Voorjaarsvakantie op Kreta Griekenland

Voorjaarsvakantie op Kreta Griekenland 2024: Het voorjaar op Kreta is prachtig. Er bloeien veel bloemen en kruiden in de bergen en in het voorjaar heeft Kreta een heerlijke temperatuur. Het is lente en voorzichtig halen we wat luchtigere kleding tevoorschijn. De winter is voorbij, dus willen we iedere dag weer lekker naar buiten. De voorjaarsvakantie is net begonnen, maar wat een pech, het regent.

Misschien zou u toch eens moeten overwegen om in de lente op vakantie te gaan. Een voorjaarsvakantie naar Griekenland belooft zonnig weer, een aangename temperatuur en eindelijk de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Voor een vakantie in de lente op Kreta hebben wij een programma samengesteld, waarbij iedereen wel iets leuks kan vinden om te doen.

Het leven op Kreta

Leven op Kreta: Hoe is het leven op Kreta wordt ons vaak gevraagd. Dit is moeilijk uit te leggen als u het zelf nooit heeft meegemaakt. Het is leuker om het te zien, om te ervaren hoe het leven naast het toerisme is. In de bergdorpen zijn de mensen namelijk niet afhankelijk van het toerisme. Hier wordt geleefd van de landbouw en volgens traditie en oude gewoontes. In het dagelijkse leven is het Grieks Orthodoxe geloof erg belangrijk en dat is te zien aan de vele kerken en kloosters op het eiland. Op woensdag laten wij onze gasten wat van dit leven zien en bezoeken onder andere een paar bergdorpjes en een klooster.

Boottocht in de vakantie in Griekenland: Tijdens een week vakantie op Kreta in de lente hoort natuurlijk ook een boottocht met de Zorbas boot. Het is een ontspannen manier om een actieve week vakantie af te sluiten. Met de wind in haren varen we langs de kust op in oostelijke richting. De boot legt aan in de baai van Agios Georgios bij Chersonissos waar u kunt zwemmen en snorkelen. Spring vanaf de boot in het verfrissende water van de Middellandse Zee, zwem naar de grot in zee en bewonder de prachtige onderwaterwereld.

Fietsen in het voorjaar

Fietstour op Kreta: Maandag zullen we ook met een paar gasten gaan fietsen. In het voorjaar is het nog niet te warm om te fietsen op Kreta. Een goede conditie is wel een vereiste, want Kreta heeft een bergachtig landschap. Fietspaden zijn er niet op het Griekse eiland, maar er zijn genoeg wegen die geschikt zijn om met een MTB op Kreta te fietsen. Het landschap achter onze accommodatie kent meer dan genoeg wegen geschikt om te fietsen op een mountainbike. Deze zogenoemde boerenwegen staan niet op de kaart, maar laten u wel de mooiste plekjes van de omgeving zien. Met een mountainbike op Kreta kunt u van dorp naar dorp fietsen of gewoon genieten van het prachtige landschap.

Kloof hike

De kloof van Aposelemis: Maandag, de eerste dag van de voorjaarsvakantie in Griekenland beginnen we met een wandeling door de kloof van Aposelemis. Op slechts enkele kilometers van onze accommodatie ligt deze bijzondere kloof verstopt tussen de bergen. Een aantal jaar geleden stroomde hier een rivier waardoor de rotsen afgesleten zijn en een doorgang is ontstaan. Nu staat deze kloof droog, maar de natuur is er prachtig. De lichtgrijze afgesleten rotsblokken, hoge rotswanden en veel oleanderstruiken met roze bloemen vormen een indrukwekkend beeld. Ook leven hier veel vogels, waaronder gieren die hoog in een rotswand hun nest hebben.

Natuur wandeling

Natuurwandeling bij Anopolis en koken in de buitenlucht: Dinsdag is een dag die verschillende interesses samenbrengt. Een deel van onze gasten gaat koken in de buitenlucht tussen de olijfbomen, terwijl een ander deel gaat wandelen in dezelfde omgeving. Deze natuurwandeling bij Anopolis zal voor velen een aangename verrassing zijn, want op slechts een paar minuten afstand van Kokkini Hani is een prachtig landschap waar u nauwelijks mensen tegen gaat komen. De kookgroep gaat ondertussen aan de slag om lekkere Griekse gerechten voor te bereiden.  Deze zijn klaar rond de tijd dat de wandelgroep aan lunch toe is. Zo eet iedereen gezellig samen in de olijfboomgaard en worden ervaringen uitgewisseld.

Martselo wandelen en zwemmen

Martsalo kloof Kreta: Ieder jaar beloven we onze gasten een bijzondere plek om te snorkelen. Dit jaar in de voorjaarsvakantie op Kreta gaan we op donderdag naar de zuidkust van Kreta. Hier ligt de onbekende kloof van Martsalo. Het ongewone landschap in de kloof wordt vooral gekenmerkt door de Kretenzische dadelpalm die hier groeit. De Martsalo kloof in Zuid-Kreta is een kloof van maar 2 kilometer en eindigt op het Martsalo strand in een afgelegen kleine baai. Doordat deze ingesloten ligt, is het hier ideaal om te gaan snorkelen. Voorafgaand aan deze excursie wandelen en snorkelen, geven we op woensdag wel eerst snorkelinstructies in het zwembad van Zorbas Island.

Actief in het voorjaar

Activiteiten in de voorjaarsvakantie in Griekenland: Een nieuwe week van de voorjaarsvakantie op Kreta is weer begonnen met perfect weer voor buitenactiviteiten. De zon schijnt en er waait een verkoelend briesje vanaf zee. Heerlijk weer dus om op een bedje in de zon te gaan liggen, maar het is zeker ook lekker om het eiland Kreta te gaan ontdekken. Wij organiseren tijdens de voorjaarsvakantie op Kreta verschillende soorten activiteiten, zodat er voor iedereen wel iets leuks is om te doen. U bent niet verplicht om hier aan deel te nemen. Als u liever zelf op pad gaat, geven wij u ook graag de nodige tips mee.

Voorjaar op kreta 2024

In mei op vakantie naar Kreta: Kreta is een geweldige vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft en in de zomer schijnt er de zon altijd. Maar hoe is het eigenlijk in de lente op Kreta? Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in mei begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.