Auto en accommodatie op Kreta Griekenland

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland: Een vakantie op Kreta met een huurauto geeft u de mogelijkheid om heel veel te zien van Kreta. Of wat denkt u van een scooter of motor tijdens uw verblijf op Kreta? Onze accommodatie is centraal gelegen op Kreta, we hebben veel unieke autoroutes voor onze gasten uitgezet. Of u nu een lange rit wilt maken of een kortere rit in combinatie met strand, wandelen, museums of een stedentrip op Kreta, het is allemaal mogelijk. Een fly-drive op Kreta is leuk, van hotel naar hotel rijden, maar onze manier van accommodatie en een huurauto op Kreta is relaxter opgezet. We hebben een boekje gemaakt met al onze autoroutes op Kreta, die we graag met onze gasten doornemen. U mist dan niks onderweg, van mooie uitzichten tot archeologische opgravingen en prachtige stranden.

Laatste update: 13.08.22: Auto en accommodatie op Kreta Griekenland – vakantie op Kreta met een huurauto – Kreta ontdekken met auto – scooter of motor tijdens verblijf op Kreta – auto huren Kreta Griekenland 


Auto op Kreta:
Elk jaar maken we zelf nieuwe updates van de onze autoroutes en komen er nieuwe tours bij. Onze routes zijn ook verkrijgbaar als routekaart en op GPS. Op deze pagina geven we een overzicht van de vele mogelijkheden van accommodatie gecombineerd met een huurauto op Kreta.

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland – Een groot eiland waar veel te zien is

Het eiland Kreta met de auto: Kreta is een groot eiland, waar u eigenlijk nooit op uitgekeken raakt. Kreta is 260 kilometer lang en bijna 70 kilometer breed. Even snel het hele eiland rondrijden is onmogelijk, daar is het wegennetwerk veels te uitgebreid voor. Door de vele binnendoorwegen komt u op plekken waar u weinig andere mensen tegen zult komen. De bergwegen laten u genieten van de mooie dorpjes, de natuur en de schoonheid van het eiland.

Autorouteboek Kreta: We hebben onze autoroutes nauwkeurig uitgezet, zodat u tijdens de vakantie in de zomer of winter niets hoeft te missen van Kreta. U kunt al voor uw vakantie een overzicht krijgen van onze routes op Kreta, dan kan de voorpret van de vakantie op Kreta gelijk al beginnen. In het autorouteboek over Kreta staan routes van 80 tot 400 kilometer routes op 1 dag. De routes worden elk jaar bijgewerkt en er komen nieuwe routes bij. Elke route is zeer gedetailleerd uitgewerkt. In het boek geven we korte informatie over de dorpen, die u onderweg tegenkomt.

Op elke kruising geven we aan welke richting u op moet gaan. Als er een plaats alleen in het Grieks staat aangegeven, staat dat ook zo op uw routeplanner. In het boekje staat niet alleen maar tekst, maar ook landkaarten. Ook hebben we DS kaarten voor de routes om met GPS te rijden op Kreta. U kunt ook een GPS van ons lenen. Veel mensen vinden echter de routebeschrijvingen leuker rijden. We beschikken over verschillende routes, die gebruikt kunnen worden voor een vakantie van 8 dagen tot 4 weken, of zelfs langer! We houden er ook rekening mee of u al vaker op Kreta bent geweest of dat u voor het eerst op vakantie op Kreta bent. Het eiland ontdekken met mooie autoroutes gaat nooit vervelen! Via binnendoorweggetjes dorpjes bezoeken, langs ongerepte stranden, kloosters en kerkjes, stedentrips met winkelen en musea: we hebben het allemaal voor u uitgewerkt!

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland – Met onze autoroutes helpen we u op weg

Voorbeelden van auto en accommodatie op Kreta: Niet al onze autoroutes op Kreta staan online, we willen ons concept van huurauto en verblijf op Kreta graag uniek houden. Onze accommodatie is gelegen in Kokkini Hani, een centrale locatie op Kreta en een perfecte basis om alle delen van het eiland te bezoeken. We kunnen alle routes aanpassen naar uw persoonlijke wensen, ook als u 2 dagen onderweg wilt overnachten, kunnen we dat voor u regelen. Onze team kent ook alle routes van binnen en van buiten, we adviseren u graag.

Wilt u veel zien van Kreta, maar niet alleen maar in de auto zitten? Dan kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanuit Kokkini Hani naar Lassithi, een rondje over het landbouw plateau en dan door richting Agios Nikolaos voor een middagje winkelen. Of bijvoorbeeld naar Kritsa voor een dorpswandeling en een bezoek aan de oude Panagia kerk of een rondwandeling in de Kritsa kloof. Wilt u snorkelen en naar het strand? Dan gaat u bijvoorbeeld naar Elounda. Via de binnendoorwegen van Elounda naar Neapoli en over de hoofdweg terug naar de drukke badplaatsen Chersonissos en Malia. Een dagje musea en stadswandeling in Heraklion met een bezoek aan Knossos en in de middag nog even de bergen in; alles is mogelijk!

Wilt u heel vroeg in de ochtend op pad (voor het ontbijtbuffet), dan maken we een alternatief ontbijtpakket voor u. Als u ’s avonds een keer laat terug bent, is dit geen probleem voor ons, uw diner wordt voor u bewaard. We geven u ook graag lunchadvies voor onderweg, al zijn er zoveel leuke en lekkere taverna’s op Kreta te ontdekken, dat u keus genoeg heeft!

Verkeersinformatie op Kreta: Verkeersinformatie voor Kreta is er eigenlijk niet echt! Dat is ook niet nodig, want er zijn geen files op het eiland, misschien soms bij een verkeerslicht in Heraklion en Chania of als er in de bergen een kudde berggeiten en schapen voorbij komt. Flitspalen zijn er tegenwoordig wel op Kreta. Vooral op de hoofdweg, het heeft wel als resultaat dat iedereen iets rustiger rijdt. Op de hoofdweg is het ook gebruikelijk om de auto achter u voorbij te laten gaan, u kunt dan even een stukje over de vluchtstrook rijden. Verder moet u nooit een doorgetrokken streep in het midden van de weg overschrijden. Houdt u aan de maximale snelheid, dan is het relaxt rijden op Kreta.

Afwisselend autorijden op Kreta: Onze routes zijn zo uitgezet, dat u eigenlijk nooit dezelfde route rijdt. Soms moet u een stukje over hoofdwegen waar u niet aan ontkomt, als verbinding naar andere routes. Of het nu Oost- of West-Kreta is, Zuid- of Noord-Kreta of Centraal-Kreta: er zijn zoveel mogelijkheden dat u nooit 2x dezelfde route hoeft te rijden.

Autoverhuur op Kreta: We kunnen uw auto klaar laten zetten op de accommodatie bij aankomst of de volgende ochtend af laten leveren. U kunt uw auto ook op de luchthaven ophalen. U krijgt een uitleg over de auto bij ontvangst. Een automaat moet altijd op voorhand worden geboekt. U kunt vooraf aangeven welk model auto u wilt huren, we geven u graag meer informatie over de prijzen van de huurauto’s. Auto en accommodatie op Kreta Griekenland is de ideale manier om het eiland te ontdekken.

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland – Combineer het autorijden met andere activiteiten

Wandelen en auto rijden op Kreta: Een combinatie van wandelen en auto rijden is een leuke manier om Kreta te ontdekken. We hebben verschillende autoroutes in combinatie met wandelen. Vaak hebben we dan wandelroutes uitgezet als rondwandeling, van makkelijke tot zwaardere wandelingen van 4 tot 16 kilometer. Er zijn ook een aantal autoroutes met unieke wandelingen door bergdorpjes onderweg.

In een bergdorpje maakt u een wandeling van 2 kilometer, u rijdt door naar het volgende dorp, waar we weer een wandeling van 2-3 kilometer hebben uitgezet. Zo hoeft u niets te missen, elk dorp in de bergen heeft een eigen geheim. Of het nu een oude wijnperserij is of een oude kafenion: we hebben er aan gedacht! Wandelen en autoroutes is een unieke manier om Kreta te ontdekken. Ook de wandelroutes zijn goed omschreven. GPS wandelroutes zijn ook mogelijk tijdens uw avontuur op Kreta. Voor wandelaars, die alleen maar willen wandelen klik op: Wandelinformatie Kreta.

Wijnroutes op Kreta: Op Kreta zijn er veel locaties om wijn te proeven. Over heel Kreta vindt u wijnfabrieken en proeflokalen. Er zijn zelfs in centraal Kreta speciale wijnroutes. Bijna alle bekende wijnproducenten op Kreta doen mee aan dit project. Onderweg ziet u rode bordjes naar alle wijnproducenten uit de omgeving en u kunt deze allemaal bezoeken. De bekendste wijnroutes zijn in de omgeving van Heraklion in de buurt van Peza en Archanes.

Archeologische routes op Kreta – Griekenland: Knossos kent iedereen wel, het oudste paleis van Europa. Maar u kunt ook veel andere archeologische routes ontdekken op Kreta. Er zijn leuke routes lang Festos, Malia en Zakros. Onderweg zult u nog verschillende andere opgravingen tegenkomen, die vaak vergeten worden!

Musea bezoeken met de auto op Kreta: Kreta heeft vele musea, we hebben er een aantal in kaart gebracht in combinatie met autorijden.

Klooster- en kerkroutes op Kreta: Er zijn veel kloosters en kerken op Kreta. In alle uithoeken en bergen vindt u oude en nieuwe kloosters en kerken, de één nog mooier dan de andere. We hebben speciale kerk- en kloosterroutes, waar dit thema centraal staat.

Stranden en autorijden op Kreta: Een halve dag in de auto en halve dag strand? Een combinatie van zwemmen en auto rijden kan ook! Op weg naar verlaten stranden met elke dag een nieuwe route en een nieuw strand.

Jeeproutes op Kreta: Wilt u liever off-road autoroutes rijden op Kreta? We hebben ook verschillende jeeproutes op Kreta. Dit zijn routes op wegen waar u met de gewone auto niet kunt en mag rijden. De jeeproutes zijn geschikt voor de zomer met een open jeep, of zelfs in de winter off-road de bergen in!

Camperroutes op Kreta: Een vakantie gecombineerd met een camper op Kreta. Een weekje weg met de camper en diverse routes rijden met uw eigen woning, daarna nog een week genieten op het strand of actief de bergen in? U kunt dat allemaal zelf samenstellen.

Scooter- en quadroutes en verblijf op Kreta: U denkt misschien: wat met de auto kan, kan ook op de scooter. Met de auto kunt u toch vaak langere routes rijden, voor de scooter en quad hebben we aangepaste routes. U moet op de scooter of quad ook goed uitkijken voor losliggende steentjes en glad asfalt onderweg! Maar ook op de scooter of quad kunt u heerlijk het eiland ontdekken, met kortere routes, van dorp tot dorp, een heerlijk vrij gevoel!

Motor en accommodatie op Kreta: Motorrijden op Kreta in de binnenlanden is prachtig. Onze autoroutes zijn ook geschikt voor de motorrijder op Kreta. Motorkleding blijft, ondanks het heerlijke klimaat een must, voor uw eigen bescherming.

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland: Kijk voor meer info over accommodatie op: deze link. Als u vragen heeft over alle mogelijkheden van het autorouteboek van Kreta, mail ons dan gerust!

Autoroutes op Kreta: Hier vindt u bijzondere autoroutes om de mooiste plekken te ontdekken op Kreta. U kunt door deze autoroutes met een huurauto heel veel van Kreta zien. Elke maand zetten we weer een paar nieuwe autoroutes op deze pagina. Met deze autoroutes ziet u onderweg veel verschillende kanten van Kreta: archeologie, cultuur, flora & fauna, indrukwekkende berglandschappen, geologie, bezienswaardigheden, taverna’s en restaurants, snorkellocaties, afgelegen stranden etc.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa (Griekenland).

Auto en accommodatie op Kreta Griekenland