Herfstvakantie op Kreta Griekenland

Herfstvakantie op Kreta Griekenland 2020: Een week herfstvakantie op Kreta, nog even nagenieten van heerlijk zomers weer in het najaar. Op deze pagina, een overzicht van een oktober vakantie op Kreta.

Laatste update: 26.01.20: Herfstvakantie op Kreta Griekenland – nagenieten van heerlijk zomers weer in het najaar – oktober vakantie op Kreta Griekenland – zonvakantie in de herfst – nazomeren Kreta Griekenland

Vakantie appartementen Kreta herfst: Op deze pagina vindt u de beschrijving van onze appartementen en de vakantiewoningen. Verder leest u hier over alle mogelijke uitstapjes en excursies, vakantie combinaties, autoverhuur met accommodatie, wekelijkse excursies en activiteiten, kindervakantie, familievakantie en omschrijving van de verschillende seizoenen op Kreta.

Herfstvakantie op Kreta Griekenland – Genieten van een nazomer

Herfstvakantie op Kreta Griekenland – Actieve excursies

Herfstvakantie op Kreta Griekenland – Kookworkshop, koken in de buitenlucht

Oktober herfstvakantie op Kreta Griekenland: Wandelen in de omgeving van Anopoli, klimmen en zandpaden. Avond BBQ op Zorbas Island.

24 Oktober: Herfstvakantie Kreta Griekenland, wandelen, snorkelen en BBQ op het strand van Agio Farango.

21 Oktober: Herfstvakantie op Kreta, klimmen, abseilen, boogschieten, wandelen, koken en bezoek Rakifabriek.

20 Oktober: Kooklessen

Zaterdag 19 oktober: Zorbas Island

Labyrint Thema Park Kreta: De familie amusementsbestemming van Kreta. Geniet van een originele, interactieve en leuke dag voor de hele familie.

Oktober: Wandelen in Skalopatia.

16 Oktober: Wandelvakantie in de Sarakina kloof en canyon.

14 Oktober: Een dag begint met een heerlijke wandeling in de canyon van Aposelemis. Daarna even kijken of de Rakifabriek in Galifa al open is! Ja, zeggen de heren in het kafenion! Dan maar even kijken! Een paar uur later… Een leuke familie was al begonnen met raki stoken! Kom erbij! De BBQ ging aan, de salades op tafel, een hele leuke middag op Kreta! Gastvrijheid? Die is nergens te vinden zoals op Kreta!

13 Oktober: Rondreizen in Centraal-, Zuidwest-Kreta: Frangokastello, Rethymnon canyon.

Wandel nieuws Kreta: Aradena kloof op Kreta: Deze diepe kloof ligt in Zuidwest Kreta, vlakbij Hora Sfakion (Sfakia) en Loutra. De smalste delen van deze kloof worden verbonden door een imposante brug naar de witte bergen, naast het verlaten dorp Aradena. Deze uitdagende wandeling begint op ongeveer 650-700 meter hoogte en is 16-18 kilometer lang.

11 oktober: Om 4 uur vertrokken naar het zuiden, terug om 19.00 uur! Een tour van 15 uur, maar de moeite waard. De kloof van Aredena gelopen via de plaatsjes Livaniana, Loutro, Finix, Finika, Marmara en Aredena.

Aradena kloof op Kreta: Een diep uitgesneden kloof die begint op ongeveer 650-700 meter. Gesierd door een brug die de smalste delen van de kloof verbind naar de witte bergen, naast het verlaten dorp Aredena. Een rond wandeling van 16-18 kilometer. Begonnen in Finika een klein dorp aan de Libische zee, een hoogpad langs de zee naar het strand van Marmara, hier begint de kloof. Dan is het 7 tot 8 kilometer klimmen naar het dorp Aredena door de kloof, met veel natuurlijke obstakels. Makkelijk te volgen, tot aan de brug van Aredena, u kunt daar een oude trap beklimmen of links het ezelpad volgen. Bij hoogtevrees de trap mijden! Onder de brug door in de bodem van de kloof doorlopen naar het oude ezelpad wat dan 200 meter loodrecht naar boven gaat.

Zware klim tot aan het verlaten dorp Aredena. Leuke dorpswandeling door de verlaten staatjes. Over de brug wandelingen richting Lyvaiana. Eerst een stukje asfalt en dan 9 kilometer naar beneden lopen met een uitzicht over de Libische zee. Na een stuk asfalt neemt u het wandelpad dat door gaat naar Phinix of Finix. (Aangegeven staan Loutra, Phinix en Finika. Een lange dag, niet geschikt in de zomermaanden!