Knossos Kreta Griekenland 2024: Knossos is het grootste Minoïsche paleiscomplex. Het paleis werd gebouwd rond 2000 voor Christus. Vermoedelijk werd het paleis verwoest door de vulkaanuitbarsting van Santorini, omstreeks 1450 voor Christus. Knossos is opgegraven door de Engelsman Sir Arthur Evans. Helaas heeft hij ook veel fantasie gebruikt met de wederopbouw van Knossos. Het labyrint en de Koningszaal zijn nog geheel intact. Knossos is het hele jaar door geopend. Als u in de winter op vakantie komt op Kreta, kunt u hier in alle rust rondlopen.

Knossos Kreta Griekenland – Knossos is het grootste Minoïsche paleiscomplex – Knossos bezoeken – Knossos Kreta

Kreta Griekenland omschrijving: Kreta is het meest zuidelijke en grootste eiland van Griekenland en heeft een Middellandse Zeeklimaat. Kreta is dusdanig groot dat er voor ieder wat wils te vinden is. Het eiland is verdeeld in vier provincies: Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi. De meest westelijke provincie is Chania. Een prachtige provincie met bekende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Samaria kloof, de stad Chania, de mooie stranden Balos en Elafonisi. Reizend in oostelijke richting volgt de provincie Rethymnon, waarvan zeker de stad Rethymnon de moeite van het bezoeken waard is. Het zijn vooral de pittoreske Venetiaanse haven en het oude Turkse stadsdeel wat de meeste bezoekers aantrekt.

Heraklion en museum bezoeken

Stedentrip naar Heraklion: Een stedentrip in Europa is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Daarbij denkt men vooral aan de meest populaire steden zoals Barcelona, Rome en Parijs. Maar een stedentrip naar Heraklion is zeker ook een echte aanrader. Heraklion is de hoofdstad van Kreta, het meest zuidelijk eiland van Griekenland. Het is een levendige stad waar binnen de stadsmuren haar oude karakter goed bewaard is gebleven. Dankzij het milde klimaat is het zelfs in de winter in Heraklion heerlijk om door de stad te wandelen. Tijdens de warme zomermaanden is het warm in de stad, maar dan kunt u bijvoorbeeld op het heetst van de dag een museum bezoeken.

Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.