Kerst op Kreta

Kerst op Kreta – Kerstvakantie Kreta Griekenland 2020: Op deze Kerstpagina vindt u informatie over Kerstmis op Kreta, voor een uitgebreide informatie gaat u naar onze winter website, zie onderaan. Het complete programma voor Kerstmis op Zorbas Island is vrijblijvend, wij organiseren dit om er zelf ook een hoop plezier aan te beleven! Voor de prijzen hoeft u het niet te laten! Het enige probleem zijn soms de vliegtickets! Vaak is het moeilijk een rechtstreekse vlucht te vinden naar Heraklion voor een redelijke prijs. Een zeer goed alternatief is vliegen via Athene. Er gaan dagelijks vluchten! Check vooral onze links eens om een goedkoop ticket te vinden.

Laatste update: 24.01.20: Kerst op Kreta – Kerstvakantie Kreta Griekenland – informatie over Kerstmis op Kreta – programma voor Kerstmis op Zorbas Island – naar de zon in de Kerstvakantie


Het weer is moeilijk in te schatten: het kan prachtig mooi zijn, maar soms kan het weer ook wat minder zijn. Wij zorgen er in ieder geval voor dat er in elk appartement een verwarming aanwezig is! Overdag kan het soms heerlijk warm zijn, maar houd er rekening mee dat de avonden kunnen fris zijn. Neem dus diverse soorten kleding mee voor een geweldige Kerst op Kreta.

Kerst op Kreta – Programma in de Kerstvakantie op Kreta

Kerstprogramma op Kreta Griekenland: Activiteiten en excursies, inclusief een Nieuwjaarsprogramma: Kerst op Kreta, Griekenland: we organiseren dit jaar weer veel leuke activiteiten voor Kerstmis en Nieuwjaar. Na het succes van de afgelopen jaren hebben we weer een aantal nieuwe activiteiten voor u georganiseerd. Alle activiteiten zijn vrijblijvend. Als u al weet aan welke activiteiten u deel wilt nemen, laat het ons alstublieft vooraf weten. Enkele wijzigingen op het programma zijn onder voorbehoud, soms moeten we wel eens een excursie een dag verplaatsen. Als er excursies zijn die u wilt doen en niet op het programma staan, laat het ons op voorhand weten.

Over het algemeen geldt, dat het ontbijt tussen 08.30 uur en 10.30 uur op het buffet klaarstaat en het diner vanaf 20.00 uur. Tijden kunnen altijd aangepast worden in verband met activiteiten, dit wordt vooraf vermeld.

15 december: Onbekend Kreta. We vertrekken om 10.00 uur naar een olijfolie- & wijnmuseum. Tijdens het bezoek aan dit museum kunt u de geschiedenis van het maken van olijfolie en Kretenzer wijnen bekijken. We bezoeken ook een olijfoliefabriek, waar u voordelig olijfolie kunt kopen. We rijden door het wijngebied van Kreta waar u kennis maakt met de lokale bevolking. We stoppen in veel leuke dorpjes, deze tour is ongeveer 100 kilometer. Op de terugreis stoppen we bij een leuke Griekse Kafenion. We zijn rond 16.00 uur terug bij de accommodatie.

16 december: Bergdorpen (makkelijke) wandeling. Kom met ons mee en beleef een dag om nooit te vergeten. Maak kennis met het biologische landbouwleven, de natuur in overeenkomst met de oude Griekse mythologie, homeopathie en het algemene gebruik van kruiden. Geniet van een stevige Kretenzer maaltijd, deze wordt bereid in de houtskooloven op traditionele wijze.

17 december: Bezoek aan Kerstmarkt in Heraklion. We vertrekken om 17.00 uur. ‘s Avonds bezoeken we een Rakistokerij. Bij de Rakistokerij gaan we vlees grillen en er wordt uitgelegd hoe Raki gemaakt wordt. Natuurlijk kunt u ook een glaasje Raki proeven! Tijdens het bezoek aan de Rakistokerij kunt u genieten van live Kretenzer muziek. We komen rond 24.00 uur terug bij de accommodatie.

18 december: Ecologische dag op Kreta. Bezoek aan een oude ambachtsmarkt. We laten u oude Kretenzer ambachten zien: een pottenbakkerij, houtsnijden, Raki maken, olijfolie proeven en een wijnproeflokaal. Leer meer over de traditionele Griekse keuken, een Kretenzer kruidenzolder, waskaarsen fabriek, imker en honing. U kunt tevens een Kretenzer boerderij met verschillende dieren bezoeken en koffie drinken op een Griekse pleintje.

19 december: Wandelen op Kreta in de winter, schildpadden op Kreta. Dit is een wandeling van 16 kilometer. Onderweg bezoeken we een traditioneel Grieks Kafenion. Een ongerepte natuurschoon in centraal Kreta. Dit gebied staat bekend om de vele schildpadden die er leven. Deze wandeltocht is geschikt voor iedereen. We wandelen tijdens deze rivierentocht door prachtige natuur.

Kerst op Kreta – Kloofwandelingen in de Kerstvakantie

20 december: Richtis kloof. Een wandeling door een canyon, die uitkomt bij een prachtige waterval (10 kilometer, vertrek 07.00 uur).

21 december: Roza kloof. Deze wandeling begint in het dorp Kera. De wandeling loopt naar beneden door een kloof tussen rotsen. Een prachtig gebied met bijzondere uitzichtpunten (8-10 kilometer, vertrek 08.00 uur).

22 december: Anopoli kloof. Een dorpswandeling met een bezoek aan een kafenion, een hooggelegen kerk met uitzicht over zee en een klooster. Daarna wandelen we via olijfgaarden en een kleine kloof, die uitmondt bij een zandstenen wand met fossielen, terug naar Zorbas Island (12 kilometer, vertrek 10.00 uur).

23 december: Aposelemis kloof. Dit wandelpad brengt ons door een canyon met veel gieren en andere (roof)vogels. We wandelen terug langs zee naar Zorbas Island (16 kilometer, vertrek 09.30).

24 december: Skotino wandeling. We beginnen onze wandeling in het dorpje Skotino, langs de grot van Skotino het binnenland in. Deze wandeling gaat door de natuur en dorpen, langs kloven en wandelpaden terug naar Zorbas Island (14 kilometer, vertrek 10.00).

25 december: Kerst op Kreta. We beginnen de dag met een heerlijk uitgebreid Kerstontbijt vanaf 09.00 tot 11.00 uur. Om 11.00 uur begint ons team aan de voorbereidingen voor het Kerstdiner. Onze bar & taverna is dan een aantal uren gesloten. Voor de liefhebbers maken we een Kerstwandeling van een kilometer of 6 in de omgeving (vertrek 11.00). U bent ruim op tijd terug, zodat u zich kunt omkleden voor ons Kerstdiner. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor een Kerstaperitief, waarna we aan tafel zullen gaan voor een uitgebreide Kerstdiner. Het diner bestaat uit heerlijke Griekse oven- en grillgerechten, maar ook veel andere Griekse specialiteiten die geschikt zijn voor de vegetariër. Inschrijven is noodzakelijk.

Kerst op Kreta – Natuur en cultuur op Kreta

26 december: Lassithi dorpen tour in de bergen. Een wandeling langs de dorpen van Lassithi, het beroemde bergplateau. Vooral in de winter is dit een bijzondere wandeling. U komt langs landbouwgebieden tussen de bergen en dorpjes (10-12 kilometer, vertrek 10.00 uur).

27 december: Mironas & Archanes. Een tour door centraal Kreta, een combinatie van wandelen en veel zien op 1 dag. We maken een dorpswandeling door leuke straatjes en we bezoeken een bellenmaker. Een wandeltour van maximaal 8-10 kilometer in het Jugta gebied (vertrek 09.30 uur).

28 december: Kerst safari. Een off-road jeepsafari door Centraal Kreta. Een avontuurlijke dag die u gegarandeerd naar onbekend Kreta brengt, op plekken waar anderen niet komen (vertrek 09.00 uur).

29 december: Patsos kloof of Mili kloof. Een wandeling door de Patsos kloof van 5 kilometer, een avontuurlijke kloof met water! Bij minder goed weer wandelen we door de Mili kloof (vertrek 07.00).

30 December: Outdoor koken. Om 10.00 vertrekken we met onze gasten naar onze Griekse kookmiddag op locatie. We koken en grillen buiten bij een pittoresk klein kerkje. We leren u verschillende Griekse gerechten te bereiden. Heeft U een verzoek voor het maken van een bepaald gerecht? Laat het ons weten, dan leren we u dat ook! wijn proeven en olijfolie proeven Inschrijven is noodzakelijk. Het is ook mogelijk een leuke wandeling te maken door dit gebied (vertrek 10.00 uur).

31 december: Rivierentocht Skalopatia west. Een prachtige natuurwandeling van 10-12 kilometer langs een rivierbedding. Deze wandeltocht is geschikt voor jong en oud (vertrek 10.00 uur).

Oudjaar op Kreta: Ons team zal om 12.00 uur beginnen met de voorbereidingen voor Oudjaarsavond, waardoor onze bar & taverna van 12.00 tot 18.00 gesloten zal zijn. Om 19.30 uur beginnen wij ons oudjaarsfeest met een gezellige barbecue. Klokslag 12 uur openen we de champagne en gaan we gezamenlijk naar buiten. Hier steken we ons vuurwerk af. Een feestavond op Kreta die u niet mag missen.

Kerst op Kreta – Nieuwjaarsduik en Nieuwjaarsborrel

1 Januari: Vandaag begint uw ontbijt om 10.00 uur tot 12.00 uur. We organiseren een Nieuwjaarsduik en Nieuwjaarsborrel om 15.00 uur.

2 januari: Onbekend Kreta. We vertrekken om 10.00 naar een museum waar u de geschiedenis van het maken van olijfolie en wijn kunt bekijken. Daarna bezoeken we een olijfoliefabriek waar u het hedendaagse proces kunt zien en natuurlijk voordelig de allerbeste olijfolie kunt kopen. Onze tour gaat verder door het wijngebied van Kreta langs en door vele bergdorpjes, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking. Op de terugweg stoppen we in een plaatselijke ‘kafenion’, een typisch Grieks koffiehuis.

3 Januari: Anopoli kloof. Een dorpswandeling met een bezoek aan een kafenion, een hooggelegen kerk met uitzicht over zee en een klooster. Daarna wandelen we via olijfgaarden en een kleine kloof, die uitmondt bij een zandstenen wand met fossielen, terug naar Zorbas Island (12 kilometer, vertrek 10.00 uur).

4 Januari: Aposelemis kloof. Dit wandelpad brengt ons door een canyon met veel gieren en andere (roof)vogels. We wandelen terug langs zee naar Zorbas Island (16 kilometer, vertrek 09.30).

5 Januari: Tweedaagse winter safari. Deze tocht is totaal 350 kilometer en gaat door Zuid- Centraal- en Oost-Kreta. Een zeer avontuurlijke tocht over de mooiste paden van Kreta met veel bezienswaardigheden. We overnachten in het prachtige dorp Myrtos (Zuid-Kreta).

Wekelijkse excursies mogelijkheden op Kreta: Winteractiviteiten op Kreta Griekenland. Elke woensdag wandelen we door een ander gebied van Kreta. We beschikken ook over meerdaagse wandelingen op Kreta.

Actieve vakantie op Kreta in de winter: Een weekprogramma voor Kreta Griekenland in de winter, een outdoor vakantie op Kreta, activiteiten en accommodatie op Kreta. Actieve vakanties op Kreta in de winter: Naast een programma in de winter bieden we ook een compleet weekprogramma voor het hele seizoen. U kunt dat reserveren als compleet programma, maar u kunt er ook activiteiten uitlaten. Ook bieden we andere excursies aan, zoals paardrijden op Kreta, golf op Kreta, vissen op Kreta, boottochten op Kreta. We beschikken ook over routekaarten en GPS voor als u een auto, motor of scooter wilt huren tijdens uw Kerstvakantie op Kreta. We hebben alles in huis voor een onvergetelijk wintervakantie op Kreta, Griekenland.

Onze accommodatie is kleinschalig en persoonlijk, in een Griekse omgeving. De hele accommodatie is voorzien van verwarming en warm water. We bieden mogelijkheden voor internationale TV. Tevens beschikken we over een goede en gratis WIFI verbinding. Als u geen laptop heeft, kunt u ook gebruik maken van onze computer met internet in de bar.

We bieden ook mogelijkheden aan voor een langer verblijf op Kreta, overwinteren op Kreta is voordeliger dan u denkt. We hebben diverse winterprogramma’s voor een wintervakantie op Kreta Griekenland vanaf oktober tot mei! U kunt altijd terecht bij ons voor persoonlijke vragen.

Wandelen in de winter op Kreta (Kerst- en Nieuwjaarsvakantie): November zijn de meeste toeristen vertrokken, maar het weer kan nog geweldig zijn. Een heerlijke periode om er op uit te trekken.

Excursies op Kreta: Winter en zomer excursie-informatie over Kreta, wandel- en fietsroutes, wandelen met accommodatie, autoverhuur, scooterverhuur, duiken, duiken met accommodatie, fietsen, fietsenverhuur, fietsen en accommodatie, golfvakantie, paardrijden, Kreta reisinformatie, openbaar vervoer, jeepsafari, meerdaagse jeepsafari, quadverhuur, kookles en kookvakanties, klimmen, cultuur en natuur, botenverhuur, bootexcursies, zeilen naar de Griekse eilanden en snorkelen. Kortom, allerlei verschillende mogelijkheden voor een leuke actieve vakantie tijdens Kerst op Kreta.

Elke dag winter nieuws uit Kreta: Elke 24 uur uploads op deze pagina. Nieuws en links naar de vele mogelijkheden voor een vakantie op Kreta het hele jaar door. Ook kunt u op deze pagina naar onze fotoboeken doorklikken. Kerst op Kreta in Griekenland.

Vakantie op Kreta: Appartementen verhuur en accommodatie op Kreta het hele jaar door. Het juiste adres voor familie appartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta, inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Kerst op Kreta