Snorkelen op Kreta Griekenland

Snorkelen op Kreta Griekenland: We bieden meerdere mogelijkheden voor snorkelen op Kreta Griekenland: U kunt zelf gaan snorkelen, er zijn voldoende leuke locaties in de omgeving. We bieden ook snorkellessen aan via de duikschool. U kunt met ons gaan snorkelen met speedboot naar verlaten stranden of snorkelen met de boot naar Dia eiland. Tijdens onze beachparty kunt u ook met ons snorkelen vanaf het strand. Bovendien bieden wij u in Zuid-oost Kreta een prachtige snorkelexcursie aan.

Laatste update: 25.11.20: Snorkelen op Kreta Griekenland – snorkelen in zee bij Kreta – snorkellessen in Griekenland – snorkelexcursie Kreta Griekenland – snorkelen in de Middellandse Zee

 

Snorkelvakantie op Kreta Griekenland: We organiseren elke zomer snorkelexcursies met snorkelles bij een duikschool. We bieden diverse opties gedurende het hele jaar voor een snorkelvakantie op Kreta. U kunt met ons gaan snorkelen op verschillende locaties op Kreta.

Snorkelen op Kreta Griekenland – Een dag snorkelen of een hele week

Snorkelweek op Kreta: We bieden opties om een hele week te snorkelen op verschillende locaties op Kreta. U kunt in 8 dagen snorkelen op verschillende plaatsen: Agio farango in Zuid-Kreta, Chrissi eiland met de boot, bij het strand van Kokkini, Dia eiland, Sissi met de boot of met een speedboot snorkelen met snorkellessen bij de duikschool. Dit snorkel avontuur bij de duikschool brengt u naar verlaten stranden, waar u alleen per boot kunt komen. Als u meer informatie wilt hebben over een snorkelvakantie of snorkelweek op Kreta, mail ons dan gerust voor meer informatie.

Het is verrassend mooi om te gaan snorkelen op Kreta: Kreta biedt een prachtig onderwater landschap met veel verschillende vissen. Elke week organiseren we een snorkel dag. We hebben al het snorkel- en duikmateriaal zelf: maskers, flippers, snorkels, duikschoenen, camera’s, lood, etc. We organiseren deze snorkelexcursie 1 keer per week, bij een mooi rif aan het strand van Kokkini Hani. Deze leuke excursie is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. We hebben ook duikschoenen in een kindermaat. Elke week geven wij een gratis proefles duiken in het zwembad, wij kunnen u dan ook meer snorkel les geven tijdens deze proefles.

Snorkelen op Kreta Griekenland – In de omgeving van Zorbas Island

Snorkelen in de omgeving van uw verblijf op Kreta: Voor de deur van onze accommodatie ligt een prachtig snorkelrifje dat ondiep is. In dit rifje kunt u heerlijk snorkelen. Er zijn ook stenen pieren in het water, waar u krabben, zeepaardjes en schoolvissen kunt zien. Houd er wel rekening dat als er veel golven zijn, snorkelen op deze plaats niet ideaal is. Dan kunt u beter een dag wachten of u gaat een paar stranden verder snorkelen.

In het dorp is een winkel (“Aris in Kokkini Hani Kreta”) waar men van alles verkoopt om te snorkelen. Hier kunt u setjes voor beginners kopen, maar ook voor de ervaren snorkelaar is alles te koop om te snorkelen. Hier vindt u betaalbare spullen van een goede kwaliteit, zoals maskers, schoenen, vinnen, lood, wetsuits, etc. Ook voor benodigdheden om te vissen op Kreta kunt u hier terecht. Verder hebben we ook over watervaste kaarten voor visherkenning. Snorkelen kan een heerlijke en goedkope sport zijn.

Onderwater wetenschapper voor 1 dag op Kreta: In samenwerking met een bioloog, organiseren we een gratis biologisch onderzoekje: het comber hcmr project. U krijgt van ons een kaart, met vele vissen uit de Middellandse zee erop. U kunt tijdens het snorkelen aanvinken op deze kaart wat u ziet, daarna krijgt u toegang om dat via hun website te registreren. Deze kaart kunt u voor al uw snorkel avonturen gebruiken. U helpt hiermee de visstand en vissoorten op Kreta te registreren. Dit project is voor kinderen, maar ook voor volwassenen interessant. Mail ons gerust voor meer informatie.

Snorkelen op Kreta Griekenland – Snorkelexcursies Kreta – bestemmingen voor snorkelen

Snorkelen op Kreta met speedboot en snorkel les: Dit is een leuke excursie die de gehele dag duurt. Het geeft u de mogelijkheid om de flora en fauna van de Middellandse zee te ontdekken. Ook kinderen beleven veel plezier aan het ontdekken van de onderwaterwereld van Kreta. U krijgt een uitgebreide uitleg over de uitrusting en vereiste technieken voor het snorkelen op Kreta. Daarnaast krijgt u een uitleg over de onderwaterwereld van Kreta. We bieden u 2 begeleide snorkel toeren, 1 vanaf de boot en 1 vanaf het strand. De snorkeluitrusting kunt u gehele dag gebruiken. Er wordt voor vervoer gezorgd van uw accommodatie naar de duikbasis.

Snorkeldag bij het duikcentrum: Deze snorkelexcursie begint met een 30-45 minuten durende uitleg, door één van onze instructeurs, over de snorkeluitrusting (vinnen, masker en snorkel). Tevens worden veiligheidsregels, de onderwaterwereld en de techniek om vanaf de oppervlakte zonder veel inspanning te kunnen snorkelen behandeld. Na de uitleg gaat u het snorkelmateriaal in ontvangst nemen: duikpak, snorkels, duikbril, vinnen etc. Daarna gaat u met uw duikmateriaal naar de boot. Neem altijd een plastic tas mee voor spullen die droog moeten blijven. Hierna volgt al snel de eerste begeleide ontdekkingstour door de baai van Kapsis. Deze baai staat vol met palmbomen.

Na de baai van Kapsis gaat de toer verder met de speedboot naar de grotten. Hier gaan we voor anker en beginnen we aan een snorkeltoer van 45-60 minuten onder begeleiding. Als u onderwater mee wilt in de grotten, dan gaat u met een instructeur mee. Als u de grotten liever niet onderwater wilt ontdekken, dan kunt u met een andere instructeur om de grotten heen snorkelen. Daarna treft u de groep aan de andere kant. De grotten zijn adembenemend mooi om te snorkelen. We komen onderwater onder andere mooie steenformaties van lavasteen, planten, zeesterren en vele verschillende zeedieren tegen. Zoals tropische vissen, zee-egels, inktvissen en zeepaardjes.

Na deze snorkel uitstap gaan we terug naar de speedboot. De boot vaart langs mooie rotsformaties naar een Robinson Crusoe strand. Dit strand kunt u alleen via de zee bereiken, u kunt hier over land niet komen. Het is een verlaten strand met hier en daar vissershutjes. We gaan hier op dit onbewoonde eiland barbecueën. We hebben alles bij ons: water, wijn & frisdrank, Griekse salades, vlees en watermeloenen. U kunt op dit strand heerlijk zelfstandig snorkelen, terwijl onze instructeur voor u de barbecue klaarmaakt. Er zijn twee mogelijkheden om te snorkelen vanaf het strand. Aan het einde van de middag vertrekken we moe maar voldaan terug naar de speedboot en we vertrekken naar de duikcentrum. Ook nu varen we weer langs mooie rotsformaties.

Terug op de duikschool, leveren we het duikmateriaal in, nadat we het hebben uitgespoeld in de waterbassins. Daarna zit onze snorkeldag op Kreta erop en gaan we terug naar de accommodatie. U hebt nu aardig wat snorkelervaring opgedaan. Als u wilt, kunt u tijdens uw vakantie ook nog in de omgeving verder gaan met snorkelen. De volgende stap is wellicht een keer te gaan duiken. DSD (Padi) is een duikdag om kennis te maken met duiken.

Snorkelen op Kreta Griekenland – Snorkelen aan de zuidkust van Kreta – bestemmingen voor snorkelen op Kreta

Agio farango snorkelen en wandelen (paradijselijk snorkelgebied) : Dit is een populair uitstapje! Eerst rijden we naar Zuid-Kreta, daar maakt u een wandeling van een 1 uur door de bodem van de kloof, een makkelijke wandeling die iedereen eigenlijk aankan. Dan komt u op het strand, waar het paradijselijk is om te snorkelen. In een baai die een stukje landinwaarts ligt, kunt u altijd snorkelen. De natuur onderwater is er prachtig. U komt onderwater zeesterren en zeebaars tegen, evenals tunnels en kloven. Als u vanaf het water even naar het strand en de bergen kijkt, ziet u hoe mooi het hier is. We hebben deze excursie ruimer omschreven op de volgende pagina, klik gerust door om de mogelijkheden te bekijken: Agio farango.

Snorkelen bij Chrissi eiland: Een prachtig eiland, alsof het aangelegd is voor snorkelaars. De diepblauwe zee, die wel 3 kleuren blauw water laat zien. U gaat met de boot vanaf Ierapetra naar een van de Zuidelijkste eilanden van Europa. Binnen een uurtje varen bent u op Chrissi eiland. Op het eiland zijn 3 verschillende plekken perfect om te snorkelen en u veel plezier onderwater kunt hebben. In sommige baaien liggen prachtige kommen van zandsteen, waar veel vis zit.

Snorkelen op diverse locaties op Kreta: Informatie over een snorkelvakantie op Kreta Griekenland.

Fotoboek snorkelvakanties op Kreta: Klik op deze link voor een foto overzicht van snorkel mogelijkheden op Kreta. Er zijn ontelbaar veel mooie locaties om te snorkelen op Kreta Griekenland.

Proefduik op Kreta: U kunt bij ons na de snorkelmiddag een gratis proefduik met flessen maken in het zwembad. Als u dit leuk vindt, kunt u natuurlijk hierna leren duiken in zee. Deze cursus duiken (1 dag) is een onvergetelijke ervaring.

Onderwaterfotografie op Kreta: We leren u onderwater foto’s maken, die u later als herinnering meekrijgt. Onderwater fotografie is wel wat anders “normale” fotografie en een leuk thema tijdens de snorkelmiddag (Olympus – Nikon – Go-pro).

Duiken op KretaInformatie over een duikcursus van een dag, snorkelen of duiken voor gevorderden bij een professionele duikschool. Openwater duikcursus op Kreta is ook mogelijk.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie eiland van Europa.

Snorkelen op Kreta Griekenland