Limnes actief wandelen op Kreta: We noemen deze tour nu wel “Limnes actief wandelen op Kreta”, maar we kunnen nog zoveel andere namen aan deze wandeling geven. De wandeling begint in het gebied van Neapoli. De stad Neapoli was vroeger de hoofdstad van Lassithi, veel wegen gaan dus ook naar Neapoli. Dit gebied heeft veel kalderimi’s dwars door de natuur. Deze oude paden zijn soms van steen, maar het is altijd zoeken waar u heen moet; soms lopen we door een rivierbedding, dwars door een olijfveld, dan weer door een kleine kloof etc… hoe deden ze dat vroeger op de ezel? (de definitie van kalderimi onderaan). U passeert 5 dorpen: Limnes, Choumeriakos, Platipodi, Vrises en Nikithianos. Deze dorpen zijn niet allemaal makkelijk te vinden of bereikbaar. Dit gebied heeft veel landbouw en olijven.

Wandelinformatie Kreta (Limnes)

Duur: 5 uur – afstand: 10-12 kilometer – Totaal stijgen 330 meter 12.8% – Totaal dalen 321 meter -13.6%

Limnes wandelen met alle aspecten van Kreta: Door oude dorpjes wandelen, het Griekse leven in de oude dorpen, kerkjes en kapelletjes, kafenions, veel natuur, landbouw, kloosters, windmolens, kalderimi’s, kloof, olijfgaarden, heuvellandschap, dus heel veel zien in 1 dag!

Limnes actief wandelen op Kreta – Limnes wandelen

Categorie en zwaarte van Limnes actief wandelen op Kreta: Dit is geen zware wandeling, er zijn veel verschillende paden. We kunnen deze rondwandeling makkelijk aanpassen.

Informatie over de wandeling in Limnes: We beginnen deze wandeling op 154 meter, oplopend naar het hoogste punt van 457 meter. Een extra mogelijkheid is doorwandelen tot 600 meter. Deze rondwandeling is 10 kilometer met een wandeltijd van ongeveer 5 uur, inclusief lunch. Het is ook mogelijk om de Limnes rondwandeling uitbreiden naar 15 kilometer. Limnes ligt tussen Neapoli en Agios Nikolaos. Neapoli ligt op 3 kilometer afstand van het beginpunt van deze wandeling.

Wat mee te nemen voor de Limnes wandeling

Stevige wandelschoenen met goed profiel. Vooral de dalingen hebben wel eens oude gladde stenen. Water voor onderweg, maar er is onderweg ook drinkwater te vinden. Rugzak met lunch voor onderweg, maar u kunt ook in de dorpen lunchen.

Limnes actief wandelen op Kreta – De dorpen onderweg

Plaatsen onderweg: Limnes, Choumeriakos, Platipodi, Vrises en Nikithianos.

Limnes actief wandelen op Kreta: Het dorp Limnes heeft veel oude straatjes met typische Griekse huizen. U kunt hier makkelijk een tijdje door de straten dwalen. Het dorpje heeft 3 mooie kerken, die direct opvallen! De straatjes van het dorp zijn nauw, er kunnen meestal geen auto’s doorheen rijden. Daarmee is het probleem met auto’s ook gelijk opgelost!

Choumeriakos (Houmeriakos) Kreta

Een karakteristiek bergdorp met leuke straatjes die allemaal tegen de heuvels zijn gebouwd. Er is een mooie poort vlak naast de grote kerk van het dorp. Vanuit dit dorp kunt u verder wandelen naar Platipodi of Vrises.

Platipodi, Kreta: Dit is een erg klein dorp met maar een paar huizen, omringd door vele olijfgaarden en groentetuinen. Hier kunnen we de wandeling een stukje korter maken als u de wandeling te lang vindt en niet nog verder naar boven wilt wandelen.

Vrises, Kreta: Een prachtig oud dorp dat tegen de berg is aangebouwd. Vlakbij Vrises liggen twee kloosters: Koufi Petra en het oude klooster van Kremasti. Vrises is de moeite waard om doorheen te wandelen. Er zijn veel mooie uitzichten naar beneden, u zit in de verte alle dorpen van de omgeving onder u liggen. Vanuit Vrises wandelen we verder over de oude kalderimi’s. Prachtige wandelpaden die nauwelijks of niet staan aangegeven.

Nikithianos, Kreta

Het laatste dorp van de wandeling. Boven het dorp staan nog een paar oude windmolens. Er is een kafenion en een mooi kerkje. Vanaf dit dorp wandelen we via olijfvelden terug naar Limnes.

Betekenis van woorden Limnes wandeling: We noemen soms in de tekst namen die u misschien niet kent, vandaar dat we die hieronder nog even toelichten.

Kalderimi op Kreta: Een verbindingsweg die tussen de 100 en 3.000+ jaar oud kan zijn. Dit waren vroeger de enige verbindingswegen tussen de dorpen, voor de tijd van asfalt en auto’s. Eigenlijk waren de kalderimi’s vroeger het wegennetwerk van Kreta. Een ezelspad geplaveid met natuursteen, waarover de dorpelingen van dorp naar dorp liepen of de marskramers met handelswaar. Wie goed zoekt op Kreta kan nog veel kalderimi’s vinden!

Kafenion op Kreta

Een soort buurthuis of café waar de lokale bevolking koffie drinkt. De kafenion is de hele dag open en altijd leuk om even te bezoeken.

Beschrijving van wandelingen op Kreta: Beschrijving van verschillende wandelingen die wij u kunnen aanbieden tijdens uw vakantie op Kreta. Een aantal wandelingen zijn goed te combineren voor onze meerdaagse wandelingen op Kreta.

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.