snorkelen op diverse locaties op Kreta Griekenland

Snorkelen op diverse locaties op Kreta Griekenland 2024: Informatie over een snorkelvakantie in Griekenland. Wij geven u ook persoonlijk leuke tips voor snorkelen op Kreta.

Snorkelen in Elounda: We gaan snorkelen in een prachtige baai bij het schiereiland van Elounda. Hier kan altijd  gesnorkeld kan worden, omdat de baai afgesloten ligt van open zee, dus er is geen stroming of golven. De baai bestaat uit twee delen, links ligt een steenrif van diverse platen, waartussen u veel soorten vissen zult zien.

Snorkelen Elounda

Tussen de rotsen onder water zijn kleine kloven ontstaan. Regelmatig zien we aan het einde van deze rotswand grote zeeschildpadden. Deze grote zeeschildpadden heten Caretta Caretta, soms zijn deze zeeschildpadden wel 80 tot 100 centimeter. Men denkt vaak dat deze zeeschildpadden langzaam zijn, maar ze zwemmen heel snel.

Rechts van dit rif ligt ook een groot tapijt van zeegras.  Als u hierboven snorkelt, ziet u verschillende soorten vissen onder u, die tussen het zeegras leven. Aan de rechterkant van de baai is het heerlijk om relaxt langs de lavaformaties te snorkelen. Tussen de kieren van de rotsen treft u regelmatig octopussen. Deze inktvissen zitten altijd verstopt in een hol. Langs deze rotswand zien we ook veel kleinere vissen in mooie kleuren.

Strand &  snorkelen in Elounda Kreta

Onze snorkellocatie is vanaf het strand. Het is geen zandstrand, maar daar komen we ook niet voor. Het gaat hier om het snorkelen, maar als u niet wilt snorkelen, kunt u heerlijk op een handdoek zonnen op de rotsachtige plateaus. U kunt hier makkelijk de zee in gaan om te zwemmen. We raden u wel aan om waterschoenen aan te doen, om zee-egels in uw voeten te voorkomen!

Wat is er nog meer te doen behalve het snorkelen? We zijn op een afgelegen schiereiland, wat ook een prachtig wandelgebied is. We hebben routekaarten en GPS routes voor wandelingen van 3-10 kilometer op het schiereiland.

Vissen bij het schiereiland (Griekse eilanden)

U kunt ook gaan vissen op het schiereiland. We adviseren u wel om een eindje van de snorkelplek vandaan te gaan vissen. Er zijn prachtige plekken om te vissen op het eiland.

Rubberboten en kano’s op Kreta: We nemen ook rubberboten en kano’s mee om mee te varen en roeien. Ook kunnen we een aantal bodyboards meenemen.

Snorkelen, zwemmen, zonnen, wandelen en vissen op Kreta: Eigenlijk is er voor iedereen wat te doen, dus ook voor degenen die niet van snorkelen houden. We maken koffie en een lunch op de snorkelplek. Dat smaakt nergens zo lekker als aan zee! Aan het eind van de snorkeldag rijden we terug door het Kretenzer binnenland langs oude dorpjes. We rijden ook een stuk langs de Mirabella baai met onvergetelijke uitzichten.

Snorkeldag op Kreta op 2 locaties

Deze dag is echt geschikt voor fanatieke snorkelaars. We hebben twee snorkellocaties uitgezocht, waar u heerlijk kunt snorkelen. De eerste snorkellocatie is bij een groot rif met een natuurlijk zwembad in het midden. Dit zijn rots- en lavaformaties. Buiten de binnenkom moet u wel oppassen voor golfslag, als u dicht langs het rif zwemt. In het najaar en de winter treft u hier grote groepen tonijnen. Op deze plek ziet u veel kleurrijke vissen en planten onder water.

Het is prachtig om rond het grote rif te snorkelen. U ziet overal luchtbellen uit de grond komen, met een koude straal van zoet water, wat in zee bubbelt. Langs het rif zijn er veel tunneltjes, waar u mooi door kunt kijken langs lange banen op van lavaformaties. Bij deze snorkellocatie is een zandstrand, waar u kunt zonnen en zwemmen. U kunt hier ook op mooie plekken vissen.

Op naar 2de  snorkellocatie diezelfde dag

Bij deze tweede snorkelbaai heeft u geen last van golfslag; we kunnen hier altijd snorkelen. Dit is een baai met mooie zandsteenformaties. Het is wel even klauteren voor we beneden zijn (25 meter), maar dan komen we bij een prachtig zandstrand. Vanaf het zandstrand beginnen we met snorkelen. Langs de zandstenen rotsen snorkelen we naar een grot. U kunt deze grot makkelijk in zwemmen. Vanuit de grot kunt u geweldig foto’s maken, wij hebben onze onderwater camera’s altijd bij ons. In de grot staat een heerlijke deining, u kunt gewoon op de vloer zitten.

Na de grot zwemmen we verder langs de rotsen naar een klein eilandje. Tussen het eiland ligt een kloof onder water: daar snorkelen we doorheen. U ziet veel mooie kleuren op de rotswanden. Na het snorkelen rond het eiland rusten we hier even uit. Daarna snorkelen we terug langs de andere kant van dit kleine eilandje. Deze snorkeldag geschikt voor iedereen, ook voor minder ervaren snorkelaars. U kunt tijdens deze dag ook lekker zonnen, zwemmen of vissen. We maken koffie en een lunch op het strand.

Aanvullende informatie

Onderwatercamera’s: Wij nemen altijd onze onderwater camera’s mee. U krijgt de foto’s van uw snorkelexcursie van ons op USB. Alle foto’s op deze pagina’s zijn door ons zelf gemaakt.

Tips voor snorkelen op Kreta: Snorkelen is een relaxte manier om de wereld onderwater te ontdekken. De meeste mensen snorkelen te snel, maar om veel onder water te ontdekken, kunt u het beste heel relaxed snorkelen. U ziet het meeste onderwater als u rustig langs de riffen snorkelt.

Informatie over snorkelen

Meer informatie over snorkelexcursies op KretaWe bieden meerdere mogelijkheden voor snorkelen op Kreta. U kunt ook zelf gaan snorkelen, er zijn voldoende mogelijkheden in de omgeving. We bieden ook snorkellessen aan via de duikschool. U kunt met ons gaan snorkelen met speedboot naar verlaten stranden of snorkelen met de boot naar Dia eiland. Tijdens onze beach party kunt u ook met ons snorkelen vanaf het strand.

Fotoboek snorkelen en duiken:  Klik op deze link voor een overzicht met foto’s van snorkelen op diverse locaties op Kreta Griekenland. Een pagina met vele snorkelmogelijkheden op Kreta.

Duiken in KretaInformatie over een duikcursus van een dag, snorkelen of duiken voor gevorderden bij een professionele duikschool. Een openwater duikcursus op Kreta is ook mogelijk.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.