olijfolie uit Kreta Griekenland

Olijfolie uit Kreta Griekenland: De olijf oogst is begonnen op Kreta! Overal in de dorpen zijn de mensen bezig met het oogsten van olijven. De olijf olie fabrieken draaien op volle toeren. Oost Kreta heeft veel olijven dit jaar, goed voor de Griekse economie en Kreta.

Pure olijfolie uit Kreta

Olijfolie uit Kreta: Het is een groot mysterie voor iedereen die een olijf uit de boom heeft geplukt en gegeten; hoe heeft iemand kunnen bedenken dat dit vruchtje omgetoverd kan worden tot een lekkere snack of vooral tot een gezonde en smakelijke olie. Zelfs als de olijf aan de boom er dik en rijp uitziet, smaakt deze direct vanuit de boom vreselijk.

Wintervakantie op kreta met olijf oogstenDe olijven oogst op Kreta, Griekenland: De eerste dag van de olijven oogst was een succes. We hebben nog wel wat werk over! Met een groot team zijn we er aan begonnen. Olijven oogsten is ook een sociaal gebeuren, daar hoort ook grillen en barbecueën bij. Vandaag worden de olijven geperst tot olijfolie  in de olijven fabriek.

Kwaliteit van de Griekse olijfolie

De spanning is altijd weer om te snijden: welke kwaliteit is de olijfolie dit jaar? Vandaag gaan we naar de fabriek om de olijven te persen. Morgen meer over de olijfolie fabriek.

Zorbas olijfolie: November gaan we weer olijven oogsten met de Zorbas staf om weer een geweldige olijfolie te produceren voor de keuken! Onze gasten kunnen dit jaar weer genieten van een heerlijke olijf olie op de salades en in onze Griekse gerechten.

Extra virgin olijfolie uit kreta

Olijfolie uit Kreta Griekenland: we kunnen het aantal olijfbomen op Kreta niet eens tellen, zoveel olijfbomen staan er op Kreta! U komt in het binnenland van Kreta overal olijfbomen tegen. Elk dorp heeft wel een olijf olie fabriek, zodat de dorpsbewoners van de olijfgaarden direct naar de fabriek kunnen met hun olijfoogst. De gecultiveerde olijfboom komt al meer dan 5000 jaar voor rond de Middellandse zee. Het is prachtig om te zien hoe deze miljoenen bomen allemaal goed onderhouden worden. Het mooie van een olijfboom is dat deze boom altijd bladeren heeft: diepgroen en zilvergrijs. 

Wandel maar eens door een olijfgaard, om te zien hoe mooi olijfbomen zijn. U herkent een oude olijfgaard aan de dikte van de boom. De wortels die de boom al honderden jaren vasthouden zijn indrukwekkend. De oogst van de olijven heeft te maken met de regen. Eerst moet er een goede bui vallen, daarna kan er een paar weken later geoogst worden. De olijfoogst is in het algemeen van eind november tot eind januari. Dat is een prachtige tijd om Kreta te bezoeken, overal in de bergen is de lokale bevolking druk bezig met de olijf oogst.

biologische extra virgin olijfolie uit kreta

Zorbas olijven: een film van de olijven oogst van het afgelopen jaar. Dit jaar hebben we veel meer bomen te doen.  Morgen ziet U meer over olijven oogsten op Kreta!

Kreta Olijfolie Winkel: Koop onze Zorbas Island Premium olijfolie direct online.

Onbekend Kreta excursiedeze tour brengt U naar centraal Kreta, langs oude ambachten, kloosters, dorpjes, wijn fabriekjes, olijfolie fabrieken, pottenbakkerijen etc.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.