Naar welk Grieks eiland op Vakantie

Naar welk Grieks eiland op vakantie: Een vakantie naar Griekenland blijft een populaire vakantiebestemming in Europa. De Griekse eilanden zijn in de zomer het meest populair met daarbij Kreta op nummer 1. Dat is vooral dankzij de veelzijdigheid van het eiland, want zowel voor jong en oud als voor zonaanbidders en sportievelingen is er wat te doen. Kreta is het grootste eiland van Griekenland met veel bezienswaardigheden van Minoïsche paleizen, Venetiaanse forten tot kloosters en de ruige natuur met de bergen en kloven. Veel toeristen gaan naar Kreta om te genieten van de zon. Anderen kiezen voor het eiland omdat er zo ontzettend veel te zien en te doen is. En omdat het aanbod zo groot is, helpen we graag met het maken van vakantieplannen voor Kreta. Het onderstaande programma is slechts een voorbeeld van hoe een week op Kreta er uit kan zien.

Dromen van vakantie – plannen voor de zomervakantie – zomervakantie in Griekenland

Ambelos kloof Kreta: Maandag beginnen we met een wandeling in de bergen van Kreta, in en rond de Ambelos kloof. Een deel van de wandeling gaat over een oud wandelpad, dat vroeger de dorpen met het Lassithi Plateau verbond. Tijdens de wandeling in de kloof van Ambelos imponeren vooral de hellingen met bijzondere geologische formaties. Dit in combinatie met de rijke vegetatie van onder andere platanen en oleanders, geeft de kloof een natuurlijke schoonheid.

Kookworkshop in de buitenlucht: Iedere week vragen onze gasten om recepten van het heerlijke eten dat op ons buffet staat. De recepten hebben we in een boek gebundeld, maar het is natuurlijk veel leuker om te zien hoe de Griekse gerechten klaargemaakt worden. Dinsdag is er voor de liefhebbers een kookworkshop in de buitenlucht. Daar maken we samen met onze gasten een paar lekkere Griekse gerechten klaar. Een andere groep van onze gasten is in dezelfde omgeving aan het wandelen en komt aan het einde van de wandeling het eten proeven.

De kloof van Havgas bij Lassithi

Deze week kiezen we ervoor om op woensdag de avontuurlijke wandeling door de Havgas kloof bij Lassithi te wandelen. Het is een bijzonder stuk natuur waar nauwelijks mensen komen. Mede daardoor heeft de omgeving een rijk ecosysteem. De wandeling in de kloof kan tot aan de plek waar een grote ronde rotsblok de route blokkeert. Hier is een natuurlijk meertje wat Neraidokolympos wordt genoemd. Deze sprookjesachtige plek doet zijn naam eer aan; want Neraidokolympos betekent letterlijk, daar waar de feeën zwemmen. Het is hier heerlijk om af te koelen in het verfrissende water.

Kritsa kloof Kreta: Kloofwandelingen op Kreta zijn vaak een unieke belevenis. De wandeling door de Kritsa kloof is daar zeker een goed voorbeeld van. Door de smalle doorgangen en de hoge rotswanden, lijkt het net of Moeder Natuur de berg in twee delen heeft gescheurd. In de kloof volgen we de rivierbedding, die nu droog staat. Hier en daar zijn er natuurlijke obstakels, waar we overheen moeten klimmen. Dit maakt onze wandeling op donderdag wel avontuurlijker. 

Een dag op het water doorbrengen: De zomer is echt begonnen, de temperatuur loopt op en dan is het heerlijk om een dagje op het water uit te waaien. Met de ondertussen beroemde Zorbas-boot varen we vrijdag naar een baai in de omgeving van Chersonissos. In deze baai is nauwelijks stroming, waardoor we hier goed vanaf de boot in het water kunnen springen om te snorkelen en te zwemmen.

Griekse eilanden vakantie

Dromen van vakantie: De zomer is begonnen en we dromen er allemaal van om lekker naar buiten en op vakantie te gaan. Helaas is nog niet voor iedereen de zomervakantie begonnen. Natuurlijk kan het geen kwaad om alvast plannen te maken voor de zomervakantie. Als u de zomervakantie in Griekenland doorbrengt, kunnen wij u helpen om deze naar uw wensen in te vullen. Kijk eens verder op onze website, zodat u een idee krijgt wat we u allemaal kunnen bieden. Mocht u vragen hebben, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.
Excursies KretaOp deze pagina vindt u veel informatie over excursies op Kreta, actieve vakanties, groepsexcursies, outdoorvakantie, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, meerdaagse wandelingen, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, E-mtb fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden, snorkelen, Fly-drive, alle mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.