Kalami Kreta Griekenland – Kalami wandeling (het verlaten dorp): Dit is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 10 kilometer. We maken ook een dorpswandeling door dit verlaten geheimzinnige dorp en gaan aan het eind van de dag zwemmen en snorkelen in Psari Forada (gelegen aan de zuidkust van Kreta).

Kalami Kreta Griekenland – Algemene informatie over de wandeling

Benodigdheden voor de Kalami wandeling: Wandelschoenen of goede sportschoenen, een pet voor de zon, voldoende water, want tijdens de wandeling komt u geen winkels tegen, eventueel wc papier.

Niveau van de Kalami wandeling: Dit is een makkelijke wandeling, die voor iedereen goed te doen is en met niet al teveel hoogteverschillen. In de zomermaanden moet u wel een beetje oppassen voor de hitte. Het wandelpad is niet gemarkeerd, maar makkelijk te bewandelen.

De wandeling naar het spook dorp

Kalami wandeling op Kreta: We beginnen de wandeling bij het verlaten dorp en gaan gelijk de natuur in. De wandeling bestaat uit weinig hoogteverschillen. Alleen in het begin is er een klim met een verschil in hoogte van 150 meter. Daarna gaan we rustig verder over een mooi wandelpad. We wandelen tussen olijfgaarden en dennenbossen. U heeft mooie uitzichten over de bergen, die om de wandelroute heen liggen. Ook ziet u regelmatig het mooie verlaten dorpje Kalami tussen de bomen door liggen in het dal. Langs de bergwanden ziet u mooie geologische steenformaties.

Het dorp Kalami

Onderweg genieten we van een picknick in de natuur! Na ongeveer 7 kilometer komt u voor het dorp Kalami uit, hier gaat u via een sinaasappelgaard richting dit verlaten dorp. Hier maken we een leuke dorpswandeling, u kunt hier zien hoe men vroeger heeft geleefd in Kalami. Daarna gaan we terug waar we de wandeling begonnen zijn, om door te gaan naar Psari Forada.

Het dorp Kalami Kreta Griekenland: Het dorp Kalami is verlaten, een enkel huis is er nog wel bewoond, maar je komt er eigenlijk nooit veel mensen tegen. De straatjes in het dorp zijn gemaakt voor voetgangers en ezels, er kan echt geen auto in. Toch geeft het dorp een vreemde indruk, de school naast de kerk, het riviertje wat langs het dorpje loopt, de oude windmolen en een waterintegratiesysteem uit vervlogen tijden. Als u van oude Griekse deurtjes houdt: daar zijn er genoeg van in de leuke nauwe straatjes van Kalami.

Kalami bezoeken

Als u in een oud huisje kijkt, kunt u zien wat er allemaal nog staat: pannen, olijfolie potten, oude foto’s, boeken, etc. Ga niet zomaar huizen bezichtigen, er staan ook enkele huizen op instorten, dus pas op! Zelfs in de oude school staan nog wat oude lessenaars en ligt er van alles uit de jaren 50. Veel van de mensen die er woonden zijn verhuisd naar omliggende dorpen, maar het blijft er altijd een beetje geheimzinnig. Zorg voor voldoende batterijen in uw camera, want het is een fotogenieke omgeving. Meer weten over Kalami? Dat vertellen we onderweg wel…

Prachtige rotsformaties in zee bij Psari Forada

Van Kalami naar Psari Forada: We stoppen onderweg bij de oude kerk van Keralimaniotissa. Een mooi oud kerkje met veel bezienswaardigheden. Als de rivier droogstaat onder aan de kerk, gaan we ook even kijken bij de canyon van Kalami, een indrukwekkende natuur. Na de canyon rijden we door naar Psari Forada.

Psari Forada Kreta: Nu kunnen we even al het gezweet van de inspanning afspoelen in zee. Psari Forada betekent eigenlijk “grijs paard”, dat zal wel te maken hebben met de mooie rotsformaties links van het dorp. Ook is er een eilandje, waar we heerlijk kunnen snorkelen. In Psari Forada zijn er mooie brede zandstranden. Na het zwemmen eindigen we de dag met een toertje door de bergen naar Viannos.

Geologie van Kreta: Een overzicht van rotsformaties op Kreta.

Chondros, Kreta: Soms maken we nog een stop bij Chondros. Hier ligt de Portella kloof, een gebied wat bekend is bij de canyon sporters, een lange kloof die helemaal doorgaat naar Keratokambos. In de winter en voorjaar kunt u daar genieten van een uitzicht over een waterval met een vrije val van 50 meter. Daarna ziet u ver beneden Keratokambos liggen, een spectaculair uitzicht over de azuurblauwe zee!

Wandelen en accommodatie op Kreta: Onze appartementen zijn direct aan zee gelegen en geschikt voor iedereen: familie en groepen, maar ook voor twee personen of singles.

Nieuws over wandelweek Kreta: Voor dagelijks nieuws over excursies in onbekende gebieden in Kreta. We maken zomer en winter dagelijks uploads van onze tours op het eiland. Of het nu een fotoreportage is of een recept voor Grieks koken, het komt allemaal op onze nieuwspagina voor. Veel kijk plezier.

Excursies: Een pagina vol met alle excursies die u op Kreta kunt ondernemen. Excursies voor de zomer en winter op een eiland dat 12 maanden per jaar meer dan de moeite waard is. Kalami Kreta Griekenland.

Overzicht

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com