mei vakantie op Kreta Griekenland

Mei vakantie op Kreta Griekenland 2024 – In mei op vakantie naar Kreta: Kreta is een geweldige vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft en in de zomer schijnt er de zon altijd. Maar hoe is het eigenlijk in de lente op Kreta? Het zuidelijk gelegen eiland heeft een mediterraan klimaat en in mei begint normaal gesproken de droge periode die tot het najaar duurt. De meeste dagen is het dan mooi en zelfs zomers weer, maar er kan een bewolkte dag tussen zitten. Er is nog kans op een verdwaalde regenbui voordat de zomer echt onafgebroken regeert. Over het algemeen is het weer prima voor een vakantie vol buitenactiviteiten.

Nieuws voor uw vakantie 2024

Nieuwsbrief Zorbas Island 2024 – Kreta: Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van nieuws voor een vakantie op Kreta in 2024. Droomt u alweer van een heerlijke vakantie in de zon? Met deze nieuwsbrief voor 2024 warmen we u alvast op!

Agenda Zorbas Island  mei vakantie op Kreta Griekenland – Seizoen 2024: Ieder jaar hebben we een uitgebreid excursieprogramma met een aantal vaste excursies en ook weer nieuwe excursies op Kreta. Waarschijnlijk ben je benieuw d welke activiteiten we het komende seizoen bij Zorbas Island organiseren. In deze agenda voor Kreta geven we een overzicht van een aantal activiteiten waarvan we denken dat die je zullen interesseren. Vooral speciale excursies en activiteiten zullen we hier uitlichten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld meerdaagse excursies, zoals kookweken en wandelweken op Kreta. Ook kun je hier meer informatie vinden over nieuwe excursies die we aan ons programma hebben toegevoegd.

Junglewandeling op Kreta

Doordat het afgelopen winter weinig geregend heeft, lijkt de natuur van Kreta dit jaar al behoorlijk uitgedroogd in de lente. Toch zijn er genoeg plekken op het eiland waar water stroomt en de natuur hier profijt van heeft. Niet ver van onze accommodatie is zo’n gebied waar het hele jaar door water stroomt. Het ligt verstopt tussen de bergen en er komen niet veel mensen. De natuur is hier zelfs wat verwilderd en heeft veel weg van de jungle. Maandag beginnen we onze actieve week met een tocht door de jungle van Kreta. Geen zorgen, u gaat hier geen gevaarlijke wilde dieren tegenkomen.

Wat eten we vandaag?

U kunt thuis natuurlijk altijd een maaltijd laten bezorgen, maar u kunt ook tijdens uw vakantie op Kreta kookinspiratie opdoen tijdens een kookcursus Grieks koken. U leert dan heerlijke gezonde Griekse gerechten koken, die helemaal niet ingewikkeld zijn. Op dinsdag gaan we met onze gasten in de buitenlucht koken in een olijfboomgaard. Hier groeien nu de olijven, die in de winter geperst gaan worden voor de olijfolie. Deze Extra Virgin olijfolie is de basis van alle gezonde mediterrane gerechten. Andere geheimen van de Griekse keuken geven we u tijdens de kookcursus.

wandelen en snorkelen

snorkelen in Zuid-Kreta: De mooiste plekken voor het snorkelen zijn niet altijd makkelijk te bereiken. De locatie waar we woensdag gaan snorkelen is bijvoorbeeld niet per auto te bereiken. Dat betekent dat we eerst een stukje moet wandelen voordat we op een strand in een afgelegen baai komen, waar het prachtig is om te snorkelen. De wandeling gaat door de nog onbekende Martsalo kloof aan de zuidkust van Kreta. Het ongewone landschap in de kloof wordt vooral gekenmerkt door de Kretenzische dadelpalm die hier groeit. De kloof is ongeveer maar 2 kilometer lang. Voorafgaand aan deze excursie wandelen en snorkelen, geven we op dinsdagmiddag wel eerst snorkelinstructies in het zwembad van Zorbas Island.

Onbekend Kreta

Kreta is een van de populairste vakantieoorden aan de Middellandse zee, maar het heeft veel meer te bieden dan zon, zee en uitgaansgelegenheden. De gemiddelde toerist die voor de eerste keer op Kreta komt, ziet niet veel meer dan het vakantieoord aan de kust en de standaard bezienswaardigheden. Wij doen dit graag anders en daarom laten wij op donderdag onze gasten een ander beeld van het eiland zien, het nog onbekende Kreta. Er zijn bijvoorbeeld veel prachtige bergdorpen op Kreta waar de lokale bevolking nog niet vaak toeristen gezien heeft. Hier is het leven nog eenvoudig en traditioneel en hebben onze gasten het gevoel alsof we terug in de tijd gaan.

Boottocht op Kreta

Een excursie die nooit verveelt, is een dagje met de boot weg. Onze gasten vragen vaak al bij aankomst of we ook een boottocht op Kreta organiseren. Als de weersomstandigheden het toelaten varen we vrijdag met de boot. De Zorbas boot vaart ons naar een baai waar het water rustig is en we voldoende tijd hebben om te snorkelen en te zwemmen vanaf de boot. Kreta heeft een prachtige natuur, ook onder water.

Wandelen door de kloof van Kritsa

Op vrijdag heeft niet iedereen zin om met de boot te varen, dus organiseren we ook nog een wandeling door de Kritsa kloof. Het is een wandeling waar u veel moet klimmen en dalen over stenen en rotsen, het is werkelijk een unieke belevenis. De ingang van de kloof is direct al majestueus, want het lijkt net of de berg in twee delen is gescheurd. Hiermee is er een smalle doorgang gecreëerd met het smalste stuk in deze kloof van maar 90 centimeter breed. De hoge steile rotswanden aan beide kanten zijn imposant. In de kloof groeien platanen, eiken, oleanders en vele typische soorten planten die alleen op Kreta voorkomen.

Het klimaattype op Kreta is volgens de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger een warm zeeklimaat. Dit klimaattype wordt ook meestal omschreven als een mediterraan klimaat of een Middellandse Zeeklimaat. Het Griekse eiland heeft gemiddeld bijna 3000 zonuren per jaar, dus als u in mei op vakantie naar Kreta gaat, kunt u wel rekenen op de warmte van de zon. Het is natuurlijk heerlijk om dan met een goed boek op een bedje in de zon te liggen, maar het is ook leuk om het eiland Kreta te gaan ontdekken. Wij organiseren ook in het voorjaar verschillende soorten activiteiten, zodat er voor iedereen wel iets leuks is om te doen.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.