Bootexcursies op Kreta Griekenland2018-04-13T15:25:31+00:00

Bootexcursies op Kreta Griekenland

Bootexcursies op Kreta Griekenland: Hier vindt u meer informatie over onze bootexcursies op Kreta Griekenland en ook over zeilexcursies en het huren van een boot. Er zijn veel mogelijkheden om uw vakantie op Kreta ook op het water door te brengen.

Laatste update: 18.11.18: Bootexcursies op Kreta Griekenland – boottocht op Kreta – zeilen Kreta Griekenland – boot huren op Kreta 


Zorbas boot:
 De Zorbas boot is een echte klassieke Griekse vissersboot. Tijdens deze mooie boottrip kunt u ook zwemmen, snorkelen en vissen. Onderweg meren we aan bij leuke haventjes. We geven u graag voor meer informatie over deze dagexcursies met de Zorbas boot.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – De Zorbas boot

Zorbas boottocht naar Sissi en snorkelen: Met de authentieke Zorbas vissersboot vertrekken we vanuit de haven van Chersonissos naar het vissersplaatje Sissi. De boot gaat ook voor anker voor de kust van Agios Georgios, waar u heerlijk kunt zwemmen of  snorkelen. We nemen snorkelsets mee op de boot en als u wilt, kunt u met ons mee snorkelen naar een grot in de zee. Na deze zwempauze varen we verder langs de kustlijn van Kreta naar Sissi. Het vissersdorpje Sissi heeft diverse taverna’s met terras, souvenirswinkeltjes en een strand. Na ongeveer 2 uur vertrekt de Zorbas boot weer terug naar de haven van Chersonissos. De lunch is niet inbegrepen, maar u kunt natuurlijk heerlijk lunchen in één van de taverna’s in Sissi, als u daar zin in heeft.

Fotoboek Zorbas Boot: Een overzicht van de foto’s en video’s die we gemaakt hebben tijdens de vele uitstapjes met de Zorbas boot.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Boottochten met andere boten

Nemo glass bottom boot: Deze leuke excursie voor de hele familie is meerdere keren per week mogelijk. De Nemo boot heeft een platte glazen bodem met een geweldige snelheid. Door de glazen bodem kunt u veel zien van de onderwater wereld rond Kreta. De boottocht begint vanuit de haven van Hersonissos. De Nemo boot vaart naar de Agios Georgios baai, hier gaat de boot voor anker en kunt u zwemmen en snorkelen. Het is heel leuk om te snorkelen naar de kant van de baai, het is niet ver weg. Aan het strand zijn er zandstenen grotjes.  De baai is omringd door prachtige witte zandsteen kliffen. U kunt ook heerlijk zonnen op de Nemo boot. Nadat u heeft gezwommen en gesnorkeld vaart de boot door naar Milatos. De boot vaart langs de kust van Chersonissos, Stalida, Malia en Sissi. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht over Kreta, u kunt zelfs de bergen rond Lassithi zien!

Als u bent aangekomen in Milatos, kunt u aan wal gaan voor een bezoek aan Milatos. Er zijn taverna’s in de haven van Milatos, U kunt het dorp bezoeken of naar het strand gaan. U kunt er ook geweldig vissen en snorkelen. Na anderhalf uur vaart de boot weer verder langs de kust naar het havenplaatsje Sissi. De haven en de baai van Sissi zijn prachtig: helder blauw water met mooie palmbomen. Het is een relatief druk haventje met veel leuke taverna’s en koffietentjes. U kunt gelijk vanaf de boot het dorpje in wandelen, maar u kunt er ook naar een strandje gaan om te snorkelen of te vissen. Na ongeveer anderhalf uur gaat de Nemo boot terug naar de haven van Chersonissos.

U kunt mee met deze heerlijke boot excursie op zee van begin april tot begin november. De Nemo boot is geschikt voor iedereen, jong & oud. Daarbij is het niet zo’n volgepakte bootreis, er kunnen 40 gasten mee. Wij gaan regelmatig met onze gasten mee op de boot. U kunt meerdere dagen per week op excursie met de Nemo boot. Er zijn snorkels aanwezig op de Nemo boot, maar wij raden altijd aan eventueel zelf ook een snorkelset mee te nemen.

Zonsondergang boot excursie met de Nemo boot of zeilboot: U kunt ook ’s avonds varen langs de kust van Kreta om te genieten van een prachtige zonsondergang. U vertrekt vanuit de haven van Chersonissos. De ene keer is het de Nemo boot, de andere keer de zeilboot.

Vissen op de Nemo boot: Als u graag wilt vissen op zee, kunnen we ook een speciale bootreis voor u organiseren met de Nemo boot. Een lijn achter de boot en vissen maar! U kunt ook uw eigen hengel mee nemen, u kunt zowel bij ons als op deze boot heerlijk vissen op Kreta. Bootexcursies op Kreta Griekenland, ook in combinatie met vissen.

Zeilen met de tweemaster: We bieden deze excursie aan in de zomer of op speciaal verzoek. Deze zeilexcursie is  ideaal voor groepen. Op de boot kunnen 49 personen mee. In de zomer is deze zeiltocht een aantal keer per maand mogelijk. Wij varen regelmatig met deze zeilboot naar het eiland Dia (u kunt Dia zien liggen vanaf Zorbas Island). Alles is aan boord aanwezig: drankjes, BBQ, snorkels, etc. U kunt ook met deze zeilboot naar de Agios Georgios baai tijdens de zonsondergang op Kreta.

Zeilen naar Dia met de tweemaster: We vertrekken samen vanuit de haven van Chersonissos. Eerst varen we een stuk op de motor, later gaan de zeilen los. De boot heeft twee grote zeilen en twee genua’s. Vanaf zee heeft u een prachtig uitzicht over Kreta. Het eiland Dia ligt 10-12 kilometer uit de kust. Op Dia aangekomen wordt de zeilboot aan een grote steiger vast gelegd en laden we de boot uit. We lopen ongeveer 100 meter naar boven, waar een prachtig Grieks kerkje staat. Hier staat de BBQ en een houtoven. Heerlijk overdekt in de schaduw geven we u een uitleg over Dia eiland. Beneden, langs het zandpad, ligt een mooie baai om te snorkelen. Het is een prachtig snorkelgebied met veel onderwater gras en verschillende vissen. Ook voor de ervaren snorkelaar is er veel te zien.

Er is een rustig zandstrandje, waar u heerlijk op uw handdoek in het zand kan zonnen of een duik kunt maken in zee. U kunt ook gaan wandelen op Dia eiland, u zult verrast zijn hoeveel kleine baaien Dia eiland heeft. Telkens in de verte ziet u het mooie Kreta. U kunt hier ook goed vissen. Kortom, een heerlijk onbewoond eiland met voor iedereen iets te doen! ’s Middags eten we samen bij het kleine blauw-witte kerkje: een BBQ met wijn en salades. Wie niet kan wachten om weer het water in te gaan, kan naar de zeilboot, waar de kapitein de loopplank heeft uitgerold voor een heerlijke duik in zee vanaf de boot. Met de wind in de zeilen gaan we daarna door naar de Agios Georgios baai, waar u weer kunt zwemmen en snorkelen.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Een boot huren op Kreta

Botenverhuur op Kreta Griekenland: U kunt ook zelfstandig een boot huren op Kreta. U moet wel  ervaring op het water hebben! In deze bootjes passen 7 personen, dat is inclusief de bestuurder. De boten worden het hele jaar door verhuurd. De boten zijn zeer geschikt als vissersboot voor recreatie op het water. De boten beschikken over een 30PK motor en een reservemotor voor (eventuele) problemen van 5PK, 10 reddingsvesten, een mp3 speler, vis zoeker en diepte meter. U krijgt, waar u ook vertrekt met de boot, een uitgebreide briefing hoe alles werkt etc.

Speedboten naar Dia eiland of Sissi:  Met speedbootjes van 30PK gaan we naar Dia eiland of de Agios Georgios baai bij Chersonissos. Bij het eiland Dia zien we een paar keer per jaar dolfijnen. Er kunnen 7 personen mee per boot, we kunnen maximaal over 5 boten beschikken. U kunt de boot zelf besturen (in goed overleg) of wij verzorgen een kapitein voor u. Met de speedboten naar Sissi varen we langs Analipsi, Annisaras, de Sint George baai, Chersonissos, Stalida en Malia. We leggen aan in de haven van Sissi, waar u een paar uurtjes doorbrengt. In Sissi zijn leuke straatjes en winkeltjes. U kunt hier restaurants, taverna’s, ouzeries en souvenirswinkeltjes bezoeken.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Bootexcursie naar Dia eiland

Dia eiland: De excursie naar Dia eiland duurt de hele dag. We vertrekken om 9 uur uit de haven en varen dan naar het oostpunt van het eiland. Daarna varen we langs de zuidkust van Dia met een stop in de Madonna baai bij de grot. Vanaf dit punt kunt u Kreta niet meer zien. Op een rustige dag ziet u hier veel vissen en vogels. Daarna zetten we koers richting de Zuidwest kaap van Dia eiland, waar we heerlijk op een verlaten strandje aanmeren. Hier blijven we een paar uur, om te barbecueën, zwemmen, snorkelen, wandelen, vissen, etc. Vanaf dit punt kunt u gemakkelijk naar de Noordkant van Dia eiland wandelen.

Nadat we hebben genoten van de barbecue, picknick en een frisse duik in de zee varen we met de boten om de Noordkant van Dia eiland, langs een mooi eiland met een rif. Midden aan de noordkant varen we langs meters hoge rotsen (het is daar 60 meter diep onder water) en we kunnen daar ook een zeegrot bezoeken. Na de noordkust van Dia eiland varen we naar het eiland Paximadi. Dit is een klein eiland, wat ongeveer 4 tot 5 kilometer van Dia eiland ligt. Paximadi betekent in het Grieks “hard brood”, zo ziet het eiland er ook uit. We varen om het kleine eiland en gaan aan de Zuid kant voor anker. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Er liggen hier veel amforen uit de oudheid in het water, U mag er naar kijken, maar helaas het verboden om deze amforen aan te raken. De rots van Paximadi aan de Zuidkant heeft een aantal kleine grotten onder water, waar u veel vissen ziet.

Dolfijnen op Kreta: We geven geen garantie dat we dolfijnen zien op Kreta, maar de afgelopen zomer is het toch drie keer gebeurd. Er zwommen 1 keer dolfijnen rond de boot, een prachtig schouwspel. Tussen Dia en Paximadi komt het wel vaker voor dat er dolfijnen worden waargenomen. Het is niet voor niets dat de oude Grieken in het paleis van Knossos al muurschilderingen maakten van dolfijnen. Elke keer als we vliegende vissen zien, zien we later op de dag ook dolfijnen. We hebben ook regelmatig caretta – caretta gezien, dit zijn reuze schildpadden.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Met de boot naar Chrissi eiland

Bootexcursie naar Chrissi eiland: Vanaf Ierapetra kunt u dagelijks naar Chrissi eiland. Elke dag om 10 uur kunt u aan boord gaan, om 10.30 vertrekt de boot naar Chrissi eiland. U bent tussen 17.00 en 17.30 uur terug in de haven. Chrissi eiland betekent “gouden eiland”, omdat het eiland prachtige goudkleurige zandstranden heeft. De werkelijke naam van Chrissi eiland was vroeger Gaidouronissi, dat betekent “ezel eiland”. Helaas zijn de ezels er al lang niet meer. Bij aankomst op het eiland (15 kilometer uit de kust) gaan de meeste mensen naar de andere kant van het eiland, naar het beroemde goudkleurige zandstrand. Het is ook mooi om vanaf de boot gelijk rechts te gaan, dit is de beste plek om te snorkelen. Er is bij de aanlegsteiger op Chrissi eiland een bar en taverna. De witte zandstranden zijn er prachtig, er zijn maar weinig plaatsen in Europa met zulke mooie stranden. U kunt op Chrissi eiland wandelen, zonnen, zwemmen, snorkelen etc.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Het beroemde eiland Spinalonga bezoeken

Met de boot naar Spinalonga (vanuit Elounda of Plaka): Dagelijks kunt u met de boot naar Spinalonga vanuit Agios Nikolaos, Elounda en Plaka. Spinalonga is het eiland waar vroeger lepra-patienten naartoe gebracht werden. Het eiland is beroemd van de Tv-series: “Wie betaalt de veerman” &  “Het Eiland”. “Het eiland” is een Tv-serie op de Griekse tv, naar het gelijknamige boek van de Engelse schrijfster Viktoria Hislop. Spinalonga is wel een druk bezocht eiland, maar zeker de moeite waard! Bij aankomst kunt u het eiland helemaal rond wandelen. Om een idee te krijgen hoe Spinalonga er vroeger uit zag, zijn de mooie oude straatjes goed gerestaureerd.

Submarine boot vanuit Agios Nikolaos: Vanuit de haven van Agios Nikolaos vertrekt de “Submarine” boot. Deze boot heeft twee drijvers die onderwater hangen, u zit in de drijvers en zit dus onderwater. Deze excursie gaat enkele keren per dag. U kunt ook naar het bovendek, maar de onderwater wereld is heel bijzonder. U ziet veel vissen en natuur.

Bootexcursies op Kreta Griekenland – Zeilen, snorkelen en vissen behoren ook tot de mogelijkheden

Zeilen op Kreta & Griekse eilanden: We bieden opties voor een zeilvakantie op Kreta, Griekenland, zomer & winter. U kunt uw zeilvakantie zelf samenstellen. U kunt vanuit Kreta andere Griekse eilanden te bezoeken. Kijk maar eens op deze pagina over zeilen.

Zeilen en wandelen op Dia: Een leuke excursie met een combinatie van wandelen en zeilen op Kreta. Het eiland Dia ligt 12 kilometer voor de kust van Kreta en is vanuit veel locaties op Kreta te zien. Dia heeft aan de Zuidkant de vorm van een krokodil. Naast Dia eiland ligt een veel kleiner eiland: ”Paximadi” (wat “gebakken brood” betekent). Dia is een prachtig eiland waar veel te zien is. De boten gaan voor het eiland voor anker, daarna kunt u zwemmen, snorkelen of wandelen. Deze tour laat de geheime plekjes van Dia eiland zien.

Snorkelen tijdens bootexcursies: We organiseren elke zomer veel snorkelexcursies. Het is verrassend mooi om dit ook een keer mee te maken. Kreta biedt een prachtig landschap onderwater met vele verschillende vissen.

Vissen op Kreta: U kunt op veel plekken vissen op Kreta, vanaf een pier of haven, maar u kunt natuurlijk ook mee op een (vissers)boot. Vlakbij Zorbas Island zijn er viswinkeltjes voor al uw benodigdheden voor het vissen!

Watersport op Kreta: Kijk eens op de pagina over watersport voor alle mogelijkheden met betrekking tot watersport op Kreta: banana boot, ringen, jetski, waterskiën, zeilboten verhuur, catamaran, waterfietsen en nog veel meer!

Met de boot naar Santorini: Santorini is een beroemd Grieks eiland, ongeveer 127 kilometer van Kreta. Santorini is bekend van de ansichtkaarten met de witte huisjes en blauwe daken. U kunt dagelijks vanuit Heraklion naar Santorini.

Fotoboek bootvakanties op Kreta: Op deze pagina vindt u veel foto’s van de afgelopen jaren van bootexcursies op Kreta Griekenland, bootverhuur, speedboot, zeilen, etc. Deze foto’s zijn door onze gasten en onszelf gemaakt.

Sitemap appartementen: Op deze pagina vindt u de beschrijving van onze appartementen en de vakantiewoningen.

Sitemap excursie: Deze pagina geeft u veel informatie over excursies tijdens uw vakantie op Kreta.

Nieuws en dagelijkse uploads: Op Kreta vandaag vindt u allereerst de meest recente foto’s en het laatste vakantienieuws vanuit Kreta. Uiteraard komt u hier ook veel foto’s tegen van onze bootexcursies op Kreta Griekenland.

Bootexcursies op Kreta Griekenland