we ieder jaar onze olijven oogsten. Tussen deze prachtige olijfbomen hebben we dit jaar faciliteiten voor het koken gebouwd om zo het buiten koken op Kreta naar een hoger niveau te brengen.

Griekse kookles/wandeling/adventure dag: Deze dag is op 1 locatie, maar u kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. U kunt meedoen aan de workshop Grieks koken, een wandeling in de bergen maken of meedoen aan de adventure outdoor activiteiten. Hieronder vindt u een beschrijving van alle activiteiten:

Koken – wandelen – adventure dag “Agia Ioannis” (aanvang 10.30 uur): Koken bij een klein kerkje in de bergen, het uitzicht vanaf de kookplaats is geweldig. Er zijn genoeg plekken  met schaduw. Hier gaat u Grieks koken met onze kokkin, dit zijn gerechten die u thuis ook kunt maken. U kunt ook lokale Griekse wijn proeven. Wie er wil wandelen, gaat mee naar een andere locatie en komt later terug bij de kookworkshop. De wandeling is ongeveer 6-8 kilometer. Ook zijn er mogelijkheden om de wandeling uit te breiden en terug te lopen naar Zorbas Island (met of zonder GPS).

Adventure mogelijkheden vanaf Agia Ioannis: In dit gebied zijn vele mogelijkheden, na een kleine wandeling komen we uit bij een heuvel, dit is een prima plek voor abseilen en Slackline (balans spellen of bomen parcours). Bij de kooklocatie kunnen we boogschieten en het bomen parcours te klimmen. Ook kunnen we GPS puzzelroutes met geocaches organiseren. Tijdens de lunch proeft u de heerlijke gerechten van de kookworkshop.

Koken – wandelen – adventure dag  “Toupaki” (aanvang 10.30 uur): Koken op een heuvel tussen de bergen. Een unieke plek bij een oud kerkje en een klein authentiek huisje  tussen de dennenbomen. Er zijn hier veel schaduwrijke plekken.  Op deze locatie gaan we koken in een houtoven, een andere kookles dan als eerder omschreven. Ook het kleine huisje gebruiken we, daar is een oude kookplaats waar we op een hout vuurtje Griekse patat bakken in de olijfolie. U kunt ook lokale Griekse wijn proeven. Wandelen: de wandeling door de natuur en de dorpswandeling in de omgeving van Toupaki is prachtig met veel groen en het Kretenzer dorpsleven. Deze wandeling is ongeveer 3-4 kilometer. Deze wandeling is uit te breiden naar 8 tot 12 kilometer. Adventure activiteiten: Slackline games, bomen klimmen met lijnen, tokkelbaan, boogschieten en badminton. We lunchen op de berg van Toupaki.

Woensdag: Snorkelen, vissen, wandelen of strand (aanvang 10.00 uur): Een tour naar een prachtige baai waar u met elke windkracht kunt snorkelen. We hebben snorkelkaarten, waarop u kunt zien wat er op zo’n dag onderwater te zien is. Dit is een mooie rif om bij te snorkelen, maar u kunt hier ook heerlijk vissen. Wilt u een snorkelset of hengel van ons lenen? Laat het ons van tevoren even weten! Wandelen: er is een prachtig wandelgebied vanaf de snorkelplaats voor wandelingen van 5 tot 10 kilometer. Natuurlijk kunt u ook lekker zonnebaden op het strand en zwemmen. We lunchen hier op het strand.

Woensdag: Agio Farango, wandeling door Zuid Kreta met snorkelen (alleen op aanvraag, aanvang 07.00 uur): Een prachtige toer naar Zuid Kreta met de meest adembenemende uitzichten. We maken een heerlijke wandeling door een indrukwekkende kloof, waarna we eindigen op het strand. De wandeling is maar 4 kilometer heen en terug. Hier kunt u fantastisch snorkelen naar grotten onderwater of gewoon een verfrissende duik nemen in de Libische Zee. Vanaf het strand kunt u ook nog een bergwandeling maken naar een verscholen meertje in de rotsen. Hier hebben we voor de klimmer en wandelaar ook nog een leuke rondwandeling. We lunchen op het strand.

Donderdag: Jungle wandeling door de canyons van Skalopatie (aanvang 09.00 uur): Een wandeling door een uniek natuurgebied. De lianen hangen er aan de bomen, het is er zomer en winter groen met veel schaduw, zandstenen formaties en een klein beekje met koud stromend water. Er zijn bij Skalopatie 2 opties: een makkelijker wandeling (ook geschikt voor kinderen) en langere moeilijke wandeling. Voor de langere wandeling maken we na de lunch een tweede groep. De kortere Skalopatie is 5 kilometer wandelen door een makkelijk gebied, we dalen langzaam bergafwaarts. Wie na de lunch terug wil naar het zwembad of strand wordt terug gebracht. Wie verder wil wandelen, kan nog verder wandelen (het totaal van de wandeling is dan 10-12 kilometer). Maar u wordt wel beloond, u ziet tijdens deze wandeling schildpadden in het wild, wanden met fossielen, kerk ruïnes etc. We lunchen in de canyon van Skalopatie.

Donderdag: Gieren kloof pas op voor de gieren! (aanvang 09.00 uur): Deze kloof is een hike waar we veel moeten klimmen en klauteren. Deze kloof is lang geleden gemaakt door de schaapsherders, zij maken hier nog dagelijks gebruik van. De kloof is adembenemend mooi, een natuur om nooit meer te vergeten. Halverwege de kloof komt u bij een grot uit. Hier wonen gieren, de vleugels van deze gieren hebben soms een spanwijdte van wel 2 meter. Deze wandeling is ongeveer 8-10 kilometer. We kunnen deze wandeling ook uitbreiden tot 12 kilometer. Ook zijn er met de GPS mogelijkheden tot 18 kilometer. Goede wandel- of sportschoenen zijn noodzakelijk. Lunch onderweg in de kloof.

Vrijdag: Zorbas boot (aanvang 10.00 uur): Varen met de Zorbas boot naar Sissi met een bezoek aan de baai van Agio Georgios. Hier is een grot in het water, waar u wel naartoe moet zwemmen. Ook kunt u snorkelen en zwemmen vanaf de boot. Er zijn mogelijkheden om te vissen met een kabel achter de boot. De Zorbas boot vaart langs de kust van Kreta, u heeft een prachtig uitzicht over het eiland. Sissi is een klein dorp met een haven, winkeltjes en een mooi palmbaaitje aan de rechterkant. U kunt in Sissi kiezen uit vele restaurantjes of gewoon lekker een giros of souvlaki eten.

Vrijdag: Naar Dia eiland (aanvang 10.00 uur): Op speciaal verzoek kunnen we ook naar  Dia eiland met de Zorbas 2 boot varen.

Vrijdag: Jeepsafari door onbekend Kreta of quadsafari (aanvang 08.00 uur jeepsafari): Een fantastische tour door de binnenlanden van Kreta. Vooral over onverharde wegen voeren we u door ongerepte gebieden die zeer weinig toerisme hebben gezien. Een heerlijk avontuur waarbij u kunt genieten van de mooiste plekjes van het eiland.

Zaterdag: met Zorbas naar Watercity (aanvang 10.00 uur): Het grootste waterpark van Europa biedt de meest unieke glijbanen en zwembaden. Er zijn kosten verbonden aan de transfers van en naar Watercity!

Zaterdag: Markt Heraklion: Een bezoek aan de grote zigeunermarkt in Heraklion. Vraag naar de mogelijkheden!

Zaterdag: Snorkel- en duikles voor kinderen (aanvang: 13.00 uur): Een spannende, maar vooral leuke kennismakingsles voor duiken en snorkelen. Met gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen aan de slag. Door middel van allerlei verschillende spelletjes en oefeningen worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het duiken en snorkelen. Een avontuurlijke en leerzame middag voor kinderen. Onze jongere gasten krijgen snorkelles.

Zaterdag: Zorbas BBQ avond (aanvang: 20.00 uur): Elke zaterdagavond organiseren we een traditionele Griekse BBQ. U kunt naar alle lust eten en proeven van de verschillende gerechten. Zorbas diner is elke dag vanaf 20:30 uur. Zorbas ontbijt is tussen 8:30 – 10:30 uur.

Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland – Diverse andere activiteiten op aanvraag

Nachtvissen op Kreta: Met een vissersboot de zee op om te vissen, alles is aanwezig, van lijnen tot hengels.

Puzzeltocht met de auto: Ook voor deze zomer hebben we weer een spannende puzzeltocht. Plezier voor alle leeftijden. Het leukste is om deze puzzletour te doen met meerdere groepen en huurauto’s.

Voetbalavond op Kreta: Een avond voetballen in een stadion…. elke week.

Sterren en planeten bekijken op Kreta: Voordat we naar het strand gaan geven we een korte uitleg over ons zonnestelsel. Welke planeten en sterren zijn er vandaag te zien vanaf Kreta? Daarna gaan we met de telescoop naar een afgelegen strand in de omgeving, waar we gaan kijken naar sterren en planeten. U zult verbaasd zijn hoeveel er vanaf het strand zichtbaar zijn!

Autoroutes & GPS op Kreta: Een nieuwe manier van de mooiste plaatsen op Kreta ontdekken. Dit jaar kunt u gebruik maken van een map met geplastificeerde kaarten met uitleg over autoroutes op Kreta en GPS routes. Of u nu een halve dag wilt rijden in combinatie met snorkelen, wandelen en strand, of een langere auto tour met natuur, cultuur, geologie, archeologie, dorpen of onbekende gebieden op Kreta, we hebben het allemaal gedetailleerd uitgewerkt. Een aantal autoroutes hebben we al online staan om u een voorbeeld te geven. Tijdens uw vakantie hebben we een grote map met veel verschillende routes, die niet online staan om zo deze routes uniek te houden!

Heraklion, Kreta: Een bezoek aan de hoofdstad van Kreta. Denkt u dat Heraklion een stoffige drukke Griekse stad is? Integendeel! Deze stadswandeling laat u bijzondere (nieuwe) plekjes zien, van de markt in Heraklion, musea, kleine straatjes met authentieke winkeltjes tot een bezoek aan Knossos.

Wandeling in de kloof van Sarakina (Zuid-Kreta): Deze wandeling is een echte hike waar u niet droog blijft, u moet een stukje zwemmen! We organiseren ook alternatieve wandelingen op donderdag.

Slackline avontuur! Deze zomer hebben we nieuwe outdoor activiteiten speciaal voor kinderen en jongeren: Slackline, Via Ferrata en veel andere outdoor activiteiten op diverse locaties op Kreta. Of het nu een vlot bouwen is tijdens de beachparty of Via Ferrata, een tokkelbaan en Slackline in de bergen, alles is mogelijk! Op vakantie met je ouders saai? Natuurlijk niet, er is genoeg te doen voor iedereen!

Eco Park Kreta: Een bezoek aan het mooiste ecologische park van Kreta. Het bezoek aan het park combineren we met een korte wandeling op het plateau van Lassithi. Op het ecologische park kunt u vele traditionele ambachten bezichtigen, zoals houtsnijden op Kreta, pottenbakken op Kreta, rakifabriek met distillatie van raki, honing maken, weefgetouwen, oude fotogalerij van Kreta’s bekendste ambachten, wax fabriekje, kaarsen en een kruidenzolder met alle natuurlijke kruiden die voorkomen op Kreta. Er is ook een boerderij met alle beesten die u op Kreta kunt tegenkomen. Deze excursie is inclusief transfer, koffie en lunch op de binnenplaats van het Eco park. We bieden ook mogelijkheden om hier te overnachten (alleen op verzoek).

Pottenbakkers wandeling: Een excursie door een Grieks dorpje in centraal Kreta. Er wordt u veel uitleg gegeven over de natuur & cultuur van Kreta. Onderweg bezoeken we een oud klooster. De totale afstand van deze wandeling is 5 kilometer. In de middag gaan we naar een Griekse pottenbakker. Hier leert u zelf met klei boetseren. U kunt uw eigen creatie (zoals bv een vaas, schaal of kandelaar) maken en die ook later mee naar huis nemen. De kinderen kunnen onbeperkt knutselen en kleien aan een lange tafel. Deze excursie is inclusief transfer en BBQ lunch.

(Kinderen Zomer) “De Zorbas Vossenjacht”: We vertrekken in groepjes naar een van de engste gebieden van Kreta! Een dropping met verschillende opdrachten, alleen voor wie het aandurft! De vossenjacht is 4 kilometer, we vertrekken om 21.15 uur.

Beach games & adventure dag voor het hele gezin (aanvang: 11.00 uur): Een actieve dag op Kreta voor jong en oud: barbecue op het strand, beach voetballen, tennissen & beach volleyballen, snorkelen, kano race, body board race, touwtrekken.

Actief op het strand van Kreta: Voor veel mensen is een perfecte zomerse dag in Griekenland niet compleet zonder zon, zee en strand. Maar dagen achtereen alleen maar een boek lezen en soms de zee inspringen, wordt wel een beetje saai. Hoogste tijd dus om actief op het strand bezig te zijn. Tijdens de zomervakantie op Kreta organiseren we iedere week een beachparty. Denk daarbij aan sporten op het strand en in het water. Jong en oud doen hieraan mee, laat de waterpret maar beginnen. Niets is zo leuk om bijvoorbeeld die kanorace van je vader te winnen!

Meerdaagse wandelingen op Kreta: Zware wandelingen (50 kilometer) 2-8 dagen wandelen op Kreta: we bieden een wandeling aan over de oude Griekse ezelpaden. Overnachten in de natuur. Wandelweek

Scootertour op Kreta: U kunt met ons samen op scooter tour door Kreta gaan, maar we beschikken ook over verschillende routes die u zelf kunt ondernemen.

Jeepsafari door onbekend Kreta of quadsafari: Een fantastische tour door de binnenlanden van Kreta. Vooral over onverharde wegen voeren we u door ongerepte gebieden die zeer weinig toerisme hebben gezien. Een heerlijk avontuur waarbij u kunt genieten van de mooiste plekjes van het eiland.

In de zomermaanden (kinderseizoen) organiseren we tevens puzzeltochten in de bergen, nachtelijke dropping, speurtocht, zwemwedstrijden, strandfeest met BBQ en watersportmiddag. Voor meer informatie over een kindvriendelijke vakantie op Kreta klik verder: actieve kindervakantie op Kreta.

Sitemap appartementen: Op deze pagina vindt u de beschrijving van onze appartementen en de vakantiewoningen.

Sitemap excursie: Deze pagina biedt u veel informatie over excursies, die wij organiseren tijdens uw vakantie op Kreta.

Nieuws en dagelijkse uploads: Op Kreta vandaag vindt u allereerst de laatste foto’s en Kreta nieuws, zomervakantie programma voor Kreta Griekenland.

Zomervakantie programma voor Kreta Griekenland